Sayfa 8 / 23 İlkİlk ... 67891018 ... SonSon
211 ile 240 arası toplam 679 sonuç

Konu: Beşiktaş JK

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Aydoğan View Post
    İşte burada duracaksınız. İlhan Mansız hakkında konuya tam hakim olmadan yapılan yorumları kabul etmem mümkün değil. İlhan Mansız Beşiktaşlıdır. Ve başka oyuncular gibi, profesyonellikten öte, loyal bir oyuncudur. Kulüp bağlılığı çok yüksektir. Galatasaray ve Beşiktaş istemiştir, prensipte anlaşılmıştır (FM'deki bonservis anlaşması olarak düşünün) ancak oyuncu Beşiktaş'ı tercih ettiğinden dolayı gelmiştir. İlhan Mansız kesinlikle Galatasaray'a imza atmamıştır. Ki, emin olun, öyle bir durum olsaydı Galatasaray dava ederdi.
    Ilhan Galatasaray ile sozlesme imzaladi.

Daha sonra Tumer Besiktas ile anlasinca ve Ilhan Tumer ile beraber oynamak istedigini belirtince o donemde Mehmet Cansun herhangi bir tazminat istemeden Ilhan'in bu istegini kabul etti, sozlesmesini yirtti. Yani Ilhan izinsiz gitmedi. Ancak sozlesme imzalamis oldugu dogru.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Ilhan Galatasaray ile sozlesme imzaladi.

Daha sonra Tumer Besiktas ile anlasinca ve Ilhan Tumer ile beraber oynamak istedigini belirtince o donemde Mehmet Cansun herhangi bir tazminat istemeden Ilhan'in bu istegini kabul etti, sozlesmesini yirtti. Yani Ilhan izinsiz gitmedi. Ancak sozlesme imzalamis oldugu dogru.
    Evet bende bunu böyle biliyorum. Bir de Tuncay vardı; önce bizimle imzaladığı söyleniyordu, fakat bundan emin değilim...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by PesimiSTyLa View Post
    Evet bende bunu böyle biliyorum. Bir de Tuncay vardı; önce bizimle imzaladığı söyleniyordu, fakat bundan emin değilim...
    Tuncay önce beşiktaş ile imzaladı diye hatırlıyorum ben. O dönem menajerliğini yapan yada onun istanbula transferinde etken olan kişi diyeyim beşiktaşlıydı ve bununla alakalı birşeydi. Araştırmayla alakası yok ama aklımda kalan birşey olduğu için belirteyim dedim.

Nesil
    2003

ridvanv:
    Detaya girmeyecegim cunku zamanim yok. Veridiginiz orneklere tek tek cevap versem de bence sizin savundugunuz tezin on plana cikmasi mumkun degildir.

Yukarida neden on yargi ile bakmadigimi anlatmaya calistim. Sizin kendi kafanizda dusundugunuz bir itibar anlami var, bunun anlami esasinda biraz daha farkli. Tek maclik basarilar, tek sezonluk basarilar, baska takimlarin zaten yollamak istedigi oyuncularin alinmasi kriter olamaz.

Asagidaki listede katilmadiklarinizin altina yazin:

1. Genel Turkiye Ligi basarisi siralamasi (Galatasaray, Fenerbahce, Besiktas)
    2. Avrupa basarisi siralamasi (Galatasaray, Fenerbahce, Besiktas) - bunda Besiktas Fenerbahce'de olabilir asagi yukari ayni cunku ama son zamanlarda Fenerbahce'nin one cikmasi ikinci siraya yerlestiriyor
    3. Taraftar sayisi (Galatasaray, Fenerbahce, Besiktas) - GS ile FB yakin, BJK geride
    4. Finansal durum (Fenerbahce, Galatasaray, Besiktas) - GS ile BJK arasinda fark cok cok az
    5. Transfer yapabilme becerisi (Fenerbahce, Galatasaray, Besiktas) - Galatasaray'in parasiz durumda bile yaptigi transferler ozellikle ornek olsa gerek
    6. Stat kalitesi (Fenerbahce, Besiktas, Galatasaray)
    7. Genc yetistirme (Galatasaray, Besiktas, Fenerbahce)
    8. Kadro/teknik ekip istikrari (al birini, vur otekine)
    9. Milli takimlara oyuncu verme (Galatasaray, Fenerbahce, Besiktas) - milli oyuncu kulup kimligini beraberinde tasir, ozellikle yabanci milli takimlara
    10. FIFA'da dava sayisi azligi (Fenerbahce, Galatasaray, Besiktas)
    11. Stat atmosferi (Besiktas, Fenerbahce, Galatasaray)

