Sayfa 33 / 34 İlkİlk ... 2331323334 SonSon
961 ile 990 arası toplam 999 sonuç

Konu: Football Manager 2009 | Tanıtımı ve Sonrası [Açıklandı]

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

o özelliğide ekleyelim unutulmadan
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

Transfer sistminde değişmesini istediğim şey şu.Takımın reputationu düşük oLduğu için herkes geLmiyor.Ancak 2-3 yıL para biriktirip 60 MNlik bir bütçe yaptım.Parayı basıp istediğim oyucuyu aLabiLmeLiyim.Atıyorum Eto'oya yıLLık 6 MN verip Barcaya 50 MN verip aLabiLmeLiyim.Yani işLer paraya baksın.YıLLarca para biriktiriyoruz yine hep standart adamLarı aLıyoruz.Bu değişmeLi.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Bu 3D özelliğini oyun esnasında kapatabilme özelliği olacakmı? Ben çok sabırlı bir insan olmadığım için öyle sağa sola pası izleyebileceğimi sanmıyorum Online oynarken güzelde normalde oynarken çok sıkabilir bu yöntem

Olacak olacak. İstersen 2 saniye 2D şeklinde, 2 saniye 3D şeklinde izleyeceksin maçı.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Anlamadın sanırım. CM01/02'de 2D yoktu CM03/04'te ve diğer serilerde 2D ekranı kapatıp sadece spiker yapıyoduk. Benim anlatmak istediğimde bu.

Bana hiçbirşey bilmiyomuş muamelesi yapma bidaha.

Nesil
    2006
    Yer
    Okul

Bence CM deki gibi 3D maç motoru önemli olmayan anlarda hızlı işler, önemli pozisyonlar olduğunda yavaşlar daha kolay görmemiz için.

Tabii ki öyle olacak. 2D'te olduğu gibi 3D'te de seçeceksin.. Önemli anlar mı olsun, ayrıntılı mı, yoksa full maç mı.. Bunları seçeceksin tabii. Başka türlü nasıl olsun ki zaten?

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by garydelgadov View Post
    Transfer sistminde değişmesini istediğim şey şu.Takımın reputationu düşük oLduğu için herkes geLmiyor.Ancak 2-3 yıL para biriktirip 60 MNlik bir bütçe yaptım.Parayı basıp istediğim oyucuyu aLabiLmeLiyim.Atıyorum Eto'oya yıLLık 6 MN verip Barcaya 50 MN verip aLabiLmeLiyim.Yani işLer paraya baksın.YıLLarca para biriktiriyoruz yine hep standart adamLarı aLıyoruz.Bu değişmeLi.

bu dediğin mantıksız.
    bugun katar klüplerinde istemediğin kadar para var.
    hangisi yaşlanmadan iyi oyuncu alabiliyor.
    futbolcunun paradan önce iyi klübü seçmesi gayet mantıklı bence

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by spider3784 View Post
    Bence CM deki gibi 3D maç motoru önemli olmayan anlarda hızlı işler, önemli pozisyonlar olduğunda yavaşlar daha kolay görmemiz için.
    Poziyon önemine göre hızlı yaparsanız, 2D'de olduğu gibi 3D de kapanır, sadece süre geçer.

Maç boyu 3D izlemezsiniz..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Okul

Quote Originally Posted by SavioGol View Post
    bu dediğin mantıksız.
    bugun katar klüplerinde istemediğin kadar para var.
    hangisi yaşlanmadan iyi oyuncu alabiliyor.
    futbolcunun paradan önce iyi klübü seçmesi gayet mantıklı bence
    Dediğin kısmen doğru dostum bana kalırsa.Robinho örneğindeki gibi, dünyanın en büyük kulübünü para için bıraktı adam.Aslında oyuncu kişiliklerinin transferler konusunda biraz daha etkisi olsa daha iyi olurdu kanımca.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Mesela Fm 08'de Ne yaparsanız yapın Güiza Fenerbahçe'ye gelmiyor.Ama gerçek hayatta geldi.

bu 3d olayı bizi kasacak gibi görünüyo en azından ram takviyesi bari yapmak gerekecek....

