1 ile 30 arası toplam 368 sonuç

Konu: [TSL] Beşiktaş Araştırması FM2008 - 8.0.2

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

carewde dünyada 1 numaradır 15-20 metreyi siz gider gelirsiniz carew daha yolu yarılayamaz ama 100 metre yarış yapın siz 60-70 lerdeyken carew yarışı bitirir

her spor dalında hemen hemen her oyuncuda kısa boylu kısa bacaklı oyuncular uzun boylu uzun bacaklılardan daha iyi hızlanır
    uzun boylu uzun bacaklı oyuncular kısa boylu kısa bacaklı oyunculardan daha hızlıdır.

ayrıca holosko bence boyuna rağmen çokta iyi hızlanan bir oyuncu hızlanma 15 hız 17 e çıkabilir.
    driblingte sabri çok vasat olduğu için holosko yattara çok daha iyi kullanıyorlar kanatları bana göre dribling ve crossing yetenekleri
    yattara dribling 18 crossing 18
    holosko 17 - 15
    sabri 10 - 12

ama biz oyuncularımızın kötü özelliklerini düşüremediğimiz için ki bu benim öz eleştirimdir. oyuncular birbirine çok benziyor

adamın yapamadığı şeye 12 veriyoruz yaptığı şeye 14 veriyoruz
    maç motorunda da oyuncu her şeyi yapabiliyor

örnek vereyim serkan kırıntılının ani çıkış yeteneği iyidir çevik ve hızlı bir kalecidir defans arkasına atılan toplara iyi çıkar belki 16-17 derecelerinde iyidir ama biz 13 vermişiz
    yine serkan kırıntılı kalede pozisyon almayı bilmez bazen kapalı köşeyi açar bazen açık köşeyi çok boş bırakır yani pozisyon alması zayıftır ama onada 12 vermişiz yine bölge hakimiyeti ve hava hakimiyeti kötüdür 12 şer vermişiz refleksleri muhteşemdir 15 mi ne vermişiz yani notlar birbirine çok yakın

topu elinde dahi tutamayan ve topa hakim olamayan hamidou ya top tutma 13 vermişiz mesela

tam kavrayamadığımız veya tam olarak bilmediğimiz özellikleride kafadan sallayarak verdiğimizde oyuncular çok tek düze oluyor
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    bodrum

Quote Originally Posted by extensor View Post
    carewde dünyada 1 numaradır 15-20 metreyi siz gider gelirsiniz carew daha yolu yarılayamaz ama 100 metre yarış yapın siz 60-70 lerdeyken carew yarışı bitirir

her spor dalında hemen hemen her oyuncuda kısa boylu kısa bacaklı oyuncular uzun boylu uzun bacaklılardan daha iyi hızlanır
    uzun boylu uzun bacaklı oyuncular kısa boylu kısa bacaklı oyunculardan daha hızlıdır.

ayrıca holosko bence boyuna rağmen çokta iyi hızlanan bir oyuncu hızlanma 15 hız 17 e çıkabilir.
    driblingte sabri çok vasat olduğu için holosko yattara çok daha iyi kullanıyorlar kanatları bana göre dribling ve crossing yetenekleri
    yattara dribling 18 crossing 18
    holosko 17 - 15
    sabri 10 - 12

ama biz oyuncularımızın kötü özelliklerini düşüremediğimiz için ki bu benim öz eleştirimdir. oyuncular birbirine çok benziyor

adamın yapamadığı şeye 12 veriyoruz yaptığı şeye 14 veriyoruz
    maç motorunda da oyuncu her şeyi yapabiliyor

