Demek ki PPM demek bir adam 10 kez yaptığı bir oLayda sadece 1 kez başka bir hareket yaparsa 9 kez yaptığı şey PPM oLarak ekLenemez. Ben böyLe aLgıLarım. Örnek verdiğin adamLar sanki hiç farkLı stiLLerde hareketLer yapmıyorLarmış mı. İLLa adam sürekLi aynı şeyi mi yapması gerekiyor. Adam 10 goL atar Ligde bunLarın 5 i pLase iLedir, biri sert şuttur, diğerLeri kafa iLedir yanı bu adam o zaman pLase şut atar oLmuyor diye anLarım ben yine.Yani PPM nin açıLımında bir sorun var sanırım. PPM bir oyuncunun normaLde daha fazLa yaptığı oLay oLması gerekmiyor mu ?

ŞeytanLık dener demek sadece bacak arası çaLım atmak ya da absurut hareketLer yapmak mı ?
DeLgado pas vericem gibi yapıp çaLıma kaçıyor, yine pas verecekmiş gibi kimsenin bekLemediği yerLerden şutLar gönderiyor kaLeye, adamı soLuna yatırım sağından geçiyor terse çaLım atıyor bunLar ŞeytanLık dener keLimesini kapsamıyor gaLiba. ŞeytanLık dener demek kısaca kimsenin bekLemediği anLarda bekLenmedik hareketLer yapıLanLara veriLen bir özeLLik değiLmi. DeLgado da bekLenmedik anLarda bekLenmedik şeyLer yapabiLiyor, beLki bacak arası çaLım atmıyor ama pas veriyor, şut atıyor, ya da soLuna yatıracakmış gibi yapıp savunmayı üzerine çekip pası terste ki arkadaşına veriyor.

BeLki şeytanLık denerin FM de farkLı bir açıLımı vardır, o zaman hiLe dener ekLenmeLidir en azıdan Benim anLattıkLarım beLki bu özeLLiğe yakın bir durumdur.