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Artık Fm 08 oynayamıyorum.Zevk vermiyor Fm 09 resimlerini gördükten sonra.Bir an önce çıksın artık.

trial day olayıyla ilgili bir adet de screenshot var galiba tanıtımda.
    mantığının nasıl olduğunu anlamadım ama.bize sadece özelliklerini görebileceğimiz 5-10 tane futbolcu listesi mi vericekler yoksa gerçekten bi hazırlık maçı olucakta ordan görüntülere göre oyuncu mu seçicez?

Quote Originally Posted by shadow43 View Post
    trial day olayıyla ilgili bir adet de screenshot var galiba tanıtımda.
    mantığının nasıl olduğunu anlamadım ama.bize sadece özelliklerini görebileceğimiz 5-10 tane futbolcu listesi mi vericekler yoksa gerçekten bi hazırlık maçı olucakta ordan görüntülere göre oyuncu mu seçicez?
    Yapımcıların söylediği ve oyunun da ilk başlarda güzel tarafı olacak şey: "İnsanlara her şeyi baştan söyleyip hayallerini bitirmek istemiyoruz. Oyun çıkınca bazı şeyleri onlar keşfedecek"

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by 1502005 View Post
    Her sene aynı muhabbet olur kimse beğenmez oyunu şu olsa bu olsa o olmasa bu olmasaydı vs. der ama oyunu oynamaktan asla kimse vazgeçmez. Çok berbat birşey olmuş olsa dahi hepimiz aıp oynayacağız bu oyunu ister fifa manager'e benzesin ister cm'ye.

önce haklı olduğun yanı söyleyeyim...

evet FM çıkınca ilk başta kimse beğenmez çünkü FM yapımcıları yıllardan beri gıdım gıdım yol almaktadırlar..uzun yıllar satışını yapacakları oyun için büyük değişiklikler yapmazlar tabii
    ama bir de her sene bir önceki seneye göre daha fazla sıkılmaktayız..

bilmem yönetici olduğun için itiraf etmekten kaçınırmısın ama eğer uzun yılların FM oyuncusu isen (ki öylesin) her sene biraz daha az oynadğını itiraf et bence....

diyeceksinki sen nerden biliyorusun nerden emin oluyorsun...

bak sevgili dostum benimle birlikte etrafımda yıllardır bu oyunu oynayayan çok arkadaşımdan duydum aynı şeyi...FM eskisi kadar tat vermiyor bizlere..

sabahlara kadar bilgisayar başında uyumadığmız günlerden günde 1-2 saat oynar hale geldik...

peki bu oyundan bizmi bıktık....

hayır....

oyun son yıllarda kendini yemeye başladı...

her sene 3-5 değişiklikle işi kurtarmaya çalışıyorlar..

ve hersene piyasanın dandik Manager oyunlarındaki değişiklikleri oyunun içine sokuyorlar...

------------------------------------------------------------------------
    FM nin diğer tüm oyunlardan farkı nedir sizce....

bence en büyük farkı futbol zekası futbola oyunun bakış açısı ....

son derece sade grafikler ile dünyanın en sevilen oyunlarından biri olmak nasıl bir şey...

işte bu oyun zekası ve futbol bilgisinden geçiyor...

Diğer menejerlik oyunları FM nin 30 katı iyi grafiklerle onun yanına yaklaşamamasının sebebide bu...

........................................

şimdi senin yorumun şu anlama geliyor...

sizler sızlanır sızlanır ama genede oynarsınız bu oyunu....

1- elbette oynarız yıllardır FM oynadığım kadar kitap okusam orhan pamuk olmuşştum...elbette merak edip oynayacağım.
    2- ama İşte sanıım SI yönetimide senin gibi düşünüyor "nasıl olsa oynayacaklar" deyip üç beş basit değişiklikle her sene yılı kurtarmaya bakıyorlar..

3- ama ben diyorumki 2 ihtimal var mesela hatırlarsınız FİFA 99 dan sonra uzun yıllar adam gibi bir oyun yapamamış ama tam 7 yıl sonra Fifa 2006 bomba gibi bir oyun olmuştu..FM DE 2006-2007-2008-2009 bu kayıp yılları telafi edecek muhtreşem bir oyunu 2010 da yaPABİLİR...

veya konumunu kaybedecek aynı türden basit değişikliklere devam edebilir umarım bu olmaz...

