Gayet güzel bir soru. Sanırım benim hazırladığım taktiğe benzer bir taktik kullanıyorsunuz. Aynı sorunu belli bir müddet içinde ben de yaşamıştım. Çözümünü şu şekilde buldum:

* DM pozisyondaki oyuncuyu iki MC'nin ortasına getirip orta sahayı üçledim. Ortadaki MC'nin defansif olmasını sağlamak için DM pozisyonuna ok çektim. Böylece baştaki iki MC kanatlara yakın oldu.

* MC oyuncularından birinin (tercihen soldaki) mentality'sini 13 yaptım. Sağdaki MC'nin mentality'sini 12 yaptım. Ayrıca ikisinin de forward run'larını often yaptım (İngilizce terim kullandığım için anlamıyorsanız anlamını sorabilirsiniz). Ortadaki MC'nin ise mentality'sini 10 yaptım ve forward run'larını mixed yaptım. Ayrıca orta MC'deki oyuncunun direkt, sağ MC'deki oyuncunun mixed paslaşmasını sağladım. Böylece soldaki ve sağdaki MC hücuma oldukça güzel katkılar sağladılar.

* Sağ ve sol MC oyuncularımın closing down'larını 12-13 civarında ayarladım. Böylece orta alanda iyi basıp, çok ilerdeyken o kadar fazla pres yapmayıp pozisyon kaybetmemelerini sağladım. Ayrıca ortadaki MC'ye tight marking verdim ve closing down'ını 7 olarak ayarladım, böylece ileri top kapmaya değil de, rakibin atak orta saha oyuncularını ve serbest oyuncularını marke eden bir oyuncu olmasını sağladım.

Not: Bu yazdıklarım FM 2008 versiyonlarında en iyi maç motoruna sahip olan 802 versiyonu için geçerlidir. Diğer versiyonlar (özellikle 800) için tutmayabilir.