-
31.Ağustos.2007, 08:07
3D grafikler Football Manager'i bitirir. Bu kadar söylüyorum. Siz hiç FIFA Manager'i oynadınız mı? Orada adamları görüyoruz, güzel ama maç motorunu gerçekçi yapamadıkları için oyuncular saçma saçma hareketler yapıyorlar. Sports Interactive'in en son düşüneceği şey oyuna 3D grafikler eklemektir. Ayrıca, inşaallah eklenmez. Eklenirse oyunu bırakma noktasına kadar gelirim. Zamanında Commandos'un o güzel ruhunu bir yana bırakıp 3D görüntüye geçtiler oyun bozuldu (hâlâ içimdedir, 98-99'da çıkan oyunlarını hâlâ zevkle oynuyorum). FM'nin bu ruhunu bir köşeye atacaklarını sanmıyorum.
FIFA Manager ve Football Manager ayrı dünyaların oyunları gibiler.
FIFA'da oyunun hep eğlence tarafı var. Halka açılmak, kredi almak, sponsor anlaşmaları yapmak, bilet fiyatlarını belirlemek vs. vs.
Football Manager'da ise tam tersi.. Oyunun taktik, teknik yönü var. Taktikleri en ince detayına kadar ayarlamak, antrenman programını ayarlamak, oyuncu gözlemek, takım içi huzuru sağlamak.. Ayrıca FM'de ödüller, kupa formatları, kupa para ödülleri, kontenjanlar, takım ve ülke katsayıları (bilmiyorum FIFA'da var mı) ve buna bağlı olarak torbalar, en ince ayrıntısına kadar FM'de yer alıyor. FIFA Manager'de ise bu konular çok özensizce hazırlanmış. Son olarak FM'de, FIFA Manager'e göre (tam sayıları bilmiyorum ama) iki kata yakın gerçek oyuncu bulunuyor sanırsam. Oyunu bir kaç sene önce aldığımda alt yapıdaki tüm futbolcular sallamaydı.
Lafın kısası, FM'nin ruhudur bu değişmez -inşaallah-.
Mesaj Yetkileri