-
Taktik FM nin efsanevi 4-4-2 sine yakın oldukça modern özellikle orta sıra takımlar için ideal bir taktik incelediğim kadarı ile ...
yapmış olduğum denelerde maç motorunu izlediğimde bir iki problemle karşılaştım ve çelişkiler buldum ama şurası bir gerçekki her taktikte ve hatta FM oyunun kendisi içinde zaten belli çelişkiler mevcut...
örneğin genişliğin tamamen Dar olmasına karşın Pas türünün direk olması bir risk...oysaki Bana göre tamamaen Dar alanda oynamak yerine biraz daha geniş olan kullanmak Doğrudan dediğimiz çok uzun olmayan ama diegonal dediğmiz atağın yönünü değiştiren çapraz toplar atabilmek aslında takımın atağa çıkışında çok daha etkili olabilir diye düşünüyorum nitekim Dar alan yerine aynı taktiği orta genişlikte kullandığımda biraz daha takımın pas trafiğinin düzeldiğini gördüm...
defasn çizgisinin önde kurulması özelikle stengti ve stamina sı güçlü defasn oyuncusu gerektiriyor...ve bir diğer konu önde kurulan dir defansta oyuncu müdahalelerini Sert yapmak oldukça riskli bir tercih...sarı ve kırmızı kartlara hazır olmak demek...
bu ufak eleştriler bir tarafa....
aynı taktiği Normal yerine atakching seviyesinde kullanmak bana çok daha faydalı geldi...
yıllardan beri benzerleri kullanılan muhteşem değil ama yerli yerinde ..özellikle bir takımdaki ilk yılınızda daha çok kullanmanızı tavsiye ettiğim oldukça örnek ve güzel bir taktik...
Mesaj Yetkileri