-
11.Ağustos.2007, 23:39
çok yönlü cevapları var bunun, yanı tabi ki sadece taktik etkili değil özellikle maçına göre değiştiğine inandığım, kondisyon ve moral durumları ayrıca belki de en önemlilerinden biri takım konuşmaları, son iki oyunda bunların üzerinde gittikçe durulmaya başlandı, eskiden cm serilerinde hiç böyle durumlar yoktu oyun daha basitti, fakat şimdi bir derbi maçına, bir tabiri caizse ölüm kalım maçına çıkarken, medyaya ve takıma söylediklerin çok önemli, yani sadece taktik hiç bir zaman değil, bir çok kez taktikleri denemek karşılaştırmak amacıyla, bir maçı birden çok taktik ile birden fazla kez oynadım sonra sonuçlarını değerlendirdim. Bir de daha farklı tarihlerde aynı takım ile karşılaştığım zaman bazı şeyleri değiştirdiğin zaman(oyuncuların her türlü durumu ve menejer konuşmaları) daha değişik sonuçlar aldım. Sezon başında ilk maçında karşılaştığın takım karşısındaki performans ile sezon ortasında ikinci yarı başlarken karşılaştığın zaman çok şey farkediyor, taktiğin aynı olsa bile, hatta 1 hafta arayla avrupa kupaları maçları performansları bile değişiyor.
Sadece taktik bu işin %50 ya da %60ını (oturmuş bir taktik ise) kapsıyor. Geri kalan yarısı ise konuşmalar, futbolcuların durumu, takımın durumu, kondisyon ve antreman durumları, hatta takımın finansal ve tanınmışlığı saygınlıgı bile etkili oluyor derim ben
Mesaj Yetkileri