Galatasaray 5 defa birinci sirada
    Fenerbahce 4 defa birinci sirada
    Besiktas 1 defa birinci sirada - hadi kadro/teknik ekip istikrari konusunda 3. olacak Besiktas'a bu unvani verelim ve toplam 2 olsun.

Her kategoride en azindan 3'er tane birinciligi olsa takimlarin, kabul ederim benzer olduklarini. Ama gece ile gunduz kadar fark var iste. Besiktas'i tanimlayan becerisi, Turkiye'nin en iyisi oldugu hangi konular var? Eh o zaman da uc takim asagi yukari ayni tanimlamasini yapmak Galatasaray ve Fenerbahce'nin calisarak kazandiklari, basardiklari itibara hakaret olmaz mi?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

6. Stat kalitesi (Fenerbahce, Besiktas, Galatasaray)
    Kalite açısından bakacaksak Ali Sami Yen bence İnönü'den daha kaliteli çünkü Ali Sami Yen'de plazma ekranlardan, rahat kafeteryalara bir sürü yeni yapılar yapıldı.
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Gs'ın 14 yıllık şampiyonsuzluğu vardır, GS ligde 80lerden sonra etkin oldu.
    Fenerbahçe ligde genelde Galatasaray'dan daha başarılıdır bence, 2 yılda bir şampiyon olmuştur hep.

3. Taraftar sayisi (Galatasaray, Fenerbahce, Besiktas) - GS ile FB yakin, BJK geride

FB>GS>BJK
    Bilnen gerçek
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

FB>GS>BJK
    Bilnen gerçek
    Kendi gözlemimdir.Hayatım boyunca her bulunduğum platformda Galatasaraylı sayısı her zaman daha fazlaydı.Bu bir tesadüf olamaz sanırım.:O
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bizim sülale de ki yaklaşık 30-35 kişi olması lazım emin değilim sadece 3 Fenerli 2 Trabzonsporlu var ve 1 Beşiktaşlı gerisi tamamen Galatasaraylı
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bu kanıtlanamaz kesinlikle size Galatasaray'lı fazla bana Fener'li daha çok gözüküyor.Ki dağlımları bile farklı.Anca nüfus sayımı ile ölçülür bu olay

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Konunun dışına çok saptık ama demek istediğim orada bilinen gerçek demek yanlıştır.Seninde dediğin gibi Mehmet resmi makamlarca araştırma yapılmadan bu konuda bir gerçeğe ulaşmak zor.Fakat bazı bilinen şeyler vardır.Evet Galatasaray ve Fenerbahçe taraftar sayısı Beşiktaş'ınkinden fazladır ki bundaki en büyük sebebin Beşiktaş'ın yakın dönemde başarılı sonuçlar alamamış olması.Bu durumun gençlerin takım seçiminde önemli bir etken olduğu yadsınamaz bir gerçek.Bence Galatasarayın taraftar sayısının çok fazla olması yakın dönemde çok başarılı sonuçlar elde etmesinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.(4 sene üst üste şampiyonluk,UEFA,Süper Kupa vs.)
    So what?
    Saike

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ABOOO View Post

Fenerbahçe ligde genelde Galatasaray'dan daha başarılıdır bence, 2 yılda bir şampiyon olmuştur hep.

