Fenerbahçe'de uzun zamandır oynayan oyuncular bu maçı kazanarak uzunca bir süre rahatlayacaklarını biliyorlardır. Çünkü takım ne kadar kötü olursa olsun, bu maçtan alınacak galibiyet, çok kötü oyun ve 1-0'lık da olsa- taraftarı ve camiayı mutlu edecek, bir süre sorunların gündeme gelmemesini sağlayacak.

Kaybedilmekte olan sezonu kurtarmak için son şans, bunun baskısı olabilir oyuncularda, bu baskı altında da ezilmemeleri gerekiyor tabi ki.

İşin psikolojik boyutunu biz bilemeyiz ama 2 takım da en iyi şekilde kafa olarak bu maça hazırlanacaktır.

Aragones'in çıkaracağı takımı çok merak ediyorum. Alex oynayacak durumda olursa Emre ve Alex bir arada oynar mı? Ve bu ikisinin önünde de çift forvet? İşte o zaman tam bir cümbüş olur.

Cezalı Kazım'ın yerini - ki Kazım da kötü durumda- ne Ali ne de Burak doldurabilir. Deivid'in de ne kadar hazır olduğunu bilemiyoruz. Tam hazır değilse oynatılması ne kadar doğru olur tartışılır.

Alex oynarsa muhtemelen Semih yedek kulübesine gelecek. Kulübede bekleyen bir Semih ilerleyen dakikalar için avantajımız olabilir yedeklerden girip de oyunu çevirebilecek oyuncu sayımız çok az ama Kazım'ın yerine Deivid hazır değilse Semih'i koyma ihtimali de çok yüksek. Emre de bu maçta sergileyeceği oyunla taraftarıyla iyice bütünleşmek isteyecektir, bu nedenle hırslı ve istekli olacaktır. Aragones için gerçekten zor bir maç, en doğru 11'i sahaya sürer umarım.

Skibbe ise kazanan takım bozulmaz düşüncesinde mi olacak merak ediyorum? Topal iyileşti, Meira'yı geriye çekip Benfica maçının yıldızlarından biri olan Emre kulübeye mi gelecek yoksa aynı 11 devam mı edecek? Dinlendirilen Kewell bu tür maçların havasını çok iyi bilen Ümit'i mi kesecek yoksa Baros'u mu?

Tercihler ne olursa olsun keyifli bir maç bizi bekliyor, keşke taraf olmasaydım da daha bir keyifle maçı izleseydim. Önceki sayfada tarihe geçmiş maçlar var, bu maç ne ilk ne de son. Bu maçlarda birbirimize nefretimizi kusacağımıza o heyecanı, keyifi yaşamak en doğrusu, bu iki takım daha 100lerce maç yapacak aralarında.

İyi olan kazansın yorumunu yapamayacağım, Galatasaray tek kale de oynasa 20 topları direkten de dönse 1-0 olsun bizim olsun. Umarım maç sırasında tatsız şeyler yaşanmaz, oyuncular ortamı geren hareketlerden uzak dururlar ve centilmence bir maç olur.