Sivok,Cisse,Delgado yoklar.Kontrollü oynayıp 1 puan alırsak iyi olur...
Maç bugün ve konusu daha yeni açılıyor. Bu da bu kupanın ne kadar önemli olduğunu göstermek için yeterli sanırım. Büyük bir maç olmasına rağmen ilgi fazla değil.
Umarım az şans bulan oyuncularla oynanırsa temposu yüksek olan bir maç olur.
"YÜCE ATATÜRK"
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Tahminim Alt Biter..Ve Trabzonspor kazanır..Çünkü Trabzon'un Kupaya devam etmesi için Mutlaka puan alması şart..
İki takımada başarılar ..
Trabzonspor, bu kupada oynayacağı en önemli maçlardan biri. Yoluna emin adımlarla devam etmek istiyorsa mutlaka üç puan alması gerekiyor ve bu puanı alacağına inanıyorum.
Serkan Abi kupaya ilgi konusunda görüşüne katılıyorum.Gruplu sistemin kulüplere ekonomik olarak katkısı yadsınamaz,fakat eleminasyonlu sistemin daha güzel olduğunu düşünüyorum.
Trabzonspor 3 gün önce Hacettepe ile zorlu bir lig maçı oynadı,şimdi kupa maçına çıkıyor cuma günü ise ligde Gençlerbirliği ile karşılacak.Trabzonspor da yorgunluktan kaynaklanan kondisyon eksiklikleri görülebilir.
Maça gelince,Beşiktaş ta eksikler çok,maçın berabere biteceğini düşünüyorum ..
0-0 bitecektirfazla ilgi beklemiyorum maca, iki takimda kendisini fazla kasmicaktir
Bu maç bir elemasyon maçı olsaydı çok zevkli bir maç izleyecektik. İki takımda kazanamak için elinden geleni yapacaktır. Genelde büyük kulüplerin bu kupadan fazla bir kazançları yoktur ama; Anadolu Kulüpleri için katkısı olduğu için açık onun yerine 3. ligde ki kulüpleride dahil edecek bir elemasyon sistemi kullanmak lazım ve tur başına verilecek parada güzel bir şekilde ayarlandığında daha fazla kazanç olabilir.
Stadyum gene fuLL ya babam yüzünden bende gidemiyorum maçLara off
Trabzon baya baskılı oynuyor sanırım. Bjk Tv de bi 10 dakika dinledim macı top hep onlarda. %67 ile de topla oynuyor gösterilmiş Ts, BJK tv de.
Edit: derken Beşiktaş golü buldu. Bobo 0-1
Bobo attı 1-0
İlk yarı 1-0 bitti , ikinci yarı birazdan başlar![]()
Ligde ki maça göre daha zevkli bir maç oluyor. İki takımda beni şaşırtan derecede istekli oynuyor ama; Trabzonspor galibiyete daha yakın taraf gibi gözüküyor.
55 de Egemen atmış 1-1
Zapo geldi attı 90+1 de 2-1![]()
Beşiktaş ve gol. 90. dakikada geldi. Golü Zapo kaydetti. İddaa'da böylece yattı Trabzonspor'a oynamıştım.
Zappppoooooooo 1-2
Beşiktaş maçı 2-1 kazandı..![]()
Ersun Yanal , Gökhan , Umut hariç alkışı hakettiler. İlk yarı rakibi boğduk ama gol gelmedi Beşiktaş'ın tek şutunda Sylva sektirdi Bobo attı. Aynı pozisyonları maç boyunca bizde bulduk ama ilerde 2 tane gezen sözde forvetlerimiz hiçbir pozisyonda yoktular.
Maç 1-1 kesin yenmemiz gerekiyor ve Hoca 80.dakika da ancak oyuncu değiştiriyor ve yine aynı ezbercilik Yattara çık Isaac gir. Tek kanadı olan takımı yine kanatsız hale getiren Ersun Yanal Beşiktaş'ı son dakikada 2-1 öne geçirdi.
