Deivid için bu kamp çok kötü geçiyor.İnşallah çabuk atlatır bu durumu.Başı sağolsun
Deivid için bu kamp çok kötü geçiyor.İnşallah çabuk atlatır bu durumu.Başı sağolsun
Deivid kampa katıldı
13 Temmuz 2008 Pazar
Avusturya kampının ilk gününde sakatlanarak sol ayak bilek kemiğini kıran, bugün sabah saatlerinde de annesini kaybeden Brezilyalı oyuncumuz Deivid de Souza kampa geri döndü.
Akşam saatlerinde Sao Paulo'ya annesinin cenazesine gitmek için yola çıkmaya hazırlanan Deivid, kendisini Almanya'da Boggenhausen Hastanesi'nde ameliyat eden Dr. Ludwig Seebauer tarafından kontrolden geçirildi. Oyuncumuz doktorunun seyahat etmesinin sakıncalı olduğunu bildirmesi nedeniyle kampa geri dönmek zorunda kaldı.
fenerbahçenin ilk hazırlık maçı izlenimlerimi paylaşmak istiyorum
Öncelikle kaleden başlarsak...
ilk yarı volkan babacan ikinci yarı fehmi günok oynadı...ama tabi daha çok erken ama ilk göze batan husus iki kalecininde Volkana rakip olamayacak alternatif olamayacak durumda olmaları...volkan babacan biraz daha kendine güvenen bir izlenim verdi ama Fehmi çok heyecanlıydı..kaleciden çok hani değişiklik hakkınız kalmayıp kalecinizde kırmızıyı görünce mecburen kaleye geçen futbolcular vardıya aynen onun gibi sekiyordu kalede...Fenerbahçenin volkana alternatif olabilecek kaleciye kesin ihtiyacı olduğunu gözlemledim.
özellikle serdarın gitmesi yazık oldu...Serdar kocaelinde 1 sene oynar sonra diğer büyüklerden birine gider SERVET GİBİ olur...aziz yıldırımda kafasını duvarlara vurur diye düşünüyorum...
defans hattı ilk yarı klasik 4 lüydü bunlar da söylenebilecek husus ROBERTO CARLOS un sakatlıktan sonra iyi bir dönüş yaptığıydı..etkili ve istekli ...ikinci yarıda oyuna giren CAN ve Yasin için gördüğüm en büyük eksiklik geriden oyun kurma becerilerindeki büyük zayıflık..bu yüzden ikinci yarı defanstan topları çoğunlukla CARLOS çıkardı...
ortanın gerisinde ilk yarı Selçuk Deniz vardı...Selçuk biraz daha iyi durumda..ilk 11 şansınında doğmasıyla daha bir morallenmiş onun en büyük eksikliği ise attığı bazı paslardaki başarısızlık...Selçu risk alarak oynuyor..attığı paslar gollük olsun istiyor ama bir alex hüneri olmadığı içinde çoğu zaman ya pasın şiddetini iyi ayarlamadığından yada timingi iyi ayarlamadığından pasları hatalı oluyor..biraz daha basit oynasa kendine iyilik etmiş olur...
alex yine aynı alex mükemmel asistler süper paslar...fenerbahçe bu alexin yerini çok çok çok zor doldurur...
ilk yarı Gökhan gürsoy uğur boralın mevkiinde oynadı alexin güzel pasında yaptığı koşu ve attığı güzel olra ile fenerbahçe gol buldu kezmanla..açıkcası aklımda bir bu kaldı bunun dışında isteklydi bir de o kadar...
ama maçta isteklilik deyince en başta gelen isim Burak yılmaz dı..dievitin oynadığı bölgede oynamasına rağmen burak ileri koşularda da çok başarılı idi fenerin tüm forvetlerinin toplamından fazla gol pozisyonuna girdi...ama son vuruşları kötü onunda...umarım bu sezon başı olmasından ve güçsüzlüğünden olmuştur...ama gerçekten klasik bir futbol tabiri ile BURAK İLK MAÇTA GÖZ DOLDURDU...
