La Gazzetta Della Sport: Pembelerde Turk Devrimi
Sicilyalilar bu sabah yeni teknik direktorlerine "Merhaba" dediler. Palermo gectigimiz sezon Turkiye Ligi'nde etkileyici bir performans ortaya koyan Selman Ozturk ile bugun ogle saatlerinde sozlesme imzalayacak. Yeni teknik direktorlerinin etkisini merakla bekleyen taraftarlar O'nun basarili olacagindan eminler.Taraftar sozcusu Alessio Bertoncini "Ozturk neden bir Terim olmasin.Ona guveniyoruz. Bu guveni bosa cikarmayacaktir" dedi.
Corriera Della Sport: Sicilyada Turk Bayrami
Palermo taraftarlari heyecanli. Her konuda anlasma saglanan genc Turk menajer Selman Ozturk bugun taraftarlari selamlamaya hazirlaniyor.Bir kismi cekimser olsa da genel olarak taraftarlar bu anlasmadan dolayi mutlu ve umutlu.
Fotospor: Ozturk Palermo'yla anlasamadi
Genclerbirligi teknik direktoru Selman Ozturk Palermo ile anlasamadi. Italyan bir arkadasimiz olan Sallamassioni Ozturk'un bu gece Turkiye'ye donecegini belirtti.
----------------------------------------------------------------------
Genclerbirligi'ndeki basarisi ile Italyanlarin dikkatini ceken Selman Ozturk Palermo ile 2 yillik sozlesme imzalamisti. Ilk basin toplantisinda heyecani gozlerinden okunan Ozturk "Avrupa ve Yerel Lig'de basarili olmak icin buraya geldim.Takimi yonetimimiz ve teknik kadromuzla birlikte cok iyi yerlere getirecegimizden suphem yok. Tum taraftarlarimizi maclara bekliyorum. Heyecana hazir olsunlar." seklinde gorus belirtti.
Oncelikle kadroda revizyona gitmek isteyen Selman Ozturk belirledigi mevkilere yapmak istedigi transferler icin Pembeler'in baskani Maurizio Zamparini ile ilk toplantisini gerceklestirdi.
Zamparini: Oncelikle bugun burada bizimle oldugunuz icin sukranlarimi belirtmek isterim.
Ozturk: Tesekkur ederim. Benim icin de burada olmak gurur verici...
Zamparini: Bugun burada bizimle transfer hakkinda goruslerinizi belirtmek icin bulunuyorsunuz. Sizi dinliyoruz.
Ozturk: Takim genel itibariyle kaliteli oyunculardan olusuyor. Ancak taktigim dogrultusunda bazi oyuncularla yol ayrimina gidilmesini, izledigim bazi oyuncularin da takima kazandirilmasini isteyecegim sizden. Oncelikle Milan'in israrli takibini surdurdugu Barzagli'nin takimdan ayrilmasi olasiligina karsilik sizlerden Christopher Samba ve Pape Diakhate transferlerinin gerceklestirmenizi isteyecegim.Savunma hattimizi su anda
Biava ve Barzagli olusturuyor. Biava gozlemledigim kadariyla cok yeterli bir oyuncu degil. Barzagli mukemmel bir oyuncu fakat her an Milan'a transferi gerceklesebilir. Bu yuzden bu iki transferi istiyorum.Sol kanadimizda sikinti var. Buraya Yuri Zhirkov gibi kaliteli bir ismin kazandirilmasi gucumuze guc katacaktir.Orta sahanin gobeginde de bir oyuncuya ihtiyacim var.Bu mevki icin de onerim Lorik Cana. Son olarak bir de yedek forvet transferi isteyecegim. Elimizde Cavani, Amauri, Miccoli gibi cok yetenekli oyuncular var. Ancak Amauri ile Inter'in flortu soz konusu.Bu oyuncunun da gitme olasiligina karsilik Roberto Cuevas'in yedek forvet olarak transferini istiyorum. Oyle zannediyorum ki bu transferler bize yaklasik olarak 50 ila 60 milyon Euro arasinda bir rakama mal olacak. Gelismeleri merakla bekliyorum.Iyi calismalar dilerim.
Zamparini: Isteklerinizin tamamini yerine getirmek icin tum olanaklarimizi seferber edecegiz. Bizim bu ozverimiz karsisinda da sizin basarili bir sezon gecirmenizi diliyoruz. Iyi gunler.
Yaklasik 2 hafta icerisinde Palermo tum transfer gorusmelerini gerceklestirmis ve bir kismini takima kazandirmayi basarmisti. Ancak maddi imkansizliklar yuzunden Zhirkov ve Pape Diakhate isimlerinin transferleri gerceklestirilememisti. Bu yuzden Selman Ozturk kadro kurmakta sikinti cekiyordu.Ancak bir sozu vardi ve ne olursa olsun bu yil basarili olmak zorundaydi. Lorik Cana , Cuevas ve Samba'nin takima guc kattigindan emindi.
Lorik Cana
Samba
Inter'in israrla istedigi Amauri icin 30 milyon Euro isteyen Ozturk Barzagli icin de Milan'dan 25 milyon Euro istiyordu. Ancak yapilan bircok gorusmeden sonuc alinamiyor ve iki oyuncu da kulubunde kaliyordu.Boylece kadroyu bozmadan sezona baslama firsati bulan Ozturk bunun avantajini iyi kullanmak istiyordu.
