Sercan Yıldırım, büyük başarılar yaşamadan Bursaspor'dan ayrılmayı düşünmediğini söyledi.

ŞAMPİYON OLMADAN ASLA!

Ligde ve kupada büyük başarılar elde etmek istediğini belirten genç golcü, “Taraftarımız başarıya aç. Bursaspor’u en iyi noktaya çıkaracağız” dedi.

ONDAN MUTLUSU YOK

Gençlerbirliği maçında attığı iki golle Bursaspor’un üç puanı kazanmasında başrol oynayıp, dikkatleri üzerine çeken Sercan Yıldırım, çifte mutluluk yaşıyor. Çek Cumhuriyeti ve Ermenistan ile oynayacak kritik maçlar arafesinde ilk kez Ümit Milli Takım’a davet edilen Sercan Olay Spor’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MAÇA BEKLİYORUZ

Bursalı futbolseverleri cumatesi günü Atatürk Stadı’nda oynanacak Çek Cumhuriyeti maçına davet eden Sercan Yıldırım, onlara galibiyet sevinci yaşatacaklarını söyledi. Ümit Milli Takıma çağrıldığı için çok mutlu olduğunu belirten Sercan şöyle konuştu: “Zaten hocalarımla Genç Milli takımlardan tanışıyoruz. Benim nasıl oyuncu olduğumu biliyorlardı.”

ERKEN OLABİLİRDİ

“Hacettepe maçında ikinci yarıda şans bulmuştum. Belki onbir de oynasaydım yine milli takıma çağrılabilirdim. Ama böylesi daha kısmetliymiş. Gençlerbirliği’ne iki gol atıp Milli Takım’a geldim. Çifte sevinç yaşıyorum. Çek Cumhuriyeti maçımızı cumartesi akşamı Atatürk Stadı’nda 21.30’da oynayacağız. Hem Cek maçını hem Ermenistan maçını kazanıp Avrupa şampiyonasına katılmak istiyoruz.”

MUTLULUK YAŞATIRIZ

Bursa’da oynayacağımız maça futbolseverlerin yoğun ilgi göstereceğina inandığını da sözlerine ekleyen Sercan Yıldırım, “Bursaspor’un maçını saha kapatma cezası nedeniyle izleyemeyen taraftarımız milli maçı izlemek isteyecektir. Maç izleme özlemi yaşadıklarını düşünüyorum. Taraftarımız bize ne kadar moral verirse, performansımız o kadar artacaktır. Onların desteğiyle Çek Cumhuriyeti’ni yenip mutluluk yaşatmak istiyoruz” dedi.

SERKAN’A ÜZÜLDÜM

Futbola beraber başladığı Serkan Kurtuluş’un Galatasaray’a transferinin Serkan’ın yaşadığı olumsuzluklar nedeniyle bir zorunluluk haline geldiğini de ifade eden Sercan, Bursaspor’a özlediği başarıları yaşatmadan yeşil beyazlı formayı sırtından çıkarmayacağını söyledi. Sercan, “Serkan arkadaşımız Galatasaray’a gitti, onu tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Ben sözleşmemi uzatmayı tercih etmiştim. Onun kadro dışı kalmasına üzülmüştüm” dedi.

PARA KAZANDIRACAĞIM

Öncelikle hedefinin Bursaspor’u üst sıralara taşımak, şampiyonluklar yaşatmat olduğunu belirten Sercan Yıldırım şöyle devam etti: “Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşamak. Ligde üst sıralarda yer almak hedefimiz. Taraftarımız zaten başarıya aç. Bursaspor’u en iyi yerlere getirmek istiyoruz. Sonrasında transfer yapıp Bursaspor’a para kazandırmak istiyorum. Avrupada futbol oynamak her futbolcunun hayali olduğunu düşünüyorum. Hedefim öncelikle Ümit Milli, sonra A Milli Takım’da kalıcı olmak. Sonrada Avrupa’ya gitmek.”

‘Türk futboluna
damga vuracak’

Hami Mandıralı, Sercan Yıldırım’a övgü yağdırdı.

A MİLLİ OLURDU

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Hami Mandıralı, son anda kadroya aldıkları Sercan Yıldırım’a övgü yağdırdı. Hami Hoca, “Sercan bizim çok küçüklükten beri elimizde olan oyuncumuz. Bütün milli takım kamplarımızda ona yapması gereken şeyleri tek tek anlatıyorduk. Çok özellikli, kaliteli oyuncu. Çok önemli sakatlıklar geçirdi. O sakatlıkları geçirmeseydi belki şuan A Milli Takım kadrosunda olabilecek bir özellikte oyuncuydu” dedi.

ÜST DÜZEYDE OYUNCU

Sercan için hayatın daha yeni başladığını da belirten Mandıralı şöyle devam etti: “Çok çalışmalı, kuvvetlenmeli. Bu yeteneklerini devam ettirmeli. Yani ‘iki gol attım, her şey bitti, tamam oldu’ derse Sercan yanılır. ‘Ben gol attım, görevimi yaptım ama bundan sonra daha iyi olmalıyım. Daha çok çalışmalıyım’ prensiplerini kendine ilke edinmeli. Onun özellikleri zaten üst düzeyde. Özellikleriyle Türk futboluna damga vuracağını düşünüyorum.”

NOT: Futbolcuların veya biz taraftarlar sadece 3 İstanbul takımını tutacağız diye birşey yok. Anadolu'da yüzlerce klüp var ve insanlar o takımın taraftarlığını yapıyor. Türkiye 3 takımdan ibaret değil.