1 ile 30 arası toplam 107 sonuç

Konu: Kısa Liste Paylaşım Konusu (Shortlist)

Hybrid View

arkadaşlar;

bu -PA'lar hep benim kafamı karıştırdı, bilen lütfen karşınıa gerçek PA sının ne olduğunu yazabilir mi?

-10 PA:
    -9 PA:
    -8 PA:
    -6 PA:

hangisi en iyi oluyor?
    bir ara GS'de Cafercan ve Özgürcan -6 PA idi mesela, ileriki yıllarda çok iyi oluyorlardı. Ancak şimdi bu başlıkta yazılanlarda -10 PA daha iyi gibi anlaşılıyor, aydınlatabilir misiniz vaktiniz olursa?

Herkese keyifli oyunlar...

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Quote Originally Posted by Centurion View Post
    arkadaşlar;

bu -PA'lar hep benim kafamı karıştırdı, bilen lütfen karşınıa gerçek PA sının ne olduğunu yazabilir mi?
    -10 = 170-200
    -9 = 150-180
    -8 = 130-160
    -7 = 110-140
    -6 = 90-120
    -5 = 70-100
    -4 = 50-80
    -3 = 30-60
    -2 = 10-40
    -1 = 0-30

Daha önce eklemiştim yardımı olur sanıyorum.
    http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=127

teşekkürler hernan jorge

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul/Güngören

Quote Originally Posted by Centurion View Post
    arkadaşlar;

-10 PA:
    -9 PA:
    -8 PA:
    -6 PA:

hangisi en iyi oluyor?
    bir ara GS'de Cafercan ve Özgürcan -6 PA idi mesela, ileriki yıllarda çok iyi oluyorlardı. Ancak şimdi bu başlıkta yazılanlarda -10 PA daha iyi gibi anlaşılıyor, aydınlatabilir misiniz vaktiniz olursa?

Herkese keyifli oyunlar...
    pa: potential ability.. yani potansiyel yetenek demektir..kendi mesajının bir altındaki mesajda arkadaş bu sayılarında hangi yetenek değerine tekabul ettiğini göstermiş...ama şöyle bir durum var ki her -10 yada -9 pa lı oyuncu mevkisinin en iyisidir denilemez..bu anlayış yanlış..her mevkide oynayan oyuncunun belli başlı özellikleri yüksek olmalıdır..oyuncunun mevkisinin gerektirmediği bir özellik 20 ise eğer,bu gereksiz şekilde potansiyel yetenek değerini yüksek gösterebilir..mesela bizim libero dediğimiz,oyunda dc olarak geçen bir oyuncunun yüksek olması gereken birincil özellikleri ; heading(kafa),marking(markaj),tackling(top çalma),concentration(konsantrasyon),positioning(po zisyon alma),balance(denge),jumping(zıplama),stamina(daya nıklılık),strenght(güç) tür..tabi ikincil olarak bakmamız gereken özelliklerde var ama onları geçiyorum.asıl mesele şu ki bir dc düşünelim ki bu saydığımız özellikleri pek iyi değil ortalama hepsi 15 in altında ama diğer özelliklerinden dolayı -9 pa lık bir oyuncu olarak gözüküyor..böyle bir oyuncuya benim kriterlerime göre asla para verilmez verilmemesi gerekir..alınırsa kötü sonuçlar doğurabilir...örnek bir dc olarak buna uyduğunu düşündüğüm tam emin değilim ama -9 pa lı "vincent kompany" dir fm 2006 dan beri dc mevkisi için almadığım ve hiç bir zamanda almayacağım bir oyuncudur..bu sadece bir örnek.-9 yada -8 pa lı olupta mevkisine alınamayacak böyle çok futbolcu var..-10 pa lılara birşey diyemiyorum ztn onlar sınırlı sayıda ve yüzde 95 mevkilerinin en iyileri..umarım aydınlatabilmişimdir

Mesaj Yetkileri