Geçenlerde birşey yazmıştım Kartalspor-Fenerbahçe'yle ilgili. Paf takıma başka takımlardan gelen oyuncuların yetiştiğe kulube Fenerbahçe yazılsa bu daha iyi olmazmı. Örnek olarak Karşıyaka'dan gelen Hasan Erbey veya Sertaç Eren. Yetiştiği kulup Fenerbahçe yazılsa. Çünkü bu futbolcular orda Profesyonel sözleşme imzalamadı.
Geçen ay Fenerbahçe alt yapısına Aydın Belediyespor'dan 14-15 yaşlarında birisi transfer oldu. Bu oyuna muhtemelen yetiştiği kulup Fenerbahçe yansır. Bu diğer futbolculardada geçerli olmazmı ? Yani profesyonel olarak sözleşme imzalamamış oyuncu o kulubun alt yapısında yetişmiş sayılmazmı ?
Kezman,resmi olarak PSG de.
http://www.fenerbahce.org/fb2008/det...ontentID=12728
Bugün şili maçında ilk yarıda semih iki tane kolay pozisyonda kafa vuruşlarını çok kötü yerlere vurdu.
İşin sadece olumlu yanlarını gören sadece iyiyi görüp kötüyü göremeyen objektif olamayan arkadaşlara hatırlatmak isterim.
Bu arada bu kaçan gollerin istisna olduğunu belirteyim bana görede 16 falan olması gerektiğini belirteyim ancak bugün kaçırdığını görmezlikten gelenler 19 olsun falan diyor onlara karşı bir hatırlatma olsun bunlar
Fikirlerim burada
19a hayır tamam da, 2 tane kaçırdı diye abartmayın..
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
İki tane kötü kafa vurdu diyemi.. Ayrıca ben 19 olsun demedim olabilir dedim.. Bence 18 güzel bir değer olur dedim.. Objektif bakmıyorsun nedemek.? Objektif bakıp bakmadığımı tek bir özelliğe verdiğim puana göremi hesablıyorsun.? Laf sıkıştırırken bari düzgün sıkıştır Sinan.. Ne alaka objektiflikle..?
Burak seninki de abartı![]()
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
19 gerçekten abartı, 18 de öyle ama bence 16-17 seviyelerinde olmalı Semih'in kafa vuruşları. Boyu uzun olmamasına rağmen kafa vuruşlarındaki etkisini göz ardı edemezsiniz. Bir Carew, Zigic, Cardozo gibi oyuncuların elbette kafa vuruşları 18-19-20 seviyelerinde olacak, çünkü onlar doğuştan kafa vuruyorlar zaten, adamlar inanılmaz uzun, ama Semih onlara göre daha kısa ve hem kafa vuruşları iyi, hem de kafa topuyla top indirmesi, pas vermesi çok iyi, 16-17 seviyesi uygundur diye düşünüyorum.
Beyler dünkü Aurelio'nun Pasındaki Kafa Vuruşuna Dikkat Ederseniz Onun Hatası Değil Arkadaki Adam Kafasına Çok Yakın Durduğu Hatta Kafasına Vurduğu İçin Kafasını Döndüremiyor
burak ben onu sana demedim arkadaşım parlama hemen senin gibi düşünen bir çok arkadaşa dedim. 2kafayı kötü vurdu diye abartmayın demenizide anlamadım neyi abartmışım 12-13 olurmu demişim. Ben semihin en çok beğenen adamlardanım 16 makul demişim hadi 17 de olabilir. Ben neyi abartmışım bi anlatın bakayım.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bu arada hakan şükürün kafasının 18 yapılıpta semihin kafasının 19 olduğu türkiye datasınında saygıdeğerlik seviyesini düşünmemiz gerek. bir italyan gelip baksa bu ne der hakan şükür 18 semih 19 iyice saçmalamışlar demezmi.?
saçmalamaya gerek yok öyleyse
Last edited by extensor : 21.Ağustos.2008 at 16:41 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Fikirlerim burada
Yahu Hakan kaç yaşına gelmiş Sinan.. Dahamı düşmesin özellikleri..bu arada hakan şükürün kafasının 18 yapılıpta semihin kafasının 19 olduğu türkiye datasınında saygıdeğerlik seviyesini düşünmemiz gerek. bir italyan gelip baksa bu ne der hakan şükür 18 semih 19 iyice saçmalamışlar demezmi.?
saçmalamaya gerek yok öyleyse
Hem kafa 14-15 i geçmez diyen okadar adam var ben 18 olsun demişim sen 17 olabilir demişsin.. 1 puanlık fark vurduğu 2 kafayamı bakar..
Bence 18 uygun değerdir.. Benim fikrim budur.. Abarttığımı filanda düşünmüyorum..Hem de abartının kralı...
Kafa vuruşlarının isabetinin boyla alakası yok.. Boyu uzun olması sadece o kafa vuruşunu daha rahat yapmasını sağlar.. Oyunda sıçrama özelliğinin saydığın adamlara göre düşük kalması aynı işlevi görecektir zaten..Bir Carew, Zigic, Cardozo gibi oyuncuların elbette kafa vuruşları 18-19-20 seviyelerinde olacak, çünkü onlar doğuştan kafa vuruyorlar zaten, adamlar inanılmaz uzun
Özellikleri düşerde... yaşlandı diye insan kafa vurmayı unutmaz. akla mantığa aykırı bu. hızının hızlanmasını çevikliğini 5 yap anlarımda yaş arttıkça kafayı düşürmenin bitiriciliği düşürmenin soğukkanlılığı düşürmenin saçmalığını anlayamam.
aksine bu özellikler yaş arttıkça tecrübeyle beraber artar. geçen sene haziranda hakanın bosna herseke attığı golü kimse atamaz. bu sene ocak aylarında vestel manisaya attığı golü kimse atamaz. semihle hakanın kafa vurmasını kıyaslamayalım burda
semihte 16-17 olur işte neden 19 olmaz açarsın şili maçını iki bomboş pozisyon iki berbat kafa vuruşu dersin ki bundan 19 olmaz
Fikirlerim burada
Tabikide düşmez.. Daha önce Alex konusunda da benzer şeyleri ben söylemiştim, ama düşürülüyor işte.. Ozaman Hakan'ın kafa dahada yükselecek..