Kezman konusunda yine bir basın abartması yaşıyoruz ...parayla tuttuğu gazetecilermi var bilmem bu adamın...
semihin yaptıklarının çeyreğini kezman yapsa yere göğe sığmazdı...maçla ilgili yorumları izliyorum herkes çok beğenmiş...oysaki kezmanın geçen seneden tek farkı daha güçllü olduğu görüntüsü idi daha fazla koştu daha fazla çalıştı..ama hemen söyleyeyim....bir burak kadarda göze batmadı açıkcası....
Genel değerlendirmeye gelince....
saha dışından aragones takımın ileride basmasını istedi hep ama ya yorgunluktan yada yılların alışkanlığından takım bir türlü ileride basamadı...açıkcası takımın bu yapısıyla ileride basması zor ARAGONES hayal kuruyor....
kimle yapacak ileride presi .....
kezmanlamı...alex lemi...
fenerin ileride pres yapmasının bir koşulu var oda selçuğun ve maldonadonun daha ileri çıkıp alanı daraltmaları..fenerbahçe şimdiki gibi 60-70 metrede oynarsa biraz zor pres yapar ileride...muhakkak daha dar alanda oynaması şart bu takımın..
Aragonesin takımdan ikinci istediği husus ise daha çabuk oynamaları...presten biraz umutsuzum ama bu konuda bir kıpırdanma var takımda...ilerleyen zamanda kendilerini geliştirirlerse... o türkiye liginde özellikle uyuyan kimi oyuncular klübeyi boylar...çünkü aragonesin çabukluğu hızlı oynamayı seviyor...hoş hangi teknik direktör sevmezki...o da ayrı konu...
fenerbahçeyi genel olarak ilk hazırlık maçı itibariyle beğendiğimi ama kaleye ve DMC olarak muhakkak oyuncu alması gerektiiğide çok açık....
Futbolcularımızdan Başsağlığı Mesajı
Ezeli rakibimiz ve ebedi dostumuz Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Devid De Souza'nın annesinin vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.
Kısa bir süre önce de şanssız bir şekilde sakatlanan değerli meslektaşımıza başsağlığı ve sabır, merhumeye Tanrı'dan rahmet dileriz.
Beşiktaşlı Futbolcular Adına
Matias Delgado
Galatasaray'lı oyuncularda başsağlığı dilemiş.Güzel bir olay fakat keşke yaşanmasaydı.
Fenerbahçe Tv vermeyecek sanırım maçın tekrarını
Özetini gösteriyorlar arada sırada.Bir tanesine denk geldim Allah'tan
Bir kötü haber de Tümer'den !..
Fenerbahçe'de Deivid ve Vederson'un ardından bir kötü haber de Tümer'den geldi !.. EURO 2008'de meydana gelen sakatlığı hala devam eden Tümer Metin'in yarın Münih'de Dr. Wolfart tarafından kontrolden geçirileceği öğrenildi. Tümer'in de Vederson gibi en az iki hafta futbol oynayamacağı belirtildi.
“Başarılı bir sezonun tohumları kampta atılır”
15 Temmuz 2008 Salı
Brezilyalı oyuncumuz Edu Dracena, takımımızın sabah yaptığı idman sonrasında FBTV'nin sorularını yanıtladı. Edu, kampın geride kalan 10 günlük bölümünü şöyle değerlendirdi: "Şu ana kadar kamp olumlu bir şekilde devam ediyor. Katıldığımız tüm kulvarlarda şampiyonluğu hedefliyoruz. Bu nedenle de kamp dönemlerinde sert bir şekilde çalışmak gerekiyor. Çalışmalarımız gayet olumlu... Önümüzde çok zorlu geçecek bir sezon var. Bizim çalışmalarımızı maksimum seviyede geçirmemiz gerekiyor. Çünkü başarılı bir sezonun tohumları kampta atılır. Eksikliklerinizi ne kadar çabuk fark eder ve giderirseniz o kadar avantajını yaşarsınız. Bizim yaptığımız da sıkı bir şekilde çalışarak zorlu geçecek yeni sezona hazırlanmak."
