1 ile 30 arası toplam 368 sonuç

Konu: [TSL] Beşiktaş Araştırması FM2008 - 8.0.2

Threaded View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Merhaba,

Herkes Delgado'nun liderlik ve kendine güveninin arttırılmasından bahsetmiş ama bence ondan önce Serdar Özkan'ın bu özellikleri arttırılmalı özellikle kendine güvenme en üst seviyelere çıkartılmalı diye düşünüyorum...

Bunun sebebi de daha önce verdiği beyanatlardan. Aşağıya daha önce yapılmış röportajlarından bir parça koyuyorum ki bu söylediklerini hep dile getiren bir oyuncu Serdar Özkan...

Messi'den hiç bir şekilde çekinmeyen kendisine en az onun kadar güvenen bir oyuncu;

Mesela fiziksel olarak kendinde bir eksik görüyor musun? Dışarıdan bakıldığında zayıf görünüyorsun.
    Herkes bunu söylüyor. Ama her insanın doğuştan gelen bir fiziksel yapısı var. Ben de böyleyim. Ancak ikili mücadelelerde kendime güveniyorum ve bugüne kadar oynadığımız maçlarda da bir sıkıntı yaşamadım. Belki dışarıdan göstermiyorum ama içim dolu.

Beşiktaş'ın altyapısından yetişmiş genç bir oyuncu olmak üzerindeki sorumluluğu artırıyor mu? Sanki taraftarın bu tip oyunculardan beklentisi biraz daha fazla oluyor.
    Taraftar bizi daha fazla Beşiktaşlı görüyor herhalde. Ama sorumluluğun yükü bazı oyuncuları olumsuz etkiliyor. Bunu kaldıramayan oyuncular olabiliyor.

Kendimi lider oyuncu gibi görüyorum

Sen nasıl başa çıkabiliyorsun bu durumla?
    Ben kendimi genç ve tecrübesiz bir oyuncu gibi düşünmüyorum. Her zaman Beşiktaş'ın lider bir oyuncusuymuş gibi hazırlanıyorum ve saha içinde de buna göre davranmaya çalışıyorum. Hiç stres yapmadan, lider bir oyuncu gibi oynamaya uğraşıyorum. Lig A'da 60 maç oynadım ve tecrübe kazandığımı düşünüyorum. Genç Milli Takımlarda da 70'e yakın maça çıktım. Yaşım çok genç ama düşüncelerimi lider bir oyuncu gibi kurguluyorum.

Taraftarla ilişkilerinde neler yaşıyorsun?
    Bana medya tarafından Messi lakabı takıldı ama sanırım bu lakap taraftarlarımızın da hoşuna gitmedi. Beni Serdar Özkan olarak kabullenmek istiyorlar. Ben de Messi olmak istemiyorum. Eğer insanın idealleri ve hedefleri varsa kendi markasını oluşturmalı. Barcelona'da Messi varsa ben de Beşiktaş'ta Serdar Özkan olarak anılmak istiyorum. Eğer böyle bir benzetme yapılacaksa Barcelona'daki genç bir oyuncuya Serdar Özkan denilmesini tercih ederim.

Tamamı:
    http://www.tff.org/default.aspx?pageID=286&ftxtID=2208

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Ve ben tekrar şampiyonluk sayısı olayına değineceğim...

Daha önce bir çok kez yazıldı ben de yazdım hatta ama önemli bir detayı atladığımızı fark ettim....

TFF'nin sitesinde şampiyonlukların açıklandığı bölümde ( http://www.tff.org/default.aspx?pageID=379 ) aşağıdaki not var

Türkiye 1.Liginin başladığı tarih TFF tarafından 1959 yılı olarak kabul edilmesine karşın, TFF Tahkim Kurulunun 09.05.2002 tarih, 2002/52E ve 2002/68K sayılı kararı tahtında BEŞİKTAŞ KULÜBÜNÜN 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarında Türkiye Ligi şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların TFF Yıldız Kriterine dahil edileceğine karar verilmesi sebebi ile toplam şampiyonluk sayısı, toplam lig sezonu sayısından 2 fazladır.

Şimdi buraya kadar her şey ok...

Ancak tabloya baktığımızda ilk şampiyonluk olarak Fenerbahçe 1959 yazıyor...

Ama ligin başlangıç tarihi yok? yani 1958-1959 diye değil sadece 1959 yazmakta, lakin Türkiye 1.Liginin başladığı tarih TFF tarafından 1959 yılı olarak kabul ediliyor. Yani bu ne demek? 1959 yılında başlayan 1959-1960 sezonunu 1. olarak bitiren Beşiktaş Türkiye 1.Liginin ilk şampiyonudur değil mi?
    Yani eğer Fenerbahçe'nin 1958-1959 Şampiyonluğu orada sayılıyorsa (O şampiyonluk ta Türkiye 1. Ligi tescil edilmeden önce yaşanmış Türkiye Ligi şampiyonluğudur ) Yani aslında Şampiyonluk sayısı, aslında toplam lig sezonundan 2 değil 3 fazladır...)Beşiktaş'ın önceki 2 şampiyonluğu da sayılmak zorundadır...
    Zaten rahmetli Cenk Koray'ın yaptığı itiraz da bu sebeple kabul görmüştür ve Beşiktaş 2. yıldızını almıştır...

Saygılar...
    Last edited by eloy : 08.Ağustos.2008 at 21:59 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Mesaj Yetkileri