Ya herkesin oyunu kendine. İsteyen oynar, isteyen bir daha FM'nin yüzüne bakmaz. Tartışmanın bir manası yok bunu.

Şimdi forumlarda yayınlanan sistem gereksinimlerinin yalan olduğunu sizlere göstereceğim. Rastgele bir sitede FIFA Manager 2009'un sistem gereksinimlerine denk geldim ve bu gereksinimler FM 2009'un gereksinimleri diye bize tanıtılan verilerle aynı. Bu da demek oluyor ki aşağıdaki gereksinimlerden muhtemelen daha az bir sistemle oynayabileceğiz FM 2009'u.

İşte gereksinimler (FIFA Manager 2009):

Minimum hardware requirements

* 1.3 GHz Intel Pentium III or equivalent processor
    * 512 MB RAM, 1024 MB recommended (depending on the number of selected leagues)
    * 64 MB (AGP/PCI-E), graphics card (for additional information on supported graphics cards, please check section 10)
    * 4.500 MB available hard disk space

Haber linki

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Ouzy View Post
    Ya herkesin oyunu kendine. İsteyen oynar, isteyen bir daha FM'nin yüzüne bakmaz. Tartışmanın bir manası yok bunu.

Şimdi forumlarda yayınlanan sistem gereksinimlerinin yalan olduğunu sizlere göstereceğim. Rastgele bir sitede FIFA Manager 2009'un sistem gereksinimlerine denk geldim ve bu gereksinimler FM 2009'un gereksinimleri diye bize tanıtılan verilerle aynı. Bu da demek oluyor ki aşağıdaki gereksinimlerden muhtemelen daha az bir sistemle oynayabileceğiz FM 2009'u.

İşte gereksinimler (FIFA Manager 2009):

Minimum hardware requirements

* 1.3 GHz Intel Pentium III or equivalent processor
    * 512 MB RAM, 1024 MB recommended (depending on the number of selected leagues)
    * 64 MB (AGP/PCI-E), graphics card (for additional information on supported graphics cards, please check section 10)
    * 4.500 MB available hard disk space

Haber linki
    Arkadaşım bence oda yanlış.Fifa Manager 09 o ram ve ekran kartı ile oyunu açmaz.

İşte size bir fikir olması açısından FIFA Manager 2008'in minimum sistem gereksinimleri. Bu sistem gereksinimlerini EA Sports'un sitesinden, sayfada bulunan "Can You Run It?"e tıklayarak aldım. Sistemi tarıyor ve minimum gereksinimler ile senin sistemini karşılaştırıyor (ses kartı, dvd sürücü de dahil). Benim sistemimi minimumun biraz üstünde buldu.

İşte FIFA Manager 2008'in minimum sistem gereksinimleri (FM için bir fikir olabilir);

Intel Pentium 4 veya eşdeğeri
    1.3 Ghz CPU hızı
    512 MB RAM
    Ekran kartı: NVIDIA GeForce3+ /ATI Radeon 8500 (Radeon 9200, 9250, X800 Pro not supported); Intel Graphics Media Accelerator 950; S3 DeltaChrome S4 veya daha iyisi.
    Ekran kartı RAM'i: 64 MB.

Quote Originally Posted by ibob View Post
    Mesela Fm 08'de Ne yaparsanız yapın Güiza Fenerbahçe'ye gelmiyor.Ama gerçek hayatta geldi.
    sen ya da ben antrenör olursak gelmez tabi... ama adın Aragones olsun bak nası geliyo...
    Oyuna resmen türkçe eklenmeden orjinal alacağımı düşünmüyordum ama turksportalın çok emeği var orjinal almayı düşünüyorum... saygılar...

Nesil
    2006
    Yer
    msconfig

oyuna türkçenin eklenmesi için orjinal satışların fırlaması yada türkiyenin gerçek hayatta futboldaki öneminin artması lazım... bence bi 2010 dünya kupasını alırsak türkçe çıkabilir oyun...
    örneğin eskiden fifa serilerinde turkcell super lig yoktu son bi kaç oyunda var bunun nedeni nedir türkiyenin futbol olarak önemi we değeri arttı da ondan...

bence ondan değil ki son yıllarda önemi arttı diyosun bence artmadı neyse asıl söylemek istediğim futbol kalitesi yüzünden değil türkiye gibi bi pazarı keşfettiler ve oyuna süper lig eklediler böylece tr de orjinal satışı arttı !!

