-
06.Ağustos.2007, 20:39
Gerçekten çok guzel bir çalışma bu konuda emek harcayan herkesi tebrik ederim.
Aslında konununbaşında belirtmişsiniz hava durumu hakemler sahalar da bir etken diye ama benim takıldığım konu şu bu formullerin hepsi mantıklı formuller ve dediğiniz gibi Superlig ve denk liglerde işe yarar.Çünki butur liglerde genelde takımdan çok üstün yıldız denebilcek oyuncular azınlıkta.Tek oyuncunun ustune genelde pek oyun kurulmayan ligler.
Bu yazdığınız formuller gayet guzel fakat bende şu noktada bir eksiklik olabilir.Örneğin takımım uzun top oynucak ama forvetlerimin fiziksel özellikleri yeterli değil yani takım ortalaması iyi fakat forvetler boy jumping heading açısından yetersiz.Bu noktada ileri atılan uzun toplarda etkili olmak güç.
Yada aklıma gelen diğer ir nokta şu Avrupa liglerinin 3 4 5. sıra takımlarının olayları.Yani örneğin bir Sevillada bu ortalamayla Dani Alvesi enverimli şekilde kullanamayabiliriz.Yada Valencia'da Villa , Silva gibi oyuncuların ( maçı koparabilcek oyuncular ) hareketlerinin kısıtlandığını düşünüyorum.Yani Valencia güçlü bir takım ama Silva Villa gibi yeteneklerini öne çıkarmassa takımdan bir adım önde oynamaz ise büyük maçlarda zorluk çekebilirler.
Formullerınız cok guzel ve mantıklı benim fikrim buna yıldız oyuncular için istisnalar eklemek ve oyuncuların fiziksel özelliklerini biraz daha ön plana çıkarmak. Stamina Balance Jumping Boy bence üzerinde düşünebileceğiniz konular.
Ayrıca tekrar tebrikler siz bu mantığa sahipken matematik bilmesenizde olur . =)
Mesaj Yetkileri