M.Denizli yeni bir sistemi oturtmaya çalışıyor.Mustafa Denizli'nin başarılı ve ya başarısız olup olmadığını ikinci yarıda anlayacağız.Futbolcular gol atıp,üstüne yatan,sürekli kontrollü oynayan bir takım görüntüsüne bürünen takımdan sürekli hücumu düşünen savunma oyuncularının bile sık sık atağa katıldığı yeni bir sisteme geçiş aşamasındalar.O yüzden bu tip sorunlar ve puan kayıpları yaşanabilir.Puan kaybı yaşanan takımlarda zaten diğer büyük takımlarında puan kaybı yaşadığı takımlar(Kayseri,Sivas,Bursa)...

Ben kendi adıma Ertuğrul Sağlam döneminden çok daha iyi yardımlaşma,pres ve paslaşma görüyorum.Ertuğrul Hoca döneminde topla oynama yüzdeleri ya rakibin lehineydi ya da eşitti.Ama Kayseri,Bursa,Sivas gibi zor maçlarda bile,hemde ikisinin deplasmanda olmasına rağmen oyunu kontrol eden,topu ayağında tutan ve daha çok golü arzulayan ekip bizdik...

Maç yorumlarında da söylediğim gibi tekrar söylüyorum.Savunma bu yeni sisteme çabuk adapte oldu.Ama hücum oyuncuları Nobre hariç bir bocalama devresi yaşıyorlar.Holosko,Delgado ve Bobo çok formsuzlar.Zaten bu puan kaybı yaşanılan maçlarda da bu oyuncular formda olsalar,kaçırdıkları golleri atsalar puan kaybı yaşanmazdı.Nobre'nin Mustafa Hoca geldikten sonra gözle görülür şekilde formu yükseldi.Bunun en büyük sebebide ileride çoğalmamız ve kalabalık şekilde hücum etmemiz.Çünkü Nobre yalnız kaldığı zaman etkili olabilen bir forvet değil.Adam geçemez,süratli değildir.Ama ceza sahası içinde çoğalınırsa rakip defans adam paylaşımında sıkıntı yaşar,Nobre'de fırsatçılığını konuşturup pozisyona girer ve ya gol atar.İşte Nobre'de ki performans artışı bu yüzden...

Ben oynanan futboldan kendi adıma memnunum.Sadece hücum oyuncularımızın biraz toparlanmaları gerekiyor gol yollarında etkili olabilmemiz adına.Önüzümdeki 7 maçın 5'i kendi evimizde 2'si de derbi İstanbul'da.Evimizde oynayacağımız maçlarda 15 puan yapacağımızı düşünüyorum.Çok zorlu ekipler yok çünkü bu 5 maçlık İnönü serisinde.Derbi deplasmanlarından da ekstra puan alırsak çok çok iyi bir konuma geliriz diye düşünüyorum...