FB>GS>BJK
    Bilnen gerçek
    Yahu yazmıycam dedim ama dayanamadım..Şampiyonluk sayıları eşit fenerbahçe daha başarılı diye bağlamışsın olayı..14 yıllık şampiyonsuzluğumuz varsa 4 sene ardarda şampiyonluğumuzda var..Hadi bunları geçtim Galatasaray alt yapısı fenerbaçeden daha kötü dedin önceki mesajlarında
    Şimdide taraftar sayısı fazla fdiyosun bilinen gerçek nedir?
    Aziz yıldırımın 25 milyon taraftarımız var demesi mi?
    Şemsiye katılıyorum Galatasaraylı olsamda bulunduğum yerlerin çoğunluğunda Galatasaray taraftarı daha çoktur ama bu fenerbahçeyle yakındır..Bu tıpkı Beşiktaşın türkiyediki en iyi seyirciye sahıp olduğu gibi bunlar soyut şeylerdir ama gerçekliği tarafsız gözle bilinir..Ama malesef bunu anlamak istemeyeceksin hiçbir zaman..

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

FB>GS>BJK
    Bilnen gerçek
    Bunlardan hangisi rep konusuna faydalı? İkinci madde yanlış. Üçüncü madde de rep'e etki edecekse, sayıdan öte işlevin önemini vurgulamak isterim.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2003

FB>GS>BJK
    Bilnen gerçek
    Cengiz ise fanatikligi sokma..

Basari siralamasinda Galatasaray ile Fenerbahce asagi yukari ayni diyebiliriz. Ilk 2 veya ilk 3 siraya girmek acisindan bakarsak iki takim da hemen hemen aynidir. Galatasaray'i bir nebze one cikartan Turkiye kupasi sampiyonluklarinin buyuk oranda daha fazla olmasi.

14 yil sampiyon olmamak etken olabilir, ama bununla beraber Fenerbahce'nin tamamen ligi domine ettigi bir donem yoktur. Tarihinde ilk defa 4 yilda 3 sampiyonluk 2003-2007 yillari arasinda gerceklesmistir.

Galatasaray, Besiktas ve hatta Trabzonspor ise bazi donemlerde tamamen ligi domine etmistir. Ligi domine etmek de bir yil muthis transferler yapip sampiyon olarak degil, gelecege bakarak uzun sure yararli olacak kadrolari kurmakla ortaya cikar. Iki takimin basari yakalama konusunda bakis acisi simdiye kadar cok farkliydi. Fenerbahce iyi kadro kurar, basarili olur ama daha sonra o kadro ayni basariyi devam ettiremezdi. Galatasaray ise kadroyu daha uzun sureli dusunerek kurar ve uzun yillar ust uste basari getirecek yapiya ulasmaya saglar. 5 yilda 4 sampiyonluk, 10 yilda 7 sampiyonluk bu ligi domine etme sureclerinin ornekleridir. Galatasaray'da model bazen tutar, ust uste basarilar gelir, bazen de tutmaz basarisiz olunur. Fenerbahce'de ise 2000'li yillarin ortasina kadar model her yil sampiyon olacak kadroyu bastan asagiya kurmakti ve bu nedenle de son zamanlara kadar istikrar kesinlikle olmamistir.

Ayrica sonucta 25 yil once kazanilmis basarilar ile son 5 yilda kazanilan basarilara da benzer onemi vermeyiz. 50 yillik ligin ilk 25 senesinde Fenerbahce her ne kadar one ciktiysa, son 25 yilda da Galatasaray o kadar one cikmistir. Ilk 25 yil, Fenerbahce 10 sampiyonluk, Galatasaray 6 sampiyonluk, ikinci 25 yil Galatasaray 11 sampiyonluk, Fenerbahce 7 sampiyonluk. Bu acidan, her ne kadar Galatasaray'in uzun sureli sampiyon olamama sureci olsa da, yakin zamana daha fazla agirlik koyarak ve de Turkiye kupasindaki basarilari da ekleyerek Galatasaray'in bu konuda onde olmasi hic de supriz olmaz. Arada buyuk fark olmasa da.

Taraftar saysi konusuna gelince...