Edu, Luis Aragones'in büyük bir teknik direktör olduğunu ve onunla çalışmanın büyük bir gurur olduğunu söyledi ve ekledi: "Hocamızla çalışmaktan çok mutluyuz. Onun gibi futbolun içinde olan bir insanla çalışmak gurur verici. Avrupa şampiyonu olmuş bir hoca. Futbolcularından beklentileri olan, onlar için çalışan, kendisinden bekleneni bilen bir hoca. Biz de onun istekleri doğrultusunda söylediklerini uygulamaya çalışacağız. O buraya şampiyonluklar yaşamak için geldi. Onun da bizim içimizde taşıdığımız hırsı taşıdığını idmanlarda görebiliyoruz. Umuyorum güzel bir sezon geçireceğiz."
Şampiyonlar Ligi'nde MTK ile yapacağımız karşılaşma ve yeni sezon için ise oyuncumuz "Şampiyonlar Ligi'nde geçen yıl iyi bir performans göstermiştik. Sonunda çeyrek finale kadar yükseldik. Hedefimiz her zaman en üst noktayı hedeflemek. Final noktasına geleceğimizi inanıyorum. Bunun için çok çalışmamız gerekiyor. Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçımız ayın 29'unda olacak. Türkiye Ligi'nde kaybettik bu da bizi çok üzdü. Geçtiğimiz yılki hatalarımızdan ders alarak mutlu sona ulaşacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.
Önder Turacı 28. yaş gününü Avusturya Kampı'nda takım arkadaşlarıyla kutladı. Takımımızın Avusturya'da yaptığı kampta yoğun çalışma temposunun yanı sıra eğlenceli anlarda yaşanıyor. Bunlardan bir tanesi de dün Önder Turacı'nın yaş gününde yaşandı. Önder, doğum gününde kendisi için hazırlanan pastayı kesti ve takım arkadaşlarıyla birlikte yeni yaşını kutladı.
Yasir Kaya'nın sorularını yanıtlayan İlhan Parlak, kamp sürecini, sezon ile ilgili beklentilerini anlattı.
İlhan Parlak, yeni teknik direktörümüzle birlikte sürdürülen sezon hazırlıklarını şöyle değerlendirdi: "Avrupa'da kendini ispatlamış, başında bulunduğu milli takımını Avrupa şampiyonu yapmış bir teknik hocanın oyuncusu olmak bizler için büyük bir onur. İdmanlarda ve bizimle olan diyaloglarında çok dinamik ve yerinde duramayan bir yapısı var. Ve bu dinamizm bizlere de yansıyor. Ben kamp boyunca şimdiye kadar kendimi çok dinç hissettim ve hiç sıkılmadım. İlk başta hocamızla diyalog konusunda bir ısınma dönemi geçirdik. Bana İlhan diyemiyor, İlcan diyor mesela… İsimlerimizi öğreniyor yavaş yavaş. Nerede olsak hemen karşımıza çıkabiliyor. Gözü hepimizin üzerinde, bizi yakından takip ediyor. Kısacası bence kampımız mükemmel geçiyor."
Oyuncumuz yeni sezon için beklentilerini açıkladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Geçen sene benim açımdan tam istediğim gibi geçmedi ancak çok büyük bir tecrübeydi. Sadece futbol oynamak anlamında değil, gerek antrenmanlar, gerekse kamp dönemlerinde büyük bir takımda büyük futbolcularla olmanın da ne demek olduğunu anladığım bir sene oldu. Şampiyonlar Ligi'nde üst düzey takımlarla oynadık, mücadele ettik ve sonuç olarak arada çok büyük farkların olmadığını anladık. Kim daha çok efor sarf ederse onun bir yere geldiğini öğrendiğim bir sene oldu. Herhangi bir Anadolu takımında 3 yıl oynasam bu olgunluğa ve tecrübeye erişemezdim. Fenerbahçe gerçekten çok büyük bir camia. Taraftarımızın bize olan ilgisi, bizim onlara karşı sorumluluğumuzu oluşturuyor. Oyuncunun ve taraftarın kazanma arzusu eşit düzeyde. Onlar, Fenerbahçe ile yatıp Fenerbahçe ile kalkıyor. Bu durum, bizim çalışmalarımızı en üst seviyeye çıkarmamızdaki, sadece elimizden geleni değil, işimizin üzerine düşmemizdeki başlıca etken. Diğer takımlarda bu böyle olmayabilir. Bizim kötü mücadele etme şansımız yok. Kötü oynamak, pas hatası, gol kaçırmak gibi bireysel hatalar olabilir belki ama takım halinde kötü mücadele etmek Fenerbahçe'yle bağdaşmıyor."
