1 ile 30 arası toplam 100 sonuç

Konu: FM2009 - 3D Maç Motoru (Yeni Özellik)

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

aslında bu konuya ilşkin genel tartışmalar bölümünde yazılar yazılmıştı...

ortaya çıkan yorumları okuduğumda aldığım izlenim şu:

bir kısmımımız çok olumlu bakıyor..

bir kısmımıız temkinli yaklaşıyor...

yine bir gurup ama sayıca az bir gurupta olumsuz yaklaşıyor...

tabi herşey oyunu aldıktan ve bilgisayarımıza kurduktan sonra ortaya çıkacak...

ve o zman göreceğiz ....

aslında 3D bir oyununzevk vermesi için grafik teknolojisinden çok bilgisayar yapay zekasının gelişmiş olması çok çok daha önemli ...

çünkü tamamı bilgisayarca yönlendirilen (sizin doğrudan fiilen yer almadığınız) bir oyunda sürekli izlenebilir değişik hareketler ve gollerin olduğu bir futbol maçı ortaya çıkarabilmek sanıldığı kadar kolay değil....

kim denediyse başarısız oldu...

bu sebeple bende çok temkinli hatta olumsuz bakıyorum bu olaya...

bir tek ümidim var bu konuda...

o da şu:

FM yapımcıları yıllardan beri pisayasanın yapay zekası en yüksek futbol oyununu sunuyorlar dünyaya...bu yüzden de bir numalar...

eğer bu yapay zekayı maç motoruna gerektiği gibi aktarabilirlerse işte o zaman tadından yenmez olur..

ama şunu söyleyeyim eğer ...durmadan tekrar eden basit hareketler.. siz hangi taktiği verirseniz verin bildiğini yapan futbolcular...

bir türlü taktik ve antreman sisteminizin etkisini göremediğiniz bir maç motoru ortaya çıkarsa eyvah diyorum...

bu arada kimi arkadaşlar bana ve benim gibi düşünenlere şu yönüyle kızıyor...

3D var ama nasılsa 2d de var istemiyorsan 3 D yi aç 2d motoru oradan oyna deniyor..

ama şunu söyleyeyim...

herzaman bilimde bir gerçek var....

yeni teknoloji eskisini boğar...

göreceksiniz 3d iyide olsa kötü de olsa 2D açıp pynayan sayısı çok çok azalacaktır...

bekleyip göreceğiz...

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
    aslında bu konuya ilşkin genel tartışmalar bölümünde yazılar yazılmıştı...

ortaya çıkan yorumları okuduğumda aldığım izlenim şu:

bir kısmımımız çok olumlu bakıyor..

bir kısmımıız temkinli yaklaşıyor...

yine bir gurup ama sayıca az bir gurupta olumsuz yaklaşıyor...

tabi herşey oyunu aldıktan ve bilgisayarımıza kurduktan sonra ortaya çıkacak...

ve o zman göreceğiz ....

aslında 3D bir oyununzevk vermesi için grafik teknolojisinden çok bilgisayar yapay zekasının gelişmiş olması çok çok daha önemli ...

çünkü tamamı bilgisayarca yönlendirilen (sizin doğrudan fiilen yer almadığınız) bir oyunda sürekli izlenebilir değişik hareketler ve gollerin olduğu bir futbol maçı ortaya çıkarabilmek sanıldığı kadar kolay değil....

kim denediyse başarısız oldu...

bu sebeple bende çok temkinli hatta olumsuz bakıyorum bu olaya...

bir tek ümidim var bu konuda...

o da şu:

FM yapımcıları yıllardan beri pisayasanın yapay zekası en yüksek futbol oyununu sunuyorlar dünyaya...bu yüzden de bir numalar...

eğer bu yapay zekayı maç motoruna gerektiği gibi aktarabilirlerse işte o zaman tadından yenmez olur..

ama şunu söyleyeyim eğer ...durmadan tekrar eden basit hareketler.. siz hangi taktiği verirseniz verin bildiğini yapan futbolcular...

bir türlü taktik ve antreman sisteminizin etkisini göremediğiniz bir maç motoru ortaya çıkarsa eyvah diyorum...

bu arada kimi arkadaşlar bana ve benim gibi düşünenlere şu yönüyle kızıyor...

