Originally Posted by
yazıdan bir bölüm
Peki Ömer Üründül iş hayatında nerede nasıl top çevirdi ve çeviriyor: “Ata İnşaat yönetimindeyim ve yüzde 6,5, Burger King Türkiye’de ise yüzde 30 ortaklığım var. Ytong'un da yönetimindeyim ama kâr payı almıyorum. Sadece huzur hakkım var.'' Ama ben iş hayatındaki ilk düdüğü merak ediyorum: "1977’de Yapımal isminde bir şirket kurdum. Atatürk Barajı'nda taahhüt işleri yaptım. O civardaki 5 yıldızlı oteli, camiyi vs benim şirket yaptı. Daha sonra babamın da ortağı olduğu Entegre Kireç'in bayii oldum. O anarşik devirlerde Okmeydanı, Gaziosmanpaşa gibi yerlere her gün gidip tahsilat yapardım. Öyle ki adamlar korkudan tahta şeylerin arasından beni kabul ederlerdi. Sonra da yeniden Yapımal şirketi içinde mobilyacılığa döndüm." Ömer Üründül de babası gibi ailenin tek çocuğudur ancak “tek çocuk şımarıklığını'' hiç yaşamamış. “Lüks arabalarım falan ancak kendim para kazandıktan sonra oldu. Tek çocuk şımarıklığı yaşamadım. Zaten başta zengin aile çocuğu değildim. Babam bir firmada maaşlı çalışan bir yüksek mühendisti. 58 yaşına geliyorum hâlâ babama çocukluğumdaki gibi saygılıyım. Öyle gördüm. Ama ben çocuklarıma karşı otoriter değilim.'' İşte bu sohbetin kırılma anı: Ömer Üründül öyle bazılarının düşündüğü gibi baba parası yiyip futbol yazarlığı yapmıyor: "Kendi paramı hep kendim kazandım. Babamdan hiçbir zaman para almadım. Babam sadece bana iş imkânı yarattı. Benim sadece bankada bile normal standartlarda yaşayacağım bir param var. Babam hiçbir zaman tutup da bana 'Al şu parayı bankaya koy' dememiştir." Ata İnşaat ortaklarından Ertuğrul Kurdoğlu'nun önerisiyle Sedat Üründül fast-food işine de girer. Ancak iki ortak bu işe çocukları için girerler. Burger King Türkiye'deki yüzde 30'luk pay Üründül Ailesi adına Ömer Üründül üzerinde.