İlhan Parlak, örnek aldığı tek bir kişi olmadığını takımdaki tüm arkadaşlarından parça parça bir şeyler kaptığını söyledi ve ekledi: "Lugano'nun her sabah savunma çalışması, Alex'in gol taktikleri, Semih'in nerelerde durduğu ve nerelere koştuğu gibi durumları her zaman gözlemliyorum. Kayserispor'dayken, fitness salonuna girip ağırlık çalışılmazdı. Fenerbahçe'de idmanlar dışında da herkesi salonda görebiliyorsunuz. Bunu yapmak gerekiyor. Fenerbahçe'de her gün bir şey kazanıyorsunuz. Kendimi geliştirdiğimi görebiliyorum. Yeni bir hocayla yeni bir sezon başlıyor. Kendimi göstermek istiyorum. Bu benim işim. Forma için hocaya da kendimi göstermem gerekiyor. Ne yapmam gerekiyorsa, hazırım ve yapacağım. Bu senenin benim için farklı ve çok güzel olacağına inanıyorum."
Oyuncumuz takım içindeki ortamı kolej ortamına benzetti ve herkesin arkadaş canlısı olduğunu dile getirdi. Parlak, şöyle açıkladı: "Takımda kimse soğuk veya snop değil. Herkes birbiriyle iyi anlaşıyor. Mert ile nasıl şakalaşıyorsam, Carlos'la da gidip şakalaşabiliyorum. Herkesin birbirine saygısı var. Herkes birbirine yardımcı oluyor. Takıma yeni katılan arkadaşımız Burak, milli takımdan da tanışıyorduk ama buraya geldi diğer futbolcularla da hemen kaynaştı, hiçbir sorun yaşanmadı. Bu da çok büyük bir avantaj tabi ki."
İlhan Parlak, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme maçındaki rakibimiz MTK Budapeşte'ye ilişkin olarak yöneltilen soruya ise şöyle yanıt verdi: "Geçtiğimiz yıl büyük bir mutluluk yaşadık, yaşattık. Şanssız bir şekilde Chelsea'ye elendik. Bu da bizim için bir tecrübe oldu. Geçen seneki heyecanlardan daha iyilerini yaşamak istiyorsak, ilk engelimiz olan MTK'yı yenmemiz gerekiyor."
Oyuncumuz, son olarak da Avusturya'dan taraftarımıza şu mesajları gönderdi: "Onların bize yine en büyük desteği vereceklerini biliyorum. Bizim neyimiz var, neyimiz yok Fenerbahçe için saha yansıttığımız bilsinler. Geçen sene yaşadıklarımızı bu sene daha da artırmayı hedefliyoruz. Süper Lig, Türkiye Kupası'na ve Şampiyonlar Ligi'nde üst turlara gitmeyi kesinlikle istiyoruz."
Önder’in mutlu günü
15 Temmuz 2008 Salı
Önder Turacı 28. yaş gününü Avusturya Kampı'nda takım arkadaşlarıyla kutladı. Takımımızın Avusturya'da yaptığı kampta yoğun çalışma temposunun yanı sıra eğlenceli anlarda yaşanıyor. Bunlardan bir tanesi de dün Önder Turacı'nın yaş gününde yaşandı. Önder, doğum gününde kendisi için hazırlanan pastayı kesti ve takım arkadaşlarıyla birlikte yeni yaşını kutladı.
BASIN FOTOĞRAFI
BASIN FOTOĞRAFI
Haber ile ilgili diğer fotoğraflar
![]()
Güiza kampa katıldı
15 Temmuz 2008 Salı
Fenerbahçemizin Mallorca'dan transfer ettiği, geçtiğimiz sezon attığı 27 golle La Liga'yı gol kralı olarak tamamlayan, İspanyol Milli Takımı'nın santrforlarından Güiza akşam saatlerinde kampa katıldı. Sabahın erken saatlerinde sağlık kontrolünden geçerek saat 11.00'de kendisi için düzenlenen imza törenine katılan Daniel Gonzalez Güiza sarı - lacivertli renklere kendisini bağlayan imzadan hemen sonra başkanımız ve yöneticilerimiz ile birlikte Münih'e uçtu.