Semih'in Kayseriye deplasmanda, Gençlerbirliğine evimizde, Ankaraspora evimizde, Gençlerbirliğine deplasmanda ve yine Kayseriye evimizde 90+5 te attığı(fener2-kayseri1) gollere bakarsakta topların nereye gittiğini ve o topları Dino Zoff gelse Yashin gelse çıkaramayacağını görürüz.. Bu gollere bakarsak 20 olması lazım, sen diyorsun 2 gol kaçırdı 16-17![]()
Last edited by Sheriff : 21.Ağustos.2008 at 19:42
ben 2 gol kaçırdı diye 16-17 demedim. bir çok gol kaçırdı bu da bunlardan 2 si dedim. sadece attıklarını görüyorsunuz kaçırdıklarını göremiyorsunuz. fanatiksiniz çünkü diyorum. ,
(fanatiklik körü körüne sevmek demektir. olumsuz yönlerini kabullenememek olumsuz yönlerini görememek sadece büyük bir aşkla sevmektir.) fanatizm bana göre her konuda berbattır ama kimseye fanatik diye saygı duymamazlık etmem. ancak bu konuda fanatizm olmaz. burda taraftarlık olur ancak fanatizm olmaz
Fikirlerim burada
Sende ona kalırsa Servet'in kaçırdığı adamları yaptığı hataları kaybettirdiği maçları görmezsin, Serveti över durursun..
Benimkinin fanatiklikle alakası yok ben Semih'in oyun tarzını beğenmem, Semih Profili yapsam 15 in üzerindeki 1-2 özellik olur, biride Heading olur.. Ben sadece gördüğüm, gözlemlediğim birşeyi buraya aktarıyorum..
Bende sadece gollere bakarak söylemiyorum ama Semih topa kafasıyla çok iyi yön veriyor, kafa vuruslarının hepsini güzel yerlere göndermek istiyor, buda attığı gollerde bariz görünüyor.. Bu nedenle attığı gollerin örneklerini veriyorum.. Bak sende Hakan Şükür için demişsin şunu attı şunu attı diye.. Niye çünkü attığı gollerde belli oluyor özellik.. Bu özelliğin 18 olması hiç kafa golü kaçırmayacağı anlamına gelmez zaten..
sheriff forumda arama yap benim servetin çevikliği 5 olsun dediğimi bile görürsün.
ben sizden farklı olduğuma eminim o konuda...
serveti beğenirim oyun stilini severim karizmasını severim. ama olduğundan daha iyidir demem.
neyse araştırmayla alakalı konuşalım semihin kafası 16-17 olur bence fazlası henüz değil. Ancak yükseltmekte kendi elinde ve zamanla alakalı
Fikirlerim burada
bence de 16 en fazla 17 olmalı
16 iyidir semih için bence
Öncelikle herkese merhaba.Uzun bir süredir bu forumu takip etmeme rağmen birkaç gün önce üye oldum.
Fenerbahçe araştırmasında en çok tartışılan oyuncu olan Semih'in bu kez de kafa vuruşları tartışma konusu olmuş.Bir Fenerbahçeli olarak Semih'i beğenirim ve hep onun hakkının yenildiğini düşünmüşümdür.Ama bana göre de kafa vuruşu 16-17 yi geçmemeli.Daha fazlası abartı olur diye düşünüyorum.
Forumu uzun süredir takip ettiğim için "extensor" nickli kişinin yorumlarını da biliyorum.Her ne kadar bazen yaptığı yorumları beğenmesem de bu konuda fanatiklik yaptığını düşünmüyorum.Hatırladığım kadarıyla araştırmacı olmadan önce Servet'in çevikliğinin 5,Balili'nin hızının 20 olması gerektiğini bile söylüyordu.
Semih hakkında birkaç şey daha söylemek istiyorum.Şu anda oyun bilgisayarımda yüklü olmadığı için hatırlamıyorum ama Semih'in Off the ball 19 hatta 20 bile olabilir.Semih bu konuda Dünyanın ilk 5 forveti arasındadır.Semih'i başarılı yapan bu özelliğidir..Ayrıca Semih'in pası yükseltilmeli.Akşamki maçta Aurelio ve Tuncay'a çok iyi paslar çıkardı.Gol pozisyonlar yarattı. Fenerbahçe'de de bu konuda çok başarılı zaten.
Semih'in oyuna yansıtılacak şekilde bir özelliği yokyani fm o kadar detaylı değil bence..
Öyle yerlerde geri geliyor ki boş alan yaratıyorki..Yani gerçek Semih oyunda çok zor olacak bence..Sürekli olarak biz burada bunu tartışacağız
Bencede Semihin bitiriciliği yüksek olmalı
Kemal Aslan Kocaelispor'a transfer oldu.
http://www.kocaelispor.org.tr/KS/hab..._from=&ucat=1&
Semih Kafa Vuruştan Ziyade Nerde Duracağını Çok İyi Biliyor Kafası 16-17 Uygun Değer Ama Off The Ball Bunalrdan Daha fazla Olmalı![]()