Timo Glock, Brezilya GP'nin son turunda şampiyonayı etkileyen kişi olduğunun farkında olmadığını ifade etti.

Lewis Hamilton’ın önünde, beşinci sırada mücadele eden Toyota pilotu yağmurun başlamasıyla birlikte pite girmemeye karar vermiş ve böylece Hamilton’ın önüne geçmişti.

Son tura kuru hava lastikleriyle giren Alman sürücü, lastiklerin hızını kesmesi nedeniyle Hamilton’ı arkasında tutamayacak kadar yavaşladığını söyledi.

Glock ayrıca, yarışın o aşamasında şampiyonayı belirleyecek bir pozisyonda olduğu konusunda bile bir fikri olmadığını itiraf etti.

Alman sürücü gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ben sadece kendi yarışıma odaklanmış durumdaydım. Gerçekten şampiyonada belirleyici pilot olduğumu bilmiyordum. Böyle bir durumda olmayı da istemezdim” dedi.

Glock, “Ben sadece elimden geleni yapmaya çalıştım. Bir poker oyunu oynadım ve kuru hava lastikleriyle devam ettim. Ancak son turda artık yağmur da şiddetini artırınca poker oyunu aleyhimize döndü” diye konuştu.

Toyoto pilotu ayrıca, “Gerçekten Lewis’in beni nerede solladığını bile bilmiyorum, çünkü yanımdan dört araç geçti, bense o sırada aracı pistte tutmaya konsantre olmuş vaziyetteydim. Tek yapabileceğim buydu” dedi.

--------

Haklı gibi tamamen şans olayı Hamiltona şampiyon yaptı.Massa haketmişti ben baştan beri Massayı destekliyordum.Massayı kimiden daha çok seviyordum.Ama şanssızlık işte sağlık olsun ama