Biri Ersun Yanal'a anlatmalı ortasahası yorulan bir takım iş yapmaz , kanatları işlemeyen bir takım 3 değil 8 forvet oynasın yine pozisyon bulamazzzz..! Daha birşey yazmıyacam Ersun Yanal için 90 dakika boyunca Umut - Gökhan'a sabrebilen bir hoca bu işi bilmiyordur resmen maçı kazandırdı Beşiktaş'a.
Tebrikler.
Bir çok oyuncumuzden yoksun cıktıgımız maçta yenmesini bildik. Maçta en çok beyendigim oyuncu Ekrem Dağ'dı Orta sahada çok koşuyordu Defans Forvet Orta saha her yerde vardı Bu oyuncunun üstünde durulması Lazım. Grubun en zor maçını atlattık. Büyük ihtimaLLe Gruptan çıktık.
2.yarı iyi oynadı Beşiktaş ve gruptan çıktık sayılır ama Trabzon un gruptan çıkması zor
Ayrıca bu grup sistemini kaldırsalar iyi olacak artık kimse önemsemiyor kupayı lüzumsuz maçlar oynanıyor eleme usulü olsa hem heyecan artar hemde avrupada oynayan takımlar nefes alırlar
Delgado,Sivok,Cisse yok.Bu eksiklere rağmen Holosko,Nobre,Rüştü gibi as futbolcuları yedek soyundurdu Denizli.Seric gibi kendi bölgesinde dahi doğru düzgün oynayamayan adamı önlibero yapmaya çalıştı.Kısaca fazla önemsemdi maçı Denizli.Beraberlik alsak iyidir mantığıyla baktı maça...
Trabzon'da bunu değerlendirdi ve oyunu yarı sahamıza yıktı özellikle ilk yarım saat.Ama biz golü bulduktan sonra biraz hareketlendik.ilk yarı böyle sona erdi.İkinci yarıda geride olan Trabzon yine saldırdı.Nitekim Yattara'nın kendini yere atmasıyla kazanılan haksız serbest vuruş sonrası gol geldi.Hakan'ın ve Toraman'ın da hatası vardı golde.Beraberlikten sonra maç yine hareket kazandı.Karşılıklı ataklarla geldi gitti maç.Son dakikada da İ.Üzülmez'le başlayan,Tello'nun çok iyi tek topuyla devam eden atakta Bobo arkadaki Zapo'yu gördü,Zapo'da bu güzel ikramı kabul ederek mükemmel bir kafa vuruşuyla galibiyeti getirdi...
Bursa deplasmanı öncesi güzel bir galibiyet ve moral oldu.Delgado,Nobre,Rüştü,Holosko gibi as oyuncularda dinlenmiş oldu...
Değinmeden geçemeyeceğim.İ.Üzülmez ilk defa Yattara'yı etkisiz hale getirmeyi başardı...![]()
Anladım Trabzon'un puanı hakettiğini düşündüğün için...![]()
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Maça Trabzon iyi başladı, ilk yarı üstün olan taraf onlardı.Ama Bobo'nun golüyle devreye biz 1-0 önde girdik.Takımın ilk 11 oyuncularının yarısından çoğu belki de bugün ilk 11 değildi.Ama Mustafa Hoca'nın bu maçtaki korkak futbol anlayışı hoşuma gitmedi.Nobre ve Holosko ikisinin birden yedek başlamasına, Seric'in ön libero oynayıp ; Serdar'ın yedek kalmasına, Uğur'un forvet arkası oynamasına ve tek forvette uzun süre ısrar etmesine anlam veremedim.Maça Holosko-Bobo ikilisi başlamalıydı.Neyse 2. yarı denk bir mücadele oldu.Trabzon'un golünde golden önce faul yoktu ve o pozisyon gol oldu.Ama Zapo'nun son dakikadaki golü bize hakemin o hatasını da unutturdu
Gökhan Zan oynadığı futbolla 2 haftadır bana umut veriyorDefansımız çok dikkatli o kadar baskıya rağmen pek bi hataları olmadı, çok dikkatliydiler.Gökhan Zan böyle devam ederse Sivok'dan orta sahada yararlanabiliriz...Bu arada Ekrem de çok çabalıyor, çok mücadele ediyor.Onun da hakkını vermek lazım.Defansını biraz daha geliştirirse oranın değişilmez oyuncusu olabilir.
