Fenerbahçe, Avusturya kampının ilk hazırlık maçında İngiliz ekiplerinden Swindon Town ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertlilerin golünü 14. dakikada Kezman atarken, rakip takımın golünü 62. dakikada Cox kaydetti.

Maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, takımdan ayrılarak Real Betis'e transfer olan Mehmet Aurelio'nun kendileri için çok önemli bir oyuncu olduğunu ve onun yerini doldurmak üzere futbolcu arayışlarının sürdüğünü söyledi.

İspanyon teknik adam, oynadıkları ilk hazırlık maçında teknik anlamda iyi olduklarını belirterek, "Bu benim ilk maçımdı. Teknik anlamda iyiydik. Paslarımız güzeldi fakat tek eksiğimiz bir gol bulamamaktı. Ayrıca topu hızlandırmamız lazımdı. Daha seri paslar yapmamız gerek. Bunları başaramadık ama pas anlamında takımı iyi buldum" dedi.

Yeni sezonda da takımı bu kadro ve sistemle oynatmayı düşündüğünü ifade eden Aragones, "Takımı böyle oynatmayı düşünüyorum. Yalnız takımı önde basacak kadar kondisyonumuz yok. Ama benim felsefem rakibi önde basmak ve onları ileri çıkarmamak" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'den Real Betis'e transfer olan Mehmet Aurelio'nun yerini doldurmak için futbolcu arayışlarının sürdüğünü vurgulayan Luis Aragones, "Aurelio bizim için önemli bir oyuncudur. Fenerbahçe onun yerini dolduracak bir futbolcu bulacaktır. Yerini doldurmak için arayışlar sürüyor" diye konuştu.

Bir basın mensubunun, "Forvette nasıl bir ikili düşünüyorsunuz?" sorusuna ise teknik adam, "Kezman bugün güzel oynadı. Hiçbir oyuncum için bireysel yorum yapmak istemiyorum. Kezman bugün çok güzel oynadı fakat, bireysel yorum yapmak istemiyorum" dedi.

DHA