Fenerbahce yonetiminin para verip yaptirmadigi bir anket var mi Fenerbahce taraftar sayisini fazla gosteren? Ben daha bir tane gormedim. Fenerbahce'yi daha onde bulan tek anket, bir Fenerbahce yayin organinda (yanilmiyorsam dergi) yayinlanmak uzere yapilmis bir anketti. Buna ragmen asagi yukari esit diyorum (medyada cikan anketleri derleyen bir site vardi, su anda hatirlamiyorum hangisi, yapilan 10+ ankettin sonuclarinda sadece 1 defa Fenerbahce onde cikmisti ve bu da belirttigim Fenerbahce yayin organinda cikan anketti. Gerisinde onde cikan Galatasaray olmustu).

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Cengiz ise fanatikligi sokma..

Basari siralamasinda Galatasaray ile Fenerbahce asagi yukari ayni diyebiliriz. Ilk 2 veya ilk 3 siraya girmek acisindan bakarsak iki takim da hemen hemen aynidir. Galatasaray'i bir nebze one cikartan Turkiye kupasi sampiyonluklarinin buyuk oranda daha fazla olmasi.

14 yil sampiyon olmamak etken olabilir, ama bununla beraber Fenerbahce'nin tamamen ligi domine ettigi bir donem yoktur. Tarihinde ilk defa 4 yilda 3 sampiyonluk 2003-2007 yillari arasinda gerceklesmistir.

Galatasaray, Besiktas ve hatta Trabzonspor ise bazi donemlerde tamamen ligi domine etmistir. Ligi domine etmek de bir yil muthis transferler yapip sampiyon olarak degil, gelecege bakarak uzun sure yararli olacak kadrolari kurmakla ortaya cikar. Iki takimin basari yakalama konusunda bakis acisi simdiye kadar cok farkliydi. Fenerbahce iyi kadro kurar, basarili olur ama daha sonra o kadro ayni basariyi devam ettiremezdi. Galatasaray ise kadroyu daha uzun sureli dusunerek kurar ve uzun yillar ust uste basari getirecek yapiya ulasmaya saglar. 5 yilda 4 sampiyonluk, 10 yilda 7 sampiyonluk bu ligi domine etme sureclerinin ornekleridir. Galatasaray'da model bazen tutar, ust uste basarilar gelir, bazen de tutmaz basarisiz olunur. Fenerbahce'de ise 2000'li yillarin ortasina kadar model her yil sampiyon olacak kadroyu bastan asagiya kurmakti ve bu nedenle de son zamanlara kadar istikrar kesinlikle olmamistir.

Ayrica sonucta 25 yil once kazanilmis basarilar ile son 5 yilda kazanilan basarilara da benzer onemi vermeyiz. 50 yillik ligin ilk 25 senesinde Fenerbahce her ne kadar one ciktiysa, son 25 yilda da Galatasaray o kadar one cikmistir. Ilk 25 yil, Fenerbahce 10 sampiyonluk, Galatasaray 6 sampiyonluk, ikinci 25 yil Galatasaray 11 sampiyonluk, Fenerbahce 7 sampiyonluk. Bu acidan, her ne kadar Galatasaray'in uzun sureli sampiyon olamama sureci olsa da, yakin zamana daha fazla agirlik koyarak ve de Turkiye kupasindaki basarilari da ekleyerek Galatasaray'in bu konuda onde olmasi hic de supriz olmaz. Arada buyuk fark olmasa da.

Taraftar saysi konusuna gelince...

Fenerbahce yonetiminin para verip yaptirmadigi bir anket var mi Fenerbahce taraftar sayisini fazla gosteren? Ben daha bir tane gormedim. Fenerbahce'yi daha onde bulan tek anket, bir Fenerbahce yayin organinda (yanilmiyorsam dergi) yayinlanmak uzere yapilmis bir anketti. Buna ragmen asagi yukari esit diyorum (medyada cikan anketleri derleyen bir site vardi, su anda hatirlamiyorum hangisi, yapilan 10+ ankettin sonuclarinda sadece 1 defa Fenerbahce onde cikmisti ve bu da belirttigim Fenerbahce yayin organinda cikan anketti. Gerisinde onde cikan Galatasaray olmustu).
    İyi de o anketleri Gs özel şirketlere yaptırdı, Fb bir üniversiteye.
    Hangisi daha gerçekçi?
    O zaman her ikisi de eşit diyerek hiç değerlendirmemek lazımdı.

