takıma bir taktik koyduğumuzda oturması nekadar sürer bu taktiğin. yani kaç maç sonra taktiğin tutup tutmadığını anlayarak değiştirmemiz gerekir?
bence 4-5 maç bak takım ilerisi için umut verebiliyor mu? tabi sistemi çok değiştirmediysen misal 4-3-3 ü 4-4-2 veya 4-4-1-1 yaparsan 4-5 maç idealdir...
Israr edilmemeli desem?
Genel bir dizilişiniz olsun, Fakat her takıma karşı farklı şekilde oynayın. Mesela deplasmanda oynuyosanız counter attack seçeneğini açın, width azaltın, pası directleştirin vesaire.
maç içerisinde bol bol oyna taktiklerle yardımcı antrenörün taktik bilgisi yüksekse güzel bilgiler veriyor ama 9 maçta 3 farklı taktik biraz fazla bence...
biraz oynasalar değiştirmeyeceğim ama taktiğin tutmadığı çok belli oluyor. devamlı rakip atakta. maçta atıyorum 15 pozisyon gösteriliyorsa 10 tanesi en az rakip atağı. kendim taktik yapmaya uğraştım olmadı, standart taktiklerden deniyorum şimdi biraz oynamayla. 3-5-2 ve 4-5-1 denedim şimdi 4-4-2 deniyorum bu sezon. forvetler her taktikte gol atmadıkları sürece -ki 4 forvetim 9 maçta toplam 2 gol atmış- hep 5'lerde. çözemedim daha bu fm 2009'un olayını. çok da iyi oyuncular aldım lig b takımına göre. emre aşık, erhan şentürk gibi oyuncularım var kiralık aldım. oyuncularımın çoğu lig a'da oynayabilecek kapasitede hatta bazı oyuncularım için decent player for süper lig diyor ama yok işte oynamıyorlar bir türlü. alt yapıdan çıkan adam onlardan iyi oynuyor.
bende bir kac taktik baktım ama kendi taktiğimi buldum 4-1-1-3-1 fenerbahcede baya iyi tuttu man unt. ve romayı yendim deplasmanda kendi evimde berabere kaldım
Ben de baya oynadım, sana tavsiyem amc ve dmc li sistemden kaçın. İki mc olsun, günümüz futboluna uygun hem atak hem defans yapabilecek şekilde olsun aynı zamanda kanatların da. Gerçekten çok güzel mücadele veriyorlar.
öyleyse defansif takıl birazcık gerekirse bir orta saha oyuncuna rakibin kilit oyuncusu için adam markajı yaptır 4-4-2 veya 4-4-1-1 bence oyunun genel taktiği yani birkaç takımda dediğin gibi durumum vardı heyecan aramadım 4-4-2 ye döndüm birkaç maç sonra beraberlik almaya başladım sonrada ligi iyi bir sırada bitirdim
Abi bende başlarda böyleydim, Gelen geçen 6-7 atardı (ve ben Galatasaray'dım). Sana önerim, başka taktikler indir, farklı farklı taktikleri kullan, nasıl yapılmış olduklarına bak ve kendine bi taktik çıkar. Eminim ki başarılı olacaksın. Oyunu çözmek fazla zor değil.
http://www.uploadyeri.com/472527
abi bu taktik çok süper bir taktik al takıma direk uygula DMC'Yi playmaker olarak seç, Gerisine hiç ama hiç karışmaMC'lerin long shotları iyi olsun AMC'de kaliteli olsun takım her maç fark atar
kesinlikle ama kesinlike hiç bir şeyiyle oynama
korner hariç
![]()
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
[quote=TaYLaN;1302184]http://www.uploadyeri.com/472527
abi bu taktik çok süper bir taktik al takıma direk uygula ...
Hocam gerçekten süper taktik bjk'la ligde yenilgim yok sadece ş.liginde tutmuyor m.city 4-1 porto 3-1 yeniyor genelde defalarca denememe rağmen ona da el atarsan müthiş olacak..
Taylan bişe sorucağım,Bu asistan manager taktik analiz ediyormuş maçda ona nerden bakıyorduk yeni aldımda oyunu..
maç sırasında player ratingsi gördüğün yerde feedback diye geçiyor![]()
Futbolcu Bilgileri
taylanın taktiğini denedim şimdi,kariyerime bakarsanız sonuçları görürsünüz 3 hazırlık maçında denedim.![]()
hazırlık maçları pek ölçüt değil bence büyük takımlara fark bile atabiliyorsunuz...
arkadaşlar;
eğer taktiği kendimiz hazırlamışsak zaten ilk devre boyunca orasıyla burasıyla oynayarak kendimiz baya bir ayar çekiyoruz.
futbolcular da 1 devrede alışsa, 1 sezon gitti
2. sezondan itibaren mükemmel uygulamaya başlıyorlar taktiği..
Misal;
ilk sezonda hiç görmediğim ara toplarını 2. sezonumda görmeye başladım, oyuncular aynı, taktiksel ayarlamalar aynı....
tamamen takımın birbirine alışma meselesi ve antrenmanların sonucu.2sezondan itibaren artık takım oturur herkes birbirini çok iyi düzeyde tanır doolayısıyla verdiğiniz taktiğe daha fazla uyum sağlar oyuncular.birbirlerini tanıdıkları için birisinin yapabileceği bi hatayı önceden sezip onun hatasını kapatabilir. bu gerçektede böyledir ve böyle olmaya devam edecektir.
bazen yeni oyuncular birden bire form yakalayabilir.bu ise tamamen şanstır.taktik yada çok iyi oyuncu olması değildir.
mesela bugünkü galatasaray.çok iyi bi kadro ama devamlılığı yok çnkü henüz kimse birbirini iyi tanımıo.gelecek sene aynı antrenörle devam edilse bile bu takımı tutabilen olmayacaktır. benim temennim ise devre arası türk ve kaliteli yada türkiyeyi iyi tanıyan kaliteli bi teknik adam alınması ve en en en az 3yıl onunla devam edilesi.yoksa böle bi maç kazanır diğerni kaybederiz.
bakınız manchester united,bakınız arsenal vs. istikrar önemlidir.hem gerçekte hemde oyunda...yılmadan devam edinki sonucunu görün
her takıma göre farklıdır bu sonuc büyük oyuncular portansiyeli yüksek oyuncular taktiklere ve arkadaslarına cabuk ve iyi uym sağlıyabiliyor fakat daha düşük seviyedeki oyuncular daha geç alışabiliyor ama minimum 4-5 maçta takımın nasıl reaksiyon verdiğini keşfedebilirsin
antremanda antrenorlerin etkisi oluyor ama ben antrenor alamıyorum neden ? siz alabiliyormusunz fenerbahcedeyim antrenorlere teklif yapıyorum kabul ediyorlar ama sonra iptal oldu falan filan diyor anlamadım gitti