Sezona etkileyici bir baslangic yapan Ozturk, sakatlik sorununun fazla yasanmadigi ilk yarida topladigi 31 puanla ligde 6. sirada bulunuyordu. UEFA Kupasi'nda ise on elemelerde Nurnberg'i gecen Palermo grupta Basel,Standard,AEK ve Utrecht ile eslestikten sonra 4 mac sonunda 4 galibiyet alarak grubu lider tamamliyordu.
Ocak ayinin gelmesiyle birlikte transfer calismalari yine start aliyordu. Gerek Uefa'da yola devam edebilmek gerekse ligde ust siralari zorlamak icin transfer sart diyordu Selman Ozturk. Ancak maddi yetersizlikler yuzunden harekete gecilemiyordu. Ilk yarida 17 gol atarak mukemmel bir form gosteren Amauri'ye Inter'in ilgisi artiyordu. 21 milyon Euro'luk teklife karsilik olarak 35 milyon Euro isteyen Palermo'nun inadi karsisinda yorulan Inter yonetimi 35 milyon Euro'luk teklifle Sicilya yolunu tutuyordu. Kulube maddi gelir saglamak isteyen Ozturk her ne kadar istemese de Amauri transferine onay veriyor ve kulubun kasasini dolduruyordu. Bu siralarda Milan da ilk yaridaki performansindan dolayi Barzagli transferi icin bastiriyordu. Palermo yonetimi bu transfer kavgasinda da geri adim atmayarak Barzagli'yi 27.5 milyon Euro'ya Milan'a satiyordu. Ilk yarida Cana'nin gelmesiyle yedek kalan Roberto Guana da kulupte mutsuzdu ve Udinese bu transfer icin harekete geciyordu. Guana icin 10 milyon Euro talep eden Selman OztUrk Udinese'nin bu miktardaki teklifiyle mutlu oluyor ve yedek oyuncusu Guana'yi guzel bir fiyata Udinese'ye gonderiyordu. Boylece mukemmel bir transfer geliri elde eden Ozturk takima katacagi isimleri kafasinda sekillendirdikten sonra gorusmelere basliyor ve istedigi tum isimleri alarak ikinci yariya keyifli giriyordu.
Ikinci yariya da etkili giren Palermo ligde ust uste aldigi galibiyetlerle taraftarlarini mutlu ediyordu. Takima yeni gelmis olmasina ragmen Chamakh ve genc partneri Cavani harika bir performans gostererek takimi sirtliyorlardi.Ligde dolu dizgin yoluna devam eden Palermo Uefa Kupasi'nda once Galatasaray'i eliyor ardindan da Steau Bucharesti'i ilk macta 3-1 maglup etmesine ragmen ikinci macta sanssiz bir sekilde 2-0 kaybederek Uefa Kupasi'na veda ediyordu. Coppa Italia'da genclere sans veren Ozturk bu turnuvaya da ceyrek finalde veda ederek alkis aliyordu. Artik yalnizca lige konsantre olan Palermo son haftalardaki muthis sprinti ve ligin devlerine karsi aldigi galibiyetlerle ligde 5. siraya kadar yukseliyordu. 4. siradaki Fiorentina ile Sampiyonlar Ligi mucadelesini surduren Palermo, rakibinin son 4 macta once Milan'a kaybetmesi ardindan Juventus ile berabere kalmasi ve son olarak kendi evinde Napoli'ye kaybetmesi ile inanilmazi basariyor ve medyanin 7. sirada bitirmesini tahmin ettigi ligi 4. sirada bitirerek bir sonraki yil Sampiyonlar Ligi'ne katilmaya hak kazaniyordu.
Palermo bu sezon yakaladigi basari ile tarafli tarafsiz herkesin alkisini topluyordu. Genc bir teknik adamin neler yapabilecegini artik herkese ispatlamaya baslayan Ozturk italyanlarin Fatih Terim'den sonra "Imparatore" lakabini alan ikinci Turk teknik adam oluyordu. Basinin ovguler yagdirdigi Ozturk "Gunluk degil kalici basarilar hedefliyorum. Yukselisimiz devam edecek. Finans olarak artik cok daha guclu bir konumdayiz. Onumuzdeki yil icin bircok oyuncumuza astronomik teklifler aliyoruz. Bu teklifler dogrultusunda kadromuzu cok guclu hale getirip onumuzdeki yil tum tahminleri altust etmek istiyoruz.
Ismim bazi kuluplerle aniliyor. Tum transfer tekliflerine kapali oldugumu birkez daha belirtmek istiyorum.Onumuzdeki yil tum Palermo taraftarlarina daha buyuk basarilar yasatmak icin var gucumuzle calisacagiz. Hepsinin beni ne kadar cok sevdigini biliyorum. Benim de kalbim onlarla. Merak etmesinler daha uzunca bir sure beraberiz.Onumuzdeki yil yine bizi desteklemeye devam etsinler. Oyuncularim ve ben onlara minnettariz...."
Heyecanin iliklere kadar isledigi sezonda mukemmel bir basari elde eden Ozturk ve takimi gelecek yillar icin umut saciyordu. Artik herkes merakla Palermo'nun ve bu dinamik teknik adamin gelecek yillarda neler yapabilecegini merakla bekliyor...
(Dipnot: Kariyer su anda 2011 yilinda. Palermo'da 3. sezon devam ediyor. Ilerleyen gunlerde tum heyecani ve surprizleriyle kariyer hikayesi devam edecek...)