Saat 20.10'da takımımızın kamp yaptığı Kitzbühel'deki AROSA otele ulaşan Daniel Gonzalez Güiza ve başkanımız ile yöneticilerimizi idari menajerimiz Volkan Ballı ve otel idarecileri karşıladı. İspanyol gazetecilerin saatlerce kapıda beklediği karşılama esnasında yorgun olduğunu söyleyerek odasına çıkan Güiza takım arkadaşları ile tanıştı.
İspanyol gazeteciler Güiza'yı istiyor
Özellikle Mallorca'dan gelen gazeteciler otelden ayrılmayıp Güiza ile konuşmak istediklerini teknik direktörümüz Aragones'e yetkililer tarafından iletince İspanyol gazetecilerin yanına gelen Aragones "Onunla ne konuşmak istiyorsunuz, İspanya'nın gol kralı ve Avrupa Şampiyonu takımın oyuncusu olduğu biliyorsunuz, bugün İstanbul'da yeteri kadar konuştu" diyerek gazetecilere artık otelden ayrılmaları gerektiğini ancak uzak yoldan geldikleri için istedikleri takdirde kendilerine kahve ikram edebileceğini söyledi.
Başkanımız Aragones'le görüştü.
Otelde bir süre başkanımız Aziz Yıldırım'la görüşen teknik direktörümüz Aragones saat 20.45'te takım yemeğine indi. Aragones'in ilerleyen saatlerde tekrar başkanımız Aziz Yıldırım'la biraraya geleceği bildirildi.
Takımımızın Avusturya'da kamp yaptığı otele Asbaşkanlarımızdan Mahmut Uslu, yöneticilerimiz Ömer Temelli ile Serhat Çeçen'de başkanımızla birlikte geldi.
Sıcak karşılama
Oteldeki odasına yerleştikten sonra malzeme odasından kıyafetlerini alan Güiza'yı dinlenme salonunda Roberto Carlos ile Lugano karşıladı. Aragones ve teknik ekiple hasret gideren Guiza yemeğe yetişmek üzere odasına çıktı.
Fenerbahçe kampında ikinci şok. Deivid’in sakatlığından sonra Vederson da sakatlandı.
Kampın üçüncü gününde sakatlanan Vederson’un yapılan kontrollerinden sonra menisküs teşhisi konduğu ve sahalardan iki ay uzak kalacağı belirtildi. Vederson bugün yada yarın ameliyat olacak. Aragones’in önce Deivid ardından da Vederson’un sakatlanmasından sonra planlarının alt üst olduğu belirtildi ve yeni arayışlar içine girdiği öğrenildi.
Maraton
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Sol bek için genç bir isme ihtiyacımız var sanırım. R.Carlos'un yedeği Vederson'du, onun sakatlanmasıyla sol bekte sıkıntı çekebiliriz. Uğur Boral'ın defansif yönü zayıf olduğundan kadroya genç bir sol bek kazandırsak aslında iyi olur. İnşallah Vederson bir an önce iyileşir.
Bugün Sparta Prag maçının muhtemel onbiri şu şekildeymiş:
Volkan, Gökhan, Edu, Lugano, R.Carlos, Selçuk, Deniz, Kazım, Uğur, Alex, Semih.
(/s)
Rakibimiz Sparta Prag
16 Temmuz 2008 Çarşamba
Avusturya kampındaki ilk hazırlık maçında İngiltere'nin Swindown Town ekibi ile 1-1 beraber kalan Fenerbahçemiz ,bugün lokal saatle 19.00'da Çek Cumhuriyetinin güçlü takımlarından Sparta Prag karşısına çıkıyor. Kitzbühel'de kamp yapılan yere 30 kilometre uzaklıktaki Stadion SV Wörgl'da oynanacak karşılaşmayı taraftarlarımız Türkiye saatiyle 20.00'de Futbol Smart'tan naklen izleyebilecekler.
