Cüneyt Karakaya: "Haberimin Arkasındayım!"

Galatasaray Spor Kulübü tarafından önce yalanlanan ardından da ambargo koyulan Fanatik gazetesinin muhabiri Cüneyt Karakaya, Medyaspor'a konuştu.
Fanatik Gazetesi muhabiri Cüneyt Karakaya'nın açıklamaları şu şekilde;

Yalanlama olayı son zamanlarda en üst noktada bulunuyor. Kulüpler, haberleri yalanladıktan sonra yalanlamalarının aksi yönünde açıklamalar yaparak komik duruma düşmeye başladılar.

Son yaptığım Türk Telekom haberini de yalanlayan Galatasaray Spor Kulübü, aradan 22 gün geçtikten sonra, Türk Telekom ile yeni stat projesini imzaladıklarını resmi siteden açıkladı.

Bu 22 gün içerisinde, bırakın gazeteciliği insan olarak nasıl bir yalancı psikolojisi içerisinde olduğumu düşünün. Ben bu işleri onuruyla yapan bir gazeteciyim. Bugün yaptığım haberin de sonuna kadar arkasındayım. Türk Telekom ve daha önceki yalanlama haberlerinde olduğu gibi yine sabretmeye hazırım.

Spor kulüplerimizin bu tür tavırlarından biran önce vazgeçerek kurumsallaşma yolunda önemli bir adım atmalarını bekliyorum.

Ayrıca, Lincoln haberinin Steaua Bükreş maçı öncesine denk gelmesi tamamen rastlantıdır. Galatasaray Spor Kulübü'nün iddia ettiği gibi her maç öncesi benim bu tür haberler yaptığım asılsız bir iddiadır.

Güzide kulüplerimiz değerli birçok gazeteci arkadaşımı sık sık yalanlamaktadır. Ben de Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri tarafından yalanlanmış bir gazeteciyim. Bu yalanlanan haberlerin zaman içinde doğrulanıyor olmasını kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Her insan gibi gazetecilerde hata yapar ama bu hataların bilinçli olarak yapıldığına inanmıyorum.

Galatasaray'ın şampiyonlar ligi şampiyonu olmasını canı gönülden isteyen bir gazeteci olarak "zaman her şeyin ilacı" diyorum.