Yedek demeyeLimde daha doğrusu uzun zamandır oynanamayan oyuncuLarLa oynamamıza rağmen istekLiydik ve hakettiğimiz bir gaLibiyet aLdık. NasıL oynamamız gerekiyorsa öyLe oynadık ve büyük ihtimaL bizi gruptan çıkaracak sonucu eLde ettik. Trabzonsporun bundan sonra işi zor. HaLa çok şeyin değişmesi gerekiyor. ÖzeLLikLe mentaL anLamda Trabzonsporun çok yoL katetmesi gerekiyor.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Bu arada Bobo'ya da değineyim.Son maçlarda dikkatimi çekiyor istekli oyunu.Bugün de tek başına Egemen ve Song ikilisiyle mücadele etti durdu.Topu iyi takip ederek golünü de attı.2.yarı bir pozisyon var ki hakem penaltı da çalabilirdi.Tabi o pozisyon biraz hakem takdirine bakar ama bence penaltıydı![]()
KARTAL, TRABZON'U ATEŞE ATTI: 1-2
Beşiktaş uzatmalarda güldü! Fortis Türkiye Kupası A Grubu ikinci maçında Beşiktaş deplasmanda, Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda ilk yarısı da Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğü ile sona eren karşılaşmada siyah-beyazlıların golleri 33. dakikada Bobo ve 90+1. dakikada Zapotocny'den gelirken, bordo-mavililerin tek golü 55. dakikada Egemen'den geldi. Gruptaki ilk maçında da Antalyaspor'u 3-0'la geçen Beşiktaş puanını 6'ya yükseltirken, ilk maçında G.Antepspor'a deplasmanda mağlup olan Trabzonspor evindeki maçta da puanla tanışamadı ve gruptan çıkma şansını çok zora soktu.
SYLVA'DAN BOBO'YA HEDİYE...
Beşiktaş, Trabzonspor deplasmanında neredeyse hiç pozisyona girmediği ilk yarıda bordo-mavili takımın kalecisi Tony Sylva'nın büyük hatasıyla golü buldu. 33. dakikada Uğur İnceman'ın ceza sahası dışından attı şutu kontrol edemeyen Sylva, topu Bobo'nun önüne düşürdü. Bobo'ya da yalnızca ayak koymak kaldı. 0-1.
TRABZON'UN YANITI EGEMEN'DEN...
Trabzonspor maça dengeyi getiren golü 55. dakikada Egemen ile buldu. Bordo-mavililerin kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde bekleyen Gökhan Ünal topu ters tarafta bekleyen Egemen'e çıkardı. Egemen de yakın mesafeden yaptığı sert vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-1.
ZAPOTOCNY İŞİ BİTİRDİ...
Trabzonspor büyük mücadele gösterdiği ve önemli pozisyonlardan yararlanamadığı karşılaşmada maçın uzatma dakikalarında yediği golle büyük bir şoka uğradı. 90+1. dakikada gelişen atakta Bobo sağ kanattan ortasını yaptı, ceza sahası içinde iyi yükselen Zapotocny kafayı vurdu ve takımına üç puan getiren golü attı.
TRABZONSPOR OYNADI, BEŞİKTAŞ ATTI...