Bana da göre başarıdaki kıstas Fenerbahçe'nin sürekli toparlanmasıydı, Gs bu konuda daha uzun sürede toparlanıyor.3 sene şampiyon olduktan sonra 4-5 sene dökülmek pek istikrar gibi gelmiyor ama 2-3 senede bir şampiyon olmak da istikrar değil tabi ki.

Fb son yıllara kadar transferde çok başarısızdı, başarılı olduğuna da pek katılmıyorum.zaten o yüzden eldeki kadrolar dağıldı, 103 gollü rekor kadro dahil.

Quote Originally Posted by Onurap View Post
    Yahu yazmıycam dedim ama dayanamadım..Şampiyonluk sayıları eşit fenerbahçe daha başarılı diye bağlamışsın olayı..14 yıllık şampiyonsuzluğumuz varsa 4 sene ardarda şampiyonluğumuzda var..Hadi bunları geçtim Galatasaray alt yapısı fenerbaçeden daha kötü dedin önceki mesajlarında
    Şimdide taraftar sayısı fazla fdiyosun bilinen gerçek nedir?
    Aziz yıldırımın 25 milyon taraftarımız var demesi mi?
    Şemsiye katılıyorum Galatasaraylı olsamda bulunduğum yerlerin çoğunluğunda Galatasaray taraftarı daha çoktur ama bu fenerbahçeyle yakındır..Bu tıpkı Beşiktaşın türkiyediki en iyi seyirciye sahıp olduğu gibi bunlar soyut şeylerdir ama gerçekliği tarafsız gözle bilinir..Ama malesef bunu anlamak istemeyeceksin hiçbir zaman..
    Gs altyapısı ile bir şey söylemedim, 7. maddeye hiç dokunmadım.Gs o konuda çok başarılıdır Fb'ye göre ama bu sene Gs altyapısı ilgili eski yapıyı görmüyorum, yazdığım bu.Emre Çolak Süper Lig oyuncuları kadar teknik olabilir ama o fiziğin gelişme şansı olmadığını görüyorum.3-4 yaş küçük gösteriyor ve çok zayıf.Nasıl dayanabilir ki bu ligde?

Fb Gs'ı, Bjk de Fb'yi fizik olarak ezdi paf maçlarında.3 büyüklerden en iyi paf oyuncusu Batuhan, Gs'ın eski etkin paf kadrosu olmadığı ortada.

Kimi Fb'nin önde olduğunu, kimi Gs'ın önde olduğunu tartışacak, ömrü hayatım boyunca çözüme ulaşmayacak taraftar sayısı.

İki büyük kulübün de başkanları çıkıp demeç verecek, araştırma bilgileri yayınlatacak, lobi yapacak ve bu sonsuza kadar devam edecek belki de..
    İsteyen istediğine inanmakta özgür, sonuçta hiçbir zaman resmi bir belge, somut bir sonuç olmayacak.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by TaYLaN View Post
    Kalite açısından bakacaksak Ali Sami Yen bence İnönü'den daha kaliteli çünkü Ali Sami Yen'de plazma ekranlardan, rahat kafeteryalara bir sürü yeni yapılar yapıldı.
    Bunun icine seyirci kapasitesini de eklersen siralamanin esasinda cok mantik disi olmadigi ortaya cikar. Dogruya dogru, Ali Sami Yen her ne kadar zaman zaman biraz bakim yapilsa da cok kotu durumdadir.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Bunun icine seyirci kapasitesini de eklersen siralamanin esasinda cok mantik disi olmadigi ortaya cikar. Dogruya dogru, Ali Sami Yen her ne kadar zaman zaman biraz bakim yapilsa da cok kotu durumdadir.
    En kötü 2 sene sonra Galatasaray stad kalitesi olarak daha ileride olacak Bjk'dan, bu arada Bjk de başlayabilir o ayrı.Bence bunu ayrı tutmalı.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

29 Ekim 2009 da Eren Talu Baskan'a söz verdigi gibi Aslantepe'yi teslim ederse; Türkiye'nin en iyi, Dünyanın da sayılı stadlarından birine sahip olacagız...

Taraftar konusunda Fb yada Gs hangisinin önde oldugu muallakta. Ömer abinin dedigi gibi yapılan bircok ankette Gs önde görünse de bunlar resmi olmadıgı için gecerlilik kazanmıyor. Sadece Bjk nin Gs ve Fb den geride oldugu biliniyor bu konuda...

Nesil
    2003

İyi de o anketleri Gs özel şirketlere yaptırdı, Fb bir üniversiteye.
    Hangisi daha gerçekçi?
    O zaman her ikisi de eşit diyerek hiç değerlendirmemek lazımdı.

Bana da göre başarıdaki kıstas Fenerbahçe'nin sürekli toparlanmasıydı, Gs bu konuda daha uzun sürede toparlanıyor.3 sene şampiyon olduktan sonra 4-5 sene dökülmek pek istikrar gibi gelmiyor ama 2-3 senede bir şampiyon olmak da istikrar değil tabi ki.

Fb son yıllara kadar transferde çok başarısızdı, başarılı olduğuna da pek katılmıyorum.zaten o yüzden eldeki kadrolar dağıldı, 103 gollü rekor kadro dahil.
    Galatasaray'in yaptirmadigi anketlerde de Galatasaray cikiyor Cengiz. Tek bir anket'e karsilik, tarafli tarafsiz bir cok farkli anketten bahsediyoruz. Tartisilacak bir konu olsa, anket sonuclarinde en ustte cikma sayilari birbirine daha yakin olurdu.

Ayrica, yazinin amaci Galatasaray ile Fenerbahce arasindaki farklari gostermek olsa, daha detaya girerdim. Ancak yazinin amaci Besiktas'in cesitli kriterlerde ilk sirada hemen hemen hic olmadigini gostermek oldugu icin o detayi yazmaya gerek duymadim acikcasi.

Kisa surede toparlanmak isine gelince. Belli bir duzen kurmadan surekli kadro degisim icinde olursa zaten hep cabuk toparlaniyorsundur. Galatasaray genelde genc kadro kurar, bu genc kadronun olgunlasmasi, basari kazanmasi icin bekler. Sabirlidir. Fenerbahce ise sabirsizdir, hemen simdi birseyler olsun ister. Bu da sadece Fenerbahce rakiplerinden finansal olarak cok cok ustun oldugunda mumkun olur cunku sil bastan kadro kurmak buyuk kaynak gerektiren bir is.

Istikrar olarak bakiyorsak Fenerbahce istikrarli bir sekilde en iyi kadroyu kurmaya calisir bazen kurar, bazen kuramaz. Galatasaray ise istikrarli bir sekilde kadroyu kurar ve o kadronun basarili olmasini bekler. Iki takim da kendi prensiplerine gore istikrarlidir.

Fenerbahce'nin tercih ettigi stil, kisa donemli basarilari getirir, Galatasaray'in tercih ettigi stil uzun donemli basarilari getirir. Hangisinin daha etkili oldugunun cevabi bence son 5 yilda Fenerbahce'nin Galatasaray'in yapisina daha benzer bir yapiya yaklasmaya calismasinda saklidir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Aslantepe oyunda yapıldığı zaman 2010'da kalite sıralaması nasıl oluyor peki ?
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2006

omer abi;

ilhan mansiz besiktaslidir ve tumer besiktasa geldi diye gelicek degildir ben boyle sacma bir sey gormedim.

2. si benim tezim yok sadece kendi bildigim dogrulari savunuyor ve fikirlerimi belirtiyorum. oyunda ne kadar katkim olursa o kadar mutlu olurum. ben besiktas in fenerbahceden daha taninmis oldugunu savunmuyorum sadece bu kadar fark olmamasi gerektigini savunuyorum.

ilk once reputation ne demek onu anlayalim...reputation avrupadaki oyunculari takiminiza cekicek taninmislik degeridir degilmi?

bunu evet olarak algilayip basliyorum.

genel turkiye siralamasi 1 numarada haklisin . tamam avrupadaki oyuncular eminim takimlarin sampiyonluklarina bakiyordur bir transfer karari olmadan once bende olsam yapardim.

2. avrupa siralamasi da goz onunde bulundurulur tabiki ama bundan 8 - 9 yil onceye bakilmaz. su an bir futbolcu gelecek olsa galatasaray in 8 yil onceki uefa sampiyonlugundan ziyada fenerbahcenin gecen seneki sampiyonlar ligi ceyrek finali eminim daha degerlidir su zaman icin. o siralamada birinci fenerbahce ikinci galatasaray ucuncu besiktas olmalidir ama bundada takimin hedefleri ,takimdaki oyuncular ve yoneticilerin yaklasimi avrupadan oyuncularin transferinde daha cok rol oynuyor.

3. hic bir yabanci oyuncunun takim taraftar sayisini kaale aldigina inanmiyorum bu gereksiz bir bilgidir. tabiki ankaraspor fenerbahce degil farki ornegin onemlidir ama besiktasinda stadi her mac doldurabilecek taraftar potansiyeli vardir bu daha onemlidir.

4.finansal durumda eminimki besiktas daha ondedir galatasaraydan buna kalibimi basarim. galatasaray su anda borcla ve yoneticilerin fedakarligiyla bu transferleri yapiyor donmeye calisiyor.besiktasta oyle ama galatasarayin borclari beisktasin 2 kati falandir.Ben futbol dunyasindan bir cok unlu kisi taniyorum isterseniz ozelden bunlari konusabiliriz ama emin olunki futbolculara en cazip gelen takim fenerbahce 2. besiktas 3.galatasaraydir finansal konularda.galatasaray futbolcularin paralarini odemekte bile zorlanan bir kulup besiktasa nazaran. ki en onemlisi bu finansal durumdur futbolculari cekmek icin.

5. transfer yapabilme becerisinde fenerbahcenin bu kadar onde oldugunu dusunmuyorum 3 takimda birbirinden farksizdir.fenerbahce 14 milyon euro verip guizayi getirip o kadar para verip kezmandan yararlanamayip o kadar para verip ortegadan yararlanamiyorsa bana gore basarili degildir sadece parasi cok ust duzeyde oldugu icin diger takimlara gore rahat oyuncu getirebilmektedir. galatasaray ise parasiz doneminde ne getirdigi oyunculari aklima gelenlerle sayalim. lucescu zamani gelen oyuncular kesinlikle lucescunun basarisidir lucescunun tecrubeleridir. fatih terimden sonraki donemlere bakar isek. fatih terim doneminde rezalet bir yabanci politikasi vardi bana gore cok kotuydu fiyasko transferlerdi.gerets doneminde bir tek basarili olan ilic idi. o da taninmamis vasat ustu bir oyuncuydu bunlarin disinda saido vasati asan bir oyuncuydu o da turkiye liginden alinan taninmamis bir oyuncu bunlarin disinda o sene gelen sampiyonluk yerlilerin sayesinde.feldkamp doneminde ise yine bence fiyaskoydu. gecen sene galatasaray da on birde en fazla 2 yabanci oynadi diger yabancilar ya yedekte yada kadroda yoktu yine yerlilerin sayesinde geldi sampiyonluk.
    kesinlikle 4 senelik donemden sonra olan yabanci transferleri vasati asamamis zaman zaman fiyasko olmustur
    besiktasa bakarsak da hep yabanci oyuncular ile ayakta kalmis yerli oyuncular cok iyi olmadigindan ve yonetim istikrarsizligindan basari gelmemistir.

6 7 8 11 e katiliyorum ama bunun yabanci oyuncu transfer etmek ile bi ilgisi olduguna inanmiyorum.

9 dada haklisiniz besiktas bu konuda her zaman basarisiz olmustur ama fatih terimin hep tanidigi oyunculari alma konusunda takintiis yuzunden galatasaryin bu konuda onde oldugunu dusunmekle beraber bununda reputation la alakali oldugunu dusunmuyorum.

10 ise tamamen katilmadigim bir konu bana fifadaki 2000den sonra ki davalari tek tek onume getirin o zaman belki kabul ederim ama del bosque konusunda besiktas in adi cikti ve herkes oyle saniyor.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ridvanv View Post
    omer abi;

ilhan mansiz besiktaslidir ve tumer besiktasa geldi diye gelicek degildir ben boyle sacma bir sey gormedim.
    Ben Ilhan Galatasaraylidir iddiasinda bulunmadim. Ben sadece hikayeyi bildigim kadari ile soyledim. O donemde birbirlerini cok iyi tamamladiklari, iyi dost olduklari icin ayni takima gitmek istemeleri de gayet dogal karsilanacak bir sey. Ancak bu demek olmaz ki Galatasaray onceden Ilhan ile anlasmadi. Gayet dogal seyler bunlar. Futbolcu gitmek istedigi, mutlu olacagi yerde oynar.

2. avrupa siralamasi da goz onunde bulundurulur tabiki ama bundan 8 - 9 yil onceye bakilmaz. su an bir futbolcu gelecek olsa galatasaray in 8 yil onceki uefa sampiyonlugundan ziyada fenerbahcenin gecen seneki sampiyonlar ligi ceyrek finali eminim daha degerlidir su zaman icin. o siralamada birinci fenerbahce ikinci galatasaray ucuncu besiktas olmalidir ama bundada takimin hedefleri ,takimdaki oyuncular ve yoneticilerin yaklasimi avrupadan oyuncularin transferinde daha cok rol oynuyor.
    Galatasaray'in Avrupa'da kazandigi sadece bir tek basari yok. Yukarida da yazmistim, 1 defa son 4, 3 defa son 8, 1 defa kupa alma basarilari var.

3. hic bir yabanci oyuncunun takim taraftar sayisini kaale aldigina inanmiyorum bu gereksiz bir bilgidir. tabiki ankaraspor fenerbahce degil farki ornegin onemlidir ama besiktasinda stadi her mac doldurabilecek taraftar potansiyeli vardir bu daha onemlidir.
    Taraftar sayisi bir bakima takimin gelisme potansiyelini olcer. Yani yolunacak tavuk sayisi.

4.finansal durumda eminimki besiktas daha ondedir galatasaraydan buna kalibimi basarim. galatasaray su anda borcla ve yoneticilerin fedakarligiyla bu transferleri yapiyor donmeye calisiyor.besiktasta oyle ama galatasarayin borclari beisktasin 2 kati falandir.Ben futbol dunyasindan bir cok unlu kisi taniyorum isterseniz ozelden bunlari konusabiliriz ama emin olunki futbolculara en cazip gelen takim fenerbahce 2. besiktas 3.galatasaraydir finansal konularda.galatasaray futbolcularin paralarini odemekte bile zorlanan bir kulup besiktasa nazaran. ki en onemlisi bu finansal durumdur futbolculari cekmek icin.
    Finansal raprorlar bunu gostermiyor. Galatasaray'in sorunu nakit akimidir. Bu nakit akiminin neden kaynaklandigi da finansal raporlari inceleyince ortaya cikar. Bu nakit akimi sorunlarinin yasandigi donemden beri Galatasaray bir cok yeni kaynak yaratmistir, Ocak ayi ile itibaren yeni stat'da yapilacak localarin 5 yillik satisi ile iyice ortadan kalkmaya baslayacaktir. (yanilmiyorsam loca sayisi olarak yeni stat Avrupa'da ilk 3'e giriyor ve muthis bir gelir kaynagi).

5. transfer yapabilme becerisinde fenerbahcenin bu kadar onde oldugunu dusunmuyorum 3 takimda birbirinden farksizdir.fenerbahce 14 milyon euro verip guizayi getirip o kadar para verip kezmandan yararlanamayip o kadar para verip ortegadan yararlanamiyorsa bana gore basarili degildir sadece parasi cok ust duzeyde oldugu icin diger takimlