1 ile 30 arası toplam 197 sonuç

Konu: [TSL] Bursaspor Araştırması FM2008 - 8.0.2

Hybrid View

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Sercan'ın son performanslarına göre değerlendirme yaparsak doğru olmayacağını düşünüyorum. Çünkü önemli olan istikrar, katılıyorum Sercan büyük bir yetenek ve kendini yavaş yavaş gösteriyor.

Ara transfer dönemine kadar asıl performanslar ortaya konacak diye düşünüyorum. Ve bu dönem gelene kadar ufak oynamalar yapılmalı bence, bu arada Gökhan Güleç'in uzun şutu biraz artırılabilir. Bir de Gökhan gerçekten çok sert şut çekiyor.

Cihan Kaan Kaptan, Halil Zeybek birlikte basın açıklaması yaptılar. Bir de oyuna Bursaspor için Olay TV ve tabiki Final Programı eklenebilir mi?

Bunu diğer kulüplerimiz içinde yapabiliriz. Yerel kanallar o takımlarla ilgili haberleri öncelikli olarak sundukları için, onların oyunda olması gerekli diye düşünüyorum.
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Son transfer Fabrico Melo hakkında bilgi sahibi olabilecek miyiz acaba?

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Bi kac ay evvel hem Serkan Kurtulusu hemde Sercan'i -9 PA yapicagini solemistin. Merak ettim acaba Serkan da kadro disi kalinca -8 de mi kaldi?

2 oyuncu da 18 yasinda zaman zaman hayatlarinda problemler yasamalari onlarin potansiyel kaybettigi anlamin agelmez bence. Mesela su anda Sercan bi sezonu forma yuzu gormese bile bisey kaybetmez cunku yasi inanilmaz genc. Yani Sercan kotu oynar kisisel problemler yasar CA dusebilir ama bence 20-21 yasina kadar -9 PA hak edicek bi yetenektir. Ilhan Parlak'a geecn sene 21-22 yasinda olmasina ragmen -9 PA verildi ve hic oynamamasina ragmen bu deger tutuldu. Sercan Fenerbahce'de oynasa herhalde -10 verilmesi gerekirdi su sartlarda. Yani yaslari 21-23 olsa anlarim ama durum ole degil Super Lig'de oynayan en genc isimler bunlar yasitlari su anda PAF'da oyunuyor bu bile yuksek PA almalarina yeter. Seni elestirmek icin solemiyorum sadece bu iste bi dengesizlik var onu belirtmek istedim.

Su sartlarda Batuhan Karadeniz'in -9 olup Sercan'in -8 olmasi bence yalnis.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by licentia View Post

Su sartlarda Batuhan Karadeniz'in -9 olup Sercan'in -8 olmasi bence yalnis.
    batuhanın o grupla arasında öyle bir fark varki
    gelecekte Batuhan Hakan Şükür olursa Sercan olsa olsa en fazla arif erdem olur.

Batuhan gelecek jenarasyonun açık ara en yüksek potansiyelli oyuncusu.
    gelecekteki adam benim diye bağırıyor bana göre
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by CoşkuN ÖzdemiR View Post
    Şimdi şöyle bir durum söz konusu,Serkan'ı -9a çıkarıp,Sercan'ı -8 indirmiştim. Sercanın nedenleri diğer sayfalarda yazıyor,özel hayatı ve biraz gevsek olması geçen sene onu biraz geriletmişti,şimdiki performansı gayet güzel ve fakat suan bu performansı sürecek mi diye düşünmüyorumda değilim, sezon arasına kadar bu ciddi performansı sürdürürse geçen seneki gibi neden -9 olmasın.

Serkan konusunda ise çoğu kişi -9 oldugunu bilmiyordu. Şimdi GSye transfer oldu ve söylentiler yayılmasın diye -8 e düşürdük. Galatasaraya transfer oldu hemen -9 çıkardınız gibi söylemler olacaktı bunun önune geçmek için böyle birşey yaptık. Fakat bunla alaksı gerçekte yok tabikide,gerçekten geleceği olan bir isim ve büyük bir kulubede giderek bunu gösterdi. Sezon arasında onu Ömer abi tekrar değerlendirecektir emin olabilirsin.