Trabzonspor evindeki maça çok hızlı başladı. Selçuk ve Colman'ın etkili futboluyla oyunu Beşiktaş yarı sahasına yıkan bordo-mavililer siyah-beyazlıların kalesini adeta şut bombardımanına tuttu. Selçuk, Colman ve Gökhan Ünal'la gole yaklaşan Trabzonspor, oyunun tek hakimi olduğu dakikalarda kalesinde beklemediği bir şekilde golü gördü. Bu golden sonra da baskısını sürdüren ev sahibi takım, ilk yarıda aradığı golü bulamadı. Beşiktaş ise oyunu ilk dakikadan itibaren kendi yarı sahasında kabul etti. Uğur İnceman ve Ekrem Dağ'ın hızlı getirdiği toplarla golü bulmaya çalıştı. Bobo forvette çok yalnız kaldı ama Sylva'nın büyük hatasıyla golünü atı. İlk yarı konuk takım Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.
İLK YARININ KOPYASI...
Trabzon'da oynanan karşılaşmanın ikinci yarısı da ilk yarının bir kopyası şeklinde geçti. Daha çok golü düşünen ve arzulayan taraf Trabzonspor olurken, Beşiktaş kontra ataklarla goller bulmaya çalıştı. Beşiktaş ikinci yarıya bir oyuncu değişikliği ile başladı. Mustafa Denizli ilk yarıda etkisiz kalan Seric'i kenara alırken orta sahaya dinamizm getirmek için Serdar Kurtuluş'u oyuna aldı. İkinci yarıya aynı 11'le takımını başlatan Ersun Yanal ise 77. dakikada Yattara'yı oyundan alıp Isaac'e şans vererek maçı lehine çevirmek için hamlesini yaptı. Yanal'ın bu hamlesine Denizli de 80. dakikada Uğur İnceman'ı çıkartıp Holosko'yu oyuna alarak yanıt verdi. Maçın son dakikalarında daha baskılı olan Beşiktaş, Zapotocny ile uzatma dakikalarında golü buldu ve karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.
ISAAC YEDEK KULÜBESİNDE BAŞLADI...
Trabzonspor, Beşiktaş ile oynadığı Fortis Türkiye Kupası karşılaşmasında sahaya ideal 11'ine yakın bir kadro ile çıktı. Son haftalarda 11'in değişmezlerinden olan Isaac yedek kulübesinde otururken, Trabzonspor'un ileri uçtaki ikilisi Gökhan Ünal ve Umut Bulut oldu. Bordo-mavili takımın teknik direktörü Ersun Yanal kalede Isaac, savunmada Song, Egemen, Cale ve Serkan, orta sahada Hüseyin, Colman, Selçuk ve Yattara, forvet hattında da Umut Bulut ve Gökhan Ünal'a şans verdi.
TAYFUN VE TOLGA KADRODA YOK...
Trabzonspor'da, sakatlığı bulunan kaleci Tolga Zengin ile gıdadan zehirlenen Tayfun'un dışında bordo-mavililer tam kadro maça çıktı. Tayfun'un, yediği balıktan zehirlendiği ve bu futbolcunun kulüp tesislerinde tedavi altında olduğu bildirildi.
DENİZLİ'DEN FARKLI BİR 11...
Beşiktaş'ın deneyimli teknik direktörü Mustafa Denizli, Delgado, Cisse ve Sivok'un yokluğunda, Trabzonspor karşısında farklı bir 11 sahaya sürmek zorunda kaldı. Beşiktaş, geçen hafta ligde Kocaelispor ile yaptığı maçta ilk 11'de görev yapan kadrosundan 6 farklı oyuncuyla Trabzonspor karşısında mücadele etti. Kalede Rüştü yerine Ertuğrul Sağlam'ın yaptığı gibi kupa maçında Hakan Arıkan'a şans veren Denizli, defans dörtlüsünü Zapotocny, Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman'dan oluşturdu. Denizli orta sahada Cisse'nin yokluğunda Uğur İnceman, Ekrem Dağ, Seric, Serdar Özkan ve Tello'dan oluştururken, ileri uçta Bobo'ya şans verdi.
Maçtan henüz geldim taraftarlar arasında gerilim hat safhada .. Zannediyorum şuanda da devam ediyordur ..Yarın KTÜ'de çok sular akar ..