-
Msn'de de konuştuk ama burada biraz daha ekleyeyim. Evet Sivas'ta malesef aynı sistem devam ediyor. Sivas'ta şu anda geçen sezonun başarısını devam ettirecek en mühim parametreler var; futbolcusuna ve teknik heyetine sahip çıkan aynı yönetim, geçen sezonu başarıyı kuran aynı teknik heyet, hemen hemen korunan aynı kadro... Yani istikrarı devam ettirecek şeyler Sivas'ın elinde var. Ama maç sonrasında Bülent Uygun'un kafasında yine tutar sinyalini aldığım aynı taktik sistemi var. İleri doğru şişir, Mehmet indirsin, içeri dalsın ya kendisi ya da arkadaşı Balili'yi kaçırsın, sonuç gelsin. Grbalj'e hatta Braga'ya bunu tutturursunuz ama Kayseri'ye, İBB'ye, Oftaş'a artık mümkün değil tutturamazsınız. Çünkü ne top oynadığını, en etkili oyuncularını bilen ve çözen en az senin kadar hatta senden daha kaliteli futbolculara sahip ve en az senin kadar başarıya aç rakiplerin var. Bülent Uygun'un bu taktiği böyle devam ederse aynı oyunda olduğu gibi Sivas'ın ikinci sene çöküşüne tanık olabiliriz.
Gelelim Balili'ye... 16-17 gibi değerler bizim ligimiz için zaten üst düzey değerler. Balili'nin de bu değerlerde olması gayet iyi. Balili'ye 18 vermek için bana göre Braga hatta eğer birinci tura çıkılırsa ve Braga'dan daha üst düzey gelecek bir rakip defansları karşısında göstereceği performans benim için daha önemli. Hatta o kadar uzağa gitmeye gerek yok, eğer Balili ligde Gökhan Gönül'ü ve Sabri'yi rahat geçebiliyorsa o zaman dediğinde haklısın hız-hızlanma için hiç düşünmeden 18 veririm. Ama Balili artık bu yaşından sonra fiziksel özellikleri düşüşe geçmeye başlayacak ve bu değeri de görmesi çok zor. Ayrıca bu özellikler CA'yı çok tetiklediği için düşük olmasını istediğin finishing'i 8-9'a indirmek yeterli olmayacaktır. Ama 12'yi de geçemez o ayrı. Composure konusunda şunu diyebilirim, maçtaki ilk golde Mehmet Yıldız'a pas vermesi gözlerimi yaşarttı. Benim bildiğim Balili onu çakardı kaleye. Karar verme zaten 9. Balili'nin tüm (teknik, zihinsel ve fiziksel) özellikleri çok dağınık olduğu için doğru rakamları tutturabilmek, doğru yansıtabilmek biraz güç. Her neyse, bu sezonki performansında daha çok dikkat edeceğim Balili'ye.
Mesaj Yetkileri