örnek vereyim serkan kırıntılının ani çıkış yeteneği iyidir çevik ve hızlı bir kalecidir defans arkasına atılan toplara iyi çıkar belki 16-17 derecelerinde iyidir ama biz 13 vermişiz
    yine serkan kırıntılı kalede pozisyon almayı bilmez bazen kapalı köşeyi açar bazen açık köşeyi çok boş bırakır yani pozisyon alması zayıftır ama onada 12 vermişiz yine bölge hakimiyeti ve hava hakimiyeti kötüdür 12 şer vermişiz refleksleri muhteşemdir 15 mi ne vermişiz yani notlar birbirine çok yakın

topu elinde dahi tutamayan ve topa hakim olamayan hamidou ya top tutma 13 vermişiz mesela

tam kavrayamadığımız veya tam olarak bilmediğimiz özellikleride kafadan sallayarak verdiğimizde oyuncular çok tek düze oluyor
    yerinde tespitler...
    puerta kalbimizde...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

@extensor

Demek istediğimi çok iyi anlatmışsın. Ama Fmde vasat oyuncularla iyi oyuncuları ayırmanın 20 üzerinden verilen istatistikler dışında yolu yok. (diğer etkenler çok daha az önemli). Madem dataların bu yakınlığı bilinen birşey, düzeltilmesi de mümkündür. Oyunda bir çok mental teknik fiziksel değişken var ama oyunu 8 senedir oynayan biri olarak bazı özelliklerin diğerlerine göre daha önemli kilit özellikler olduklarını farketmemek elde değil. Mesela driplingi iyi oyuncu (15+) her zaman etkili bir hücumcudur. Bu oyuncuya bir de (15+) pace verirseniz tekniğine ve crossingine, hatta yaratıcılığına bakmadan kanada koyabilir ve senede 15-20 asist (forvetinizin kalitesine göre) alabilirsiniz. Gene str, head ve jumping özellikleri 15+ olan 1.70lik bir forvet bitiriciliği tek haneli bir rakam bile olsa sırf kafa golleriyle kral olabilir. Siz bunları benden daha iyi biliyorsunuzdur. Böyle durumlarda, problemi bildiğinizi de görerek daha titiz davranmak zor olmasa gerek. Bu oyunda 20 en yksek rakam, sadece uç örneklere verilmesi gereken bir sayı (Hagi gibi bir ismin Flairine 20 vermek gibi ya da Hakan Şükür gibi haklı bir ünü olan birinin headingine, Ronaldinhonun Tekniğine vs.) Defansif ve ofansif özellikleri 12+ olan bir oyuncuya 18 ve üzerinde fiziksel özellikler (pace+acc) verirseniz, oyunda "bir canavar yarattığınızın" farkında olmanız lazımdır. Bir oyuncu oyunda beke koymak için seçenekleri gözden geçirirken "sabri mi lahm mı?" diye arada kalmadığında bence problem çözülecektir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by mozar View Post
    @extensor

Demek istediğimi çok iyi anlatmışsın. Ama Fmde vasat oyuncularla iyi oyuncuları ayırmanın 20 üzerinden verilen istatistikler dışında yolu yok. (diğer etkenler çok daha az önemli). Madem dataların bu yakınlığı bilinen birşey, düzeltilmesi de mümkündür..
    Mümkünde beni dinleyen yok bence ilk olarak bilmediğimiz özellikleri boş bırakmakla başlayabiliriz bu işe (ca yı tuttursun diye bilmeden veriyoruz 12-13 gerçekle alakası olmuyor sonra benim dediğim gibi oyuncular tek düze oluyor
    Oyunda bir çok mental teknik fiziksel değişken var ama oyunu 8 senedir oynayan biri olarak bazı özelliklerin diğerlerine göre daha önemli kilit özellikler olduklarını farketmemek elde değil...
    Öyle zaten öyle olmalıda... mesela bi santrafor için markaj yapma yeteneğinin hiç bir özelliği yoktur 20 yap bi işe yaramaz ca götürmez. Şimdi kardeş bizde bi editör var bu özellikleri oraya giriyorum ama o editörde her özellik aynı değerde değildir. Önce adamın pozisyonunu girersin sonra özelliklerini... Editör mevkii ve özelliklere göre adamın casını çıkarır olay bundan ibaret. Mesela bir kanat için crossing çok önemliyle atıyorum 10 ca alırken bir stoper için 1 ca bile almaz
    Defansif ve ofansif özellikleri 12+ olan bir oyuncuya 18 ve üzerinde fiziksel özellikler (pace+acc) verirseniz, oyunda "bir canavar yarattığınızın" farkında olmanız lazımdır. Bir oyuncu oyunda beke koymak için seçenekleri gözden geçirirken "sabri mi lahm mı?" diye arada kalmadığında bence problem çözülecektir.
    Şimdi eğer sabri için diyorsan bence sabri çok hızlı çok iyi hızlanan çok dayanıklı vs vs yani fiziksel özellikleri bence çok üst seviyede bence gerçektede lahm kadar hızlı iyi hızlanır o kadar dayanıklıdır

