-
08.Ağustos.2007, 18:53
sonunda aradığım taktiğin bu olduğuna karar verdim.
Şuan Tottenham ile oynuyorum. Sezon başında takımın taktiğe alışma sürecinde bir bocalama yaşadım. Ancak şuan herşey kontrolüm altında. Son maçımda Manc. United'ı adeta oyuncağa çevirdim.
Bir kaç önemli noktraya değinmek istiyorum. Taktik, CM 03-04'ün efsane taktiği diablo ile benzerlik gösteriyor. Zaten tek forvetli sistem yerine güçlendirilmiş orta saha ile desteklenen çift forvet bence daha etkili. üstelik dr ve dl oyuncularının hızlı olması, kanat eksikliğini kapatmak için yeterli.
Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta 3'lü orta sahanın ortasındaki eleman. BU adam çok güçlü olmak zorunda. Zira sürekli kaleci ile karşı karşıya ve golle burun buruna. Her maç bol bol şutu bulunuyor. O açıdan seçerken uzun şut özelliğinin yüksek olmasına özen gösterilmeli. Ayrıca takım komutlarında pas türünün kısa yönde olması bazı maçlarda handikap yaratabiliyor. bu imleci, karışık şeklinde ortaya veya biraz altına çekmek size daha optimum sonuçlar verebilir.Son olarak da seçeceğiniz forvetlerden birinin hava üstünlüğünün bulunması sizi gol yollarında daha da rahatlatacaktır. Nitekim Berbatov ve Keane iklisi ben de kusursuz oynuyor. Bunların yanına Bent ve de Arshavin gibi iki yıldız eklenince takım dadından yenmez oldu 
Özet olarak dikiş tutturabildiğim ilk ve tek taktik.
Mesaj Yetkileri