Originally Posted by
anilton
Ben Guiza'ya sıradan bir golcü falan demedim ki bana yazasın.Guiza önemli meziyetlere sahip bir futbolcu ama sen Guiza'yı geçen sene Mallorca'da ki performansından önce tanıyormuydun?Zafer Biryol,Okan Yılmaz benzetmemi ise şöyle açıklayım.Çok açık ama ben senin için biraz daha açarım.Bu iki oyuncuda Türkiye liginde hatrı sayılır düzeyde goller attılar ve gol krallıkları yaşadılar.Ama devamını getiremedikleri ve aşama yapamadıkları için hep geriye gittiler ve asla büyük futbolcu olamadılar.Bende diyorum ki Guiza'da İspanya'da çok iyi performans göstererek gol kralı oldu.Önümüzdeki yıllarda Guiza aynı performansı gösteremezse,istenileni veremezse benim gözümde İspanya'nın Zafer Biryol'u,Okan Yılmaz'ı olur...
Tekrar söylüyorum,bence Guiza Türkiye'de çok gol atar,hatta gol kralıda olabilir.Ama F.Bahçe'yi Avrupa'da başarıya taşıyacak bir forvet değil.Ama bir Kanoute,Carew,Adriano olsaydı çok daha farklı olurdu...
Umarım anlatmak istediklerimi anlamışsındır.Yanlış anlaşılmaktan çok rahatsız oluyorum.Sanki Guiza'yı kötülermişim gibi lanse ediyosun,üzülüyorum...
Bu arada yanılmıyorsam Guiza ilk defa kulüp düzeyinde Avrupa kupalarında mücadele ediyor...