Paf maçlarında gözlemlediklerim için devre arasını bekliyorum, FM 09 çıktığında altyapı ile ilgili çok detaylı profiller göremeyeceksiniz, çünkü geçen sene paf takımı kişisel sebeplerim nedeni ile pek izleyemedim.
Şubat official datasında kısmetse paf oyuncularını geniş profilleri ile görebileceksiniz.
Bu sene yeni takım kuruldu.
Niye derseniz, Paf Takım = U21, Süper Genç = U19, B Genç = U17 oldu.
Avrupa klasmanlarına getirildi sistemler.
Doğal olarak 20 yaşında büyük oyuncu oynayamadığı için Paf Takım yeniden kuruldu.
Geçen seneden 3 oyuncu kaldı, Cengiz Veisoğlu (FC), Mehmet Aleaddinoğlu (AMR,FC) ve Mert Günok (GK) kaldı, Mert de zaten A Takım'da..
Şimdi gelelim kadro kalitesine.
PAF Ligi çok zayıf bir lig.Oyuncu kalitesi doğal olarak çok zayıf.
Göze batanlardan çok yetenekli var mı dersen, Özgür Çek var.
Aslen sol açık ama bek oynuyor, Hakan Ünsal'a çok benziyor.Tümer gibi seri, bileklerine hakim, çok teknik bir oyuncu.Bence A Takım'a hemen çağrılmalı, fizik dezavantajı dışında çok fazla sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum, büyük performans gösteremez tabi ki ama tekniği ve mektepli, bilinçli oyunu ile çok dikkat çeker.
İlerisi için önemli bir A Milli Takım oyuncusu olacak kısmetse.
Zaten -8 PA sürekli.
Paf takımın santraforu Yasin Gurbet.
Geniş fiziği, hanta olmayan body çalışması yaptığı belli orantılı yapısı, 1.87 gibi uzun boyu ile çok etkili bir hava hakimiyeti var.
Finishingde biraz acemice şeyler yapabiliyor ama uzakta sert ve etkili şut atabiliyor, soğukkanlı değil..Fenerbahçe'nin yedek pivot santrafor aramasına gerek yok, elinin altında o açığı kapatabilecek bir tane var zaten.
Sefer Sever (AMR) var, Kazım 2
Ayağına aldığında 10 defa geçmye çalışıp öyle pas verir, 50 tane deneyerek top kaptırıp bireysel yeteneği ile zorlayarak sonunda gol atmayı başarmıştı Gençlerbirliği maçında.Aslında teknik sayılır ama hep aynı şeyleri yapıyor.
Sağ bek Murat (DR) ameliyattan dolayı yok, başka da sağ bek yok takımda.
Barış Yardımcı (DC) oynadı, Mehmet Aleaddinoğlu (AMR,FC) oynadı. Daum'un sol bek arayışına döndü resmen.
Önlibero Enis Gül, önünde yakın oynayan Görkem oyun kurarken pas konusunda bence zayıf kalıyorlar biraz.
Sol beke alternatif Paf Ligi için iyi sayılabilecek Erdi Taşkent var (DL), Süper Lig için fizik çok yetersiz.
Aslına bakarsan Fenerbahçe PAF Takımı çok mücadele ediyor gol atmak için, klasik 4-4-2 oynadıkları için çok alan daraltamıyorlar ama ileride inanılmaz bireysel baskı kuruyorlar.Takımın fizik üstünlüğü var, bunun avantajını çok kullanıyorlar bu sene.Yine de gol yediklerinde ektsra maç kazanacak bir taktik yok, ilahi şeyler oluyor Fatih Terim'in Euro 08 A Milli Takım'ı benzeri, gol atmak için çok inatçı bir takım var..
Ayrıca stoper Sertaç Eren var, ayrı parantez açalım ona.
Gelişime açık ama inanılmaz konsantrasyon kaybı var.Acc oldukça düşük, hız orta seviye.Fizik çok iri, Servet'e çok benziyor.Markajda yoruyor fiziği nedeni ile ama tackling konusunda ciddi bir artısı yok.
Azimli, çaba gösteriyor, iyi hava topu çıkartıyor, uzun.
Eğer ciddi eğilim gösterirse A Takım'da yer bulabilir ama fizik özellikleri ön plana çıktığı için bu böyle, mental özelliklerini ve dar alanda kesiciliğini geliştirmeli.
Demoda niye ise öyle gözüküyor, biz Fortaleza'da görüyorduk, bilemiyorum.Brezilyalı Head-Researcher halletmiştir, o da çok iyi araştırmacıdır.
Buradan bakabilirsin, kiralık gitti:
http://www.fortalezaec.net/2007/elenco.asp?cod=245
Dip not. Paf için dahası var ama yoruluyorum, yazamıyorum ince ince, özele gel Eren..