3D var ama nasılsa 2d de var istemiyorsan 3 D yi aç 2d motoru oradan oyna deniyor..

ama şunu söyleyeyim...

herzaman bilimde bir gerçek var....

yeni teknoloji eskisini boğar...

göreceksiniz 3d iyide olsa kötü de olsa 2D açıp pynayan sayısı çok çok azalacaktır...

bekleyip göreceğiz...
    Bu yoruma kesinlikle katılıyorum. Bi kere fifa manager oynamıştım. İlk 10 maçtan sonra hep aynı hareketler, paslar, ortalar, gollerden sonra oyunu rafa kaldırmıştım. Fifa oynarken bile millet kendi oynadığı oyunda aynı goller atılıyor diye EA FIFA 09'un içine 500'den fazla hareket koymuş. Sırf aynı görüntüleri görmemek için. İş bu boyuttan Sigames'in çok dikkatli davranıp ince eleyip sık dokuması gerekiyor yoksa 3D yalan olur.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post

Yeni 3D zaten sadece ve sadece bildigimiz, 2D olarak gosterilen mac motorunun 3D olarak gosterilmesi.

FM'in bir gercegi var. Mac motoru macin her 1/8 saniyesini hesapliyor. Her 1/8 saniyede olabilecek 3 ayri sey varsa (mesela top ayaginda olan oyuncu durabilir, pas verebilir, top ile kosabilir), her saniyede olabilecek 6561 farkli sey demek. Tabii bu olabilecek farkli seyler her zaman icin birbirinden farkli olmuyor (yani mesela oyuncu 3 saniye boyunca top ile kosmaya devam ediyor). FM'i diger oyunlardan farkli kilan da zaten bu mac motoru. Eskiden veritabani, cok lig olmasi farkli kiliyordu. Ancak 2D ile beraber farki yaratan mac motoru oldu.

Simdi 2D olarak gordugumuz, 3D olarak karsimiza cikacak. Oyuncular 2D'de oldugu gibi kararlar vermeye devam edecek. En buyuk fark, artik hayal gucumuzu biraz daha az kullanacak olmamiz. Ancak hayal gucumuzu tamamen ortadan kaldirmayi amaclayan Fifa benzeri oyunlar gibi degil FM'in 3D motoru. Karsiniza son model, cilalanmis, oyuncularin kaslarini, sac stillerini, yuzlerini gordugunuz bir 3D cikmayacak. Oyuncularin yaptiklari hareketler hala 2D motorunda oldugu gibi biraz hayal gucu gerektirecek. 2D ve 3D motorlar, sadece oyuncularin sahanin neresinde oldugunu, neresinde ne gibi bir hareket yaptigini gosteriyor sadece. Oyuncunun yatarak topa nasil yarim vole vurdugu, kafa topuna cikarken rakibi ile nasil bogustugu, defans oyuncusu topu kaparken nasil topa yattigi hala bizim hayal gucumuz ile suslenecek.

3D mac motorundan benim beklentilerin bunlardi, ve bu sekilde bir 3D mac motoru karsimiza cikacak. Bir oyuncu tac atarken bile FIFA gibi bir oyun bu oyuncunun tac atisini sonuna kadar tipa tip gostermeye calisir, bir sure sonra hep ayni gorunmeye baslar cunku animasyon aynidir. FM'de ise oyuncunun nasil tac attigina dikkat etmezsiniz cunku ekranda taci atan oyuncuyu izlemek yerine, gercekte taci atarken gordugunuz oyuncuyu gozunuzun onunde canlandirirsiniz veya taci nasil attigini hayal edersiniz. FM'in basit ve sade olmasi da bu nedenledir. Cilali, FIFA veya PES gibi mac motorlari ise hayal gucumuzu calistirmamamiz icin detayli bir sekilde oyunculari cizerler ancak animasyonlar eninde sonunda hep ayni oldugu icin mac motorunun omru kisadir, oyundan aldiginiz zevki fazlalastirmak icin hayal gucunuzu calistirmaniz gerekir. Yasi bana biraz daha yakin olan ve 1980'lerin sonu ve 1990'larin basindaki oyunlari hatirlayan arkadaslar, hayal gucunun oynanan oyunu esasinda ne kadar daha cazibeli yaptigini eminim bilirler.

Mesaj Yetkileri