ama bak bu onun oyunda lahm kadar iyi oynayacağı anlamına gelmez mesela al galatasarayı oyunda sabri bir iyidir bir kötüdür neden ?

çünkü bizim verdiğimiz senin oyunda göremediğin kişilik özellikleride var bunlardan birisi devamlılık concistency olarak geçer editörde
    bu özellik oyuncunun bi maçtan diğer maça performans devamlılığını gösterir yani birr maç 8 al diğer maç 5 al diğer maç 9 al devamlılığın yoktur. her maç 8 al devamlılığın vardır.
    mesela sabrinin devamlılığı düşük yapıldı perpetua üstad tarafından. (eleştiriyorum yanlış anlaşılmasın ben her zaman eleştiririmde bu işi perpetua gibi yapacak adam arasan bulamazsın ben burda özellik mözellik öter dururumda o adamın bizim bilmediğimiz bir sürü şeyi yapıyor. bi kere kendisi profesör adamın... düşünsene ekip şefim profesör, adam bizimle uğraşıyor... ben üniverste öğrencisiyim ünide profla muhattap olamıyorum. Bu adam bizimle tek tek muhattap oluyor onca işinin gücünün arasında.. Yani kısacası Ömer ağabey gibisini bulamazsın arkadaş...)
    yine özelliklerden karar vermesi düşük yapıldıki saçma sapan işler yapsın gerçekteki gibi

ya esasında benim 3 büyüklerden şikayetim yok
    ama kalan anadolu takımları üç büyükler kadar izlenmediği için doğru tespitler yapılmıyor

atıyorum ragıp nasıl adam ?
    iyi işte kayseride 25-30 maça çıkıyor ee 120 -125 arası olur ama kaç maç izledik ???
    tamam cası nı doğru veriyoruzda özellikler tam doğru olmuyor

şimdi bazen yine görebildiğimiz özellikler de oluyor mesela...
    ben görmüşüm ki kratochvil sık sık hücuma katılır. atıyorum ekleyelim bu ppm yi diyorum. Ömer agabey o konuda pek güvenmiyor illa kendisinin de görmesi gerekiyor. Yani benim tek olumsuz eleştirim şef bize daha fazla güvensinki daha hızlı değişebilsin bazı şeyler.

çok fazla hiyerarşi olduğu zaman yavaş yürümek zorunda kalıyoruz ve biz iyi koordine olamıyoruz. atıyorum ben görüyorum özelliği diyorum ki serkan kırıntılı pozisyon alma 12 imiş 8i geçmez diyorum. bunu araştırmacısına söylüyorum araştırmacısı varsa bakıyor o izliyor yosa şef bakıyor o izliyor. 1-2 sene, oyun sonra değişiyor.

mesela bakın ismail özeren i dardanalspordan aldı trabzonspor. trabzonun daha adı geçmeden ben yazdım bu siteye süper adam dedim. ben eminimki çok iyi yerlere gelecek (gelememe ihtimali de var tabi sakatlanır uzun süre yedek kalır gönderilir vs) ve şu anda da çok yeterli. Ama Ömer şef diyor ki fazla vermeyelim. şimdi vermeyelim diyor ,, eğer dediğin gibi iyi çıkarsa sonra yükseltiriz diyor bense tam tersini düşünüyorum . Bir özellik bir ppm içinde öyle şimdi öyle görmüşsek verelim sonra beğenmezsek değiştiririz. düşürürüz. arttırırız.
    Fikirlerim burada

Mesaj Yetkileri