1 ile 30 arası toplam 152 sonuç

Konu: Taktik ve Antreman Tartışma Platformu

Hybrid View

Default defans-ortasaha ve ortasaha-forvet arasindaki bosluk

suan fenerbahcede 4-3-1-2 taktigi ile oynuyorum. orta cizgideki uc oyuncudan ikisi defansif orta saha. biri emre midfielder oynatiyorum. onunde alex. onlarin onunde de 2 golcum var. defans ve ortasaha arasindaki boslugu kapattigimda yardimcim forvetteki elemanlarin yalniz kaldigini soyluyor. defansimi ve ortasahami ileriye cikarsam bu seferde defansla ortasaha arasinda bosluk kaldigini soyluyor.acaba bu benim taktigimdeki bi yanlisliktanmi kaynaklaniyo yoksa benim asistanim mi rahatsiz? ligin en az gol yiyen takimi olarak devam ediyorum. attigim gol sayisi da fena degil.

hatlar arasındaki mentalite farkından kaynaklanıyor.
    savunma adamların çok defansif, orta sahadakiler çok ofansif oynuyorsa arada boşluk oluşuyor diyor.

bu hic aklima gelmemisti. ben defansi daha onde kurmaya calistim ama yine birsey degismedi.simdi bunu deneyecegim

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

dar alanda oynat defansı önde oynat ama yavaş oyuncular varsa defansta sakatlık da olabılır bosluklar kalır gerıde oda istenmez seyler doğurabilir

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Ben de fenerbahçedeyim. dl-dc-dc-dr, mc-mc, aml-amc-amr, st şeklinde geniş alanda oynuyorum. DM olmamasına rağmen defans ile orta sahada arası boşluk var gibi uyarı almıyorum, çünkü defans çizgim önde ve ofsayt taktiği uygulatıyorum. Benim stoperlerim kaçan elemanları yakalayabilen cinsten oldukları için pek bi problem yaşamıyorum

ya bu ingilizceyi daha iyi öğrenmem gerek yada turksportal acilen türkçe yama çıkarmalı belki banada tayfur hatlar arası kopuk diyo ama haberimiz yok.bende bu tayfur ne işe yarar diye günahını alıyodum

Nesil
    2003

1. Defensive line ve closing down seceneklerini birbirinden cok uzak yapma (en fazla 1-2 tik).

2. Defensive line ne kadar ilerideyse, mentality'yi o kadar dusuk tut, defansif cizgi ne kadar gerideyse, mentality'yi o kadar yuksek tut

3. defansif cizgi gerideyse kesinlikle on libero kullan, defansif cizgi ilerideyse on libero kullanmana gerek olmasa da oyunculara ileriye kosu verme.

4. defansif cizgi gerideyse, width'i dusuk tut. Defansif cizgi ilerideyse width'i yuksek tut.

Asagi yukari genel taktik kurallari.

Hangisini oynayacagin, paslari, tempoyu nasil kullanacagin tamamen elindeki oyuncularin ozelliklerine bagli.

dostum teşekkürler...gerçekten önemli ayrıntılardan bahsettinn..ilgileneceğim...

ben dizilisimi sectikten sonra her oyuncunun ayarlarini set to kismindan ayarliyorum. centre back olarak ayarladigim lugano ve edu nun player instruction kismindan mentalitysini 3 kere ileriye dogru tiklayinca gercektende yardimcimin bu uyarisi ortadan kalkti. sormak istedigim bir deiger sey de yardimcimizin weaker foot yada hard ama fair tackling uyarilari. bunlara ne kadar uyuyorsunuz. uymadiginizda ne gibi sonuclar doguruyor. ben her mac uymaya calisiyorum. en son deplasmanda genclerbirligi macinda acele edip ayarlama yapmadim gencler 3-0 one gecti son anda 3-3 u kurtardim.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Yardımcılar hâlâ çok işlevsel değil bence. Sürekli aynı şeyler. Kaleci çok pas hatası yapıyor, şu adama dikkat edelim iyi orta yapıyor filan deyip duruyor 3-0 öndeyiz maçta. Ya hiç mi iyi bir şey yok takımda? Ben fazla takmıyorum Burak Hoca'yı, kendi bildiğimi okurum. Forvetlere sıkı markaj, zayıf olduğu taraftan müdahale. Keza orta sahanın ortasında ve ön liberoda oynayan oyuncuların alanını daraltma, zayıf taraflarından müdahale ve ön liberolara sert müdahale çünkü hücum oyuncularının sert oynamalarında pek bir sakınca görmüyorum.

yardimcilarin surekli ayni seyleri soyledikleri dogru ama bazen guzel seyler de soyluyorlar. mesela kornerlerde on ve arka direkleri tutan kimse yok diyo. bir de bu 3d mac motoru ve yardimciyla ilgili cok fazla elestri yapmamak lazim bence. bes sene once sadece yazilari takip edip istatistiklere bakarak oynardik bu oyunu. sonra 2d mac motoru geldi. nokta adamlar vardi ayaklarini gorunce cok hosuma gitmisti. simdi 3d izliyoruz. hem de yardimcimizla surekli etkilesim icindeyiz

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

3d ile ilgili benim bir sıkıntım yok, ben memnunum. Taktiksel olarak duran toplarla ilgili ayarlamaları güzel yaptığımdan böyle bir sıkıntım da yok. Yardımcıların monotonlaşması ise bence olmaması gereken bir şey. Oyunun gelişimi ise olması gereken şey.

Mesaj Yetkileri