Kaptan ödülünü aldı

Milli Takım'ın ve takımımızın golcü futbolcusu Fatih Tekke, Almanya'nın Wiesbaden Kenti'nde "Dünya liglerinin en iyi ikinci golcüsü" ödülünü aldı.

Wiesbaden Belediye Başkanı Hildebrand Diehl'in elinden ödülünü alan Fatih Tekke'nin, beraberinde getirdiği imzalı Trabzonspor forması, UNICEF yararına yapılan açık artırmada bin 250 Euro'ya alıcı buldu.

"İlk anlamlı ödülüm"
Trabzonspor'un başarılı golcüsü Fatih Tekke, ödülünü aldıktan sonra yaptığı açıklamada, "Bu benim aldığım uluslararası bazda ilk anlamlı ödülüm. Bu ödül Türkiye ve Trabzonspor için de çok önemli. Ödülümü almamda bana en büyük faydası olan takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

“Avrupa’da futbol oynama isteğim var”
Önümüzdeki hafta Trabzonspor'un Fenerbahçe ile yapacağı lig maçına da değinen Fatih, "Haklı olan, iyi olan kazansın. Trabzonspor olarak 3.'lük hedefimiz var. Üç maçımızı da kazanmak için mücadele edeceğiz" diye konuştu. Avrupa'da futbol oynamak isteğini de belirten tecrübeli futbolcu, "Geçen yıl Almanya'dan üç-dört iyi teklif almıştım. Fakat takımım transfere izin vermemişti. Nasip olursa gelecek yıllarda yurtdışında oynayıp, ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

En İyi Golcü Clemerson
Gecede "2005 yılı dünya liglerinin en iyi golcüsü" unvanını ise Japonya'nın Gamba Osaka takımında 33 gol atan Brezilyalı Clemerson de Araujo Soares aldı. Soares'e birincilik kupasını ise Hessen Eyaleti Başbakanı Roland Koch
verdi.

En İyi Hakem Markus Merk
Dünyanın en iyi hakemi sıralamasında ise Alman hakem Markus Merk ilk sırayı aldı. İkinci sırada ise İspanyol Manuel Gonzalez yer alırken, üçüncülük ise Lubos Michel'in oldu. Dünyanın en uzun süre gol yememe rekorunu bin 816 dakika ile elinde bulunduran Gereldo Pereira de Matos Filho'ya da "Mazarophe" ödülü vedildi.

Kaynak:www.trabzonspor.com

------------------------------------------------------------------
Kaptan Boğaz’dan mesaj gönderdi

Almanya’da katıldığı organizasyonun ardından Türkiye’ye dönen kaptanımız Fatih Tekke İstanbul’da bir boğaz gezisi yaptı.

Başkan Yardımcımız Yusuf Şimşek’in yatıyla boğazı gezen kaptanımız bir ara yatın dümenine geçerek rotayı da gösterdi.
Almanya'da aldığı ödülden dolayı çok mutlu olduğunu vurgulayan Fatih Tekke, "Geçen sezon gösterdiğim performansın karşılığını güzel bir ödülle aldım. Bu tür organizasyonlarda Türk futbolunu temsil etmek gurur verici" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe maçıyla ilgili görüşlerini de açıklayan Kaptan Fatih, "UEFA Kupasına katılmak için mücadele ediyor, her maçımıza kazanmak için çıkıyoruz. Rakibimiz kim olursa olsun fark etmiyor. Kalan 3 maçımızı da galibiyet parolasıyla oynayacağız. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın şampiyonluk yarışı bizi ilgilendirmiyor" diye konuştu.

Fatih Tekke Boğaz Gezintisi Videosu İçin:
http://www.trabzonspor.com/videolar/250406bogaz.wmv

Kaynak:www.trabzonspor.com

Hayırlı olsun Fatih Sultan Tekke'ye...