Arkadaşlar oyunun lisans anlaşmalarıyla ilgili bi açıklama yapıldı mı? Yani oyunda yer alan liglerin ve liglerde yer alan kulüplerin logoları, formaları olacak mı? Hepsinden vazgeçtim en azından 5 büyük ligin logo ve forma sorunları halledilmiş mi? Bir bilgisi olan açıklama yaparsa çok sevinirim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ne gerek varki lisans anlaşmalarına. Nasılsa biz ekleyebiliyoruz onları.

Çoğu zaman oyunda ekli olanları bile değiştiriyoruz.

Quote Originally Posted by BeeTLeJuiCe View Post
    Ne gerek varki lisans anlaşmalarına. Nasılsa biz ekleyebiliyoruz onları.

Çoğu zaman oyunda ekli olanları bile değiştiriyoruz.
    BeeTLeJuiCe kardeşim bilgisi olan açıklarsa sevinirim demiştim. Senin hem bilgin yok, hem de kendine göre açıklama yapıyorsun. Ben niye internetten formalarla, logolarla, yüz paketleriyle uğraşayım. Umarım Fm 2009'da olur. Bununla ilgili olarak bir açıklama yapılıp yapılmadığını sordum, sizce gerekli midir? Diye sormadım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by thief27 View Post
    BeeTLeJuiCe kardeşim bilgisi olan açıklarsa sevinirim demiştim. Senin hem bilgin yok, hem de kendine göre açıklama yapıyorsun. Ben niye internetten formalarla, logolarla, yüz paketleriyle uğraşayım. Umarım Fm 2009'da olur. Bununla ilgili olarak bir açıklama yapılıp yapılmadığını sordum, sizce gerekli midir? Diye sormadım.
    Yorum yazmakta suç oldu galiba artık. :s
    Ben kendi yorumumu söyledim o konu hakkında. Bence gereksiz sence nasılsa nasıl.

Ayrıca öncekilere ek olarak lig ekleneceği söylenmedi. Ama belki bir kaç takımınkini ligden ayırarak alabilirler. Inter'de olduğu gibi.

Şimdi bunuda sormadım diyebilirsin o yüzden açıklama yapılmadı diyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Antalya / 07

Quote Originally Posted by emrah44 View Post
    Sırf bu konuda yazılanlardan bazılarını yapsalar bile müthiş bir iş yapmış olurlar.

1. Oyuncu kiralama kolaylaştırılmalı, daha da önemlisi federasyona gönderilen oyuncu listesine alınmayan bir oyuncuyu kiralamak istediğimizde "oyuncu as takım oyuncusu" gibi salak yorumlar yapılmamalı.

2. Transfer edilen her oyuncu canını dişine takmamalı, kimi para için gelmiş olmalı ve verim alınamamalı.

3. Küçük takım küçük, büyük takım büyük olarak kalmalı. Fantaziye gerek yok.
    kücük kücük , büyük büyük kalırsa FM in anlamı ne ?.Verim olayı zaten var fiyasko transferler olabilir..

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Sanırım her kulüple yapılacak lisans anlaşmaları SIgames'in istediği son şeydir. Hem bencede zaten gerek yok. Sonrasında çıkan yamalarla bir şekilde açık kapatılıyor. Tabii bunu bir açık olarak görüyorsanız. Örneğin benim için hiç problem değil takımın logosu çıkmış veya çıkmamış vs. Ama illede istiyorsam bu işe zaman harcayıp bu paketleri yapan arkadaşların çalışmalarını kullanıyorum. SIgames'te bunu bildiği için böyle bir yükün altına girmez girmemesi de doğaldır. Coşkun'un dediği gibi ilgi çeken takımlar ile lisans anlaşmalarına girmeleride gayet doğal.

beyler bu sene anlaşılan kopcaz... şimdiden heycanlandım. gerçi her sene oyun çıkmadan heycanlanıyom (:

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Logolarımızı yapmaları felan iyi olur fakat logolar yerine takımlarımıza, oyuncularımıza, liglerimize daha önem verseler en iyisi o olur [bana göre].

Sayfa 33 / 34 İlkİlk ... 2331323334 SonSon

Mesaj Yetkileri