Batuhan konusunda bişey demek istemiyorum,çünku Pası ne olacak bilmiyorum. tabikide eleştireceksiniz ki sizlerinde söylediklerinizi dikkatle dinliyip değerlendiriyim. Aslında Geçen sene Sercan'a -9 fazla idi,-8 olmalıydı,çok az oynadı ve 1 gol attı süperligte. tabikide bunlardan dolayı düşürmek tek yönlü söz konusu değil. Futbol mantelitesi biraz gerilemişti hem çevremden hemde kendini izlediğim kadarı ile öyle bir karar aldık. Yası cok genc ve daha çok toy onun acemiliğini hissediyor şuan. Fakat tekrar bir değenlerdirme yapmayı düşünüyorum.
    O zaman bu işte bir gariplik yok mu ? Bursa'da kalsaydı -9 olacaktı, Galatasaray'a geldi diye -8 e düşürdü. Nedeni ne ? Söylentiler çıkmasın. Söylentilrle olacak iş değil ki -9 u hakediyorsa -9 verilmeliydi.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Sercan icin gecen sene Super Lig'de sadece bir gol atti dediniz ama o daha henuz 17 yasinda idi yani daha bu yasta 10-15 gol atmis olsa -10 olmasi gerekirdi zaten. Serkan icin de form tutamadi dediniz ama bu bahsetikleriniz PA ile ne alakasi var anlayamadim? Istikrarli olmaya bilir bu yasta bu seviyede istikrarli olmalari o kadar da kolay degil.

Daha once de yazdigim gibi bu yastaki oyuncular bi seneyi bile bosta gecirseler cok onemli degil CA duser ama PA de cok oynama olmamali cunku yas daha U-18 Sercan U-21 de oynuyo yani kendinden 3-4 yas buyuklerlen mesela Ozer Hurmaci 1986'li Sercan 1990'li. Onemli olan detay yasitlarinin cok onlerinde olmalari ve ole ya da boyle siritmadan bu seviyede oynamalaridir bence ki yuksek potansiyelleri ve yetenkelri olduklarini da gostermiyo degiller. Yani Sercan 18 yasinda 100 CA civarinda (ki su anki performansi 110 CA bence) ise -9 PA almicak ta kim alicak? Yani bu yasta ne kadar sure form tutmasi lazim yaslari sanki 20-21 gibi bahsediliyor... Bu oyuncular ilerisi icin belli bi potansiyel gostermisler yasitlari arasinda Turkiye'nin belki de en iyileri (mevkilerinde kesin ole) yasitlari Paf takimda oynarken biri gecen senenin Turkiye sampiyonuna transfer olmus digeri ise takimini sirtliyor.

Ordan burdan laf yeme korkusu ile Turkiye'nin en yetenekli oyuncularini mumkun oldugu en dusuk PA de tutma mantigina anlam veremiyorum. Ayrica laf solyeleyen olursa yaklasik 5 ay once yazdigin yaziyi onlara quote yaparsin onlar da oturduklari yerde kalir. Sirf Galatasaray'a transfer oldu diye yukseltiniz dimi diyip size laf atmaya calisicak gereksiz insanlar icin aylar once verilen bi karardan donmek bence dogru degil ama tabi ki son takdir sizlerin.

Mesela gecen sene Ilhan Parlak cok elestirildi ama niye 21-22 yasina kadar kulup seviyesinde hic bi sey gosterememis Kayserispor'da bile Ozgurcan Ozcan'nin arkasinda beklemis bir oyuncu sirf Fenerbahce'ye transfer oldu diye -9 PA'e cikarilmisti. Bu Ilhan Arda Turan'dan bir yas buyuk olmasina ragmen 802 de eksili PA saysinde ondan bile yuksek degerler alabiliyordu. Ama mesela Sercan ve Serkan dah cok cok gencler en az 2-3 seneleri daha var bunlari niye boyle yaptiniz dusurun denmeleri icin. Su anda da gosterdikleri potansiyel ile anilmalari en dogrusudur. Sonucta su anda bu iki isim yasitlari gibi Paf'da oynayip ortaligi silip supuren genclere benzemiyor (Cafercan) cunku onlar simdiden A takim seviyesindeler A takim kadrolarindalar arada baya bi fark var.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Sercan'ın Ca şuan 105, profilide gayet uygun şuan için. Onun haricinde Serkan konusunu Ömer Abi cevaplar. Ek olarak Sercan Yıldırım tekrar -9a çıkmıstır. FM 2009da Pa-9da olacak.

Pa bir oyuncunun gelecekte nasıl bir futbolcu olacagını ,tahmınen hesaplamaktır kısaca acıklarsam. Pa ile ne alakası var diyorsun da,yahu eğer bir oyuncu formsuz ise yada kendını salmış,futbol harici şeylere kafa yoruyorsa,Samet Aybanın verdiği görevleri yerine getirmeyip olayı dalgaya vuruyorsa demekki geleceğinden biraz şüphe duyulur. Bende içgüdesel kararılırımın yanında somut kararlar vermeye gayret ediyorum. Bu sene -8 olur seneye -9 olur. Yani değiştirebilir illada -9 verildi diye 20 yasına gelene kadar o sayıyı değiştirmemek doğru olan değildir. Ne gençler bitip gitti -10 dediğimiz
    17-18 yasindaki bi cok oyuncunun bu tip seyler yasamasi gayet normal hele ki Turkiye gibi genclerimizin malasef dogru yonlendirilmedigi profesyoneligin pek asilanmadigi bi ulkede. Kisisel problemler, formsuzluklar, teknik ekip ve takim arkadaslari ile anlasmazsizliklar bi oyuncunun PA'sini dusurmez bence. Cunku bu sene var sayalim Sercan'i bi Istanbul takimi almisti ve orada da bu patlamayi yapabilirdi o zaman herhalde -10'lardan bahseder olurduk. Cok uc bi ornek olucak ama mesela Fabregas forumsuzluklar yasadiginda Arsenal arastirmacisi onun PA'sini mi dusurmeliydi? Genc bi oyuncuda belli bi yetenek potansiyel varsa o potansiyel belli bi yasa kadar onda durur 20-21 yasina kadar beklenen sicramayi yapmaz ise ancak o zaman harcanmis bi yetenek denebilir ama mesela kimi futbolcu da bu yaslardan sonra o sicramayi yapar kimi zaman da beklenmedik futbolcular. Mesela bi Ugur Boral'i bi Umit Davala'yi bi Ilhan Mansiz'i bu yaslarinda hangi birimiz taniyordu? 22-23 yaslarinda anca kendilerini belli etmis 24-25 yaslarinda anca belli bi statuye erisebilmis oyuncular bunlar mesela. bahsetdigimiz yasin 17-18 oldugunu unutmamak lazim.

Son olarak Serkan'a gelince mesela Serkan 3 aydir takim ile antreman bile yapmiyo olabilir bu onun yetenek veya potansiyel kaybina ugradigindan degil yonetim ile anlasamamasindan kaynaklaniyor ki transfer sezonunun son gunu Turkiye sampiyonu olan Galatasaray bu oyuncuyu bosu bosuna almadi. Yoksa Omer Aysan'nin da gidisi ile bu sene Serkan Bursaspor icin cok onemli bi isim olucakti kontrati bitmiyo olsaydi emin ki en az 4-5 milyon avro istenicekti veya szeon sonu goruselim su anda kesinlikle satmayi dusunmuyoruz denecekti. Serkan siradan bi takima transfer olmus siradan bi oyuncu degil haftaya Antalyaspor macinda Turkiye sampiyonunun ilk 11inde gorebilciegimiz bir oyuncu belki de 1-2 seneye kadar kendini A milli takimda bulucak. En onemli nokta Serkan'a -9 PA verilme karari Galatasaray transfer olmadan 3-4 ay once verilmis bi karar olmasi yani bu transfer ile yakindan uzaktan alakasi yok ama bu transfer de bu karari desteklemesi gerekirken nedense burada ters tepki yaratmis.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Serkan konusunda ise çoğu kişi -9 oldugunu bilmiyordu. Şimdi GSye transfer oldu ve söylentiler yayılmasın diye -8 e düşürdük. Galatasaraya transfer oldu hemen -9 çıkardınız gibi söylemler olacaktı bunun önune geçmek için böyle birşey yaptık. Fakat bunla alaksı gerçekte yok tabikide,gerçekten geleceği olan bir isim ve büyük bir kulubede giderek bunu gösterdi. Sezon arasında onu Ömer abi tekrar değerlendirecektir emin olabilirsin.
    BUrda açıkça belirtmişsin abi Gs'ye gitti diye düşürüldüğünü, yani öyle olmak zorunda olduğunu.. Ama önemli değil sonuçta karar sizin.. Sezon arasında tekrar -9 a döneceğinden kuşkum yok
    Sentugo.

Mesaj Yetkileri