Avusturya'da kamp yaptığımız AROSA Resort'e gelen yeni oyuncumuz Güiza sabah saatlerinde Kitzbühel sahasında antrenmana çıktı. Kondüsyoner Carlos Cascallana ve yardımcı teknik direktör Cesar Mendiondo yönetiminde 45 dakika süreyle çalışan Güiza otele döndükten sonra diğer arkadaşlarıyla çalışmaya devam etti.
Takımımızın diğer oyuncuları ise lokal saat 11.00'de otelin ağaçlarla çevrili yollarında yürüyüş yaptı. Dönüş yolunda Aragones'in tempo istediği yürüyüş otel önündeki alanda yapılan esneme hareketleri ile tamamlandı. Oyuncularımız esneme hareketlerinin sonunda otelin konferans salonunda maç toplantısına girdi. Takımımız Wörgl'da yapılacak hazırlık maçı için otelden 17.00'de ayrılacak.
Güiza idmana katılmış, İspanyol medyası da Avusturya'daymış bu arada, büyük ilgi gösteriyorlar.
Fenerbahçe'de artık Brezilya hegemonyası sona ermeye başladı.Doğum günü kutlamalarının Brezilya usülü olmaması bunun bir göstergesi bence..
So what?
Saike
Vederson iki ay yok!
Fenerbahçe'nin peşini şanssızlıklar bırakmıyor. Avusturya'da yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe geçtiğimiz günlerde Deivid'in sakatlığı ile sarsılmıştı. Sarı-lacivertliler şimdi de Vederson'un sakatlığı ile ikinci bir şok yaşıyor. Lig TV muhabiri Yılmaz Dirim'in haberine göre menisküs teşhisi konulan Vederson'un yarın ameliyat olacağı ve iki ay sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.
Kaynak : Sporx.com
yav Fener önde basan bir takım değil zaten Aragones'in sistemi takıma uymayabilir ayrıca bu sakatlıklardan sonra takımın sağ ve sol kanat için oyuncu alternatifi çok azaldı eğer şuan sakat olmayan oyuncuları form tutturamazsa Fener'in işi zor olur
Maçı seyrediyorum, Alex 10 numarayı giyiyor, herhalde bu yıl 10 numarayı giyecek.
Gelişme olursa aktarırım.
Maçı nereden izliyorsunuz?
RC3, Kazım, Alex çok etkili oynuyorlar. Şu ana kadarki oyun şeklimiz iyi gibi.
evet maçı izleyen arkadaşlardan bir ilk yarı yorumu alalım
Kuşandık SARI-LACİYİ | Saracoğlu yokuşlarında | Siyah çoraplılardan doğan bu sevda | Büyüyor omuzlarımızda
Destanlar yazar tarihinde | Yarattığın değerlerinle | Onurumuzsun sen bizim KANARYA | 25 milyon Taraftarın omuz omuza
Zaptettiğimiz stadlara | Adını kazıyacağız | FENERBAHÇE söyleyecek son sözü | Haklıyız Kazanacağız
Efsane 100 yaşında | Taraftarıyla şanıyla | Dünya döndükçe sürecek, kalpleri hep titretecek, dillerden hiç düşmeyecek | FE-NER-BAH-ÇE
Bir gün girsek biz mezara | Gözümüz kalmaz arkada | Evladıma miras bu sevda
İlk yarı takım iyi mücadele etti Alex bile iyi mücadele etti.İyi pas yapıyoruz.Deniz-Selçuk biraz etkisizdi ama çok da kötü değillerdi.Fakat hücumda sorunlar var belli doğru düzgün pozisyonumuz yok.Şu an bir şey söylemek için erken.Geçen seneden çok da farkımız yok.
Pozisyonumuz yoktu ilk yarıda R.Carlos'un frikiği ve uzaktan şutu dışında. İyi bir görüntü verdik, ancak tek forvetle bu iş yürümez bence, mutlaka Güiza-Semih ikilisi olmalı ileride, Selçuk kesilmeli. Uğur çok etkisiz geldi bana, atakları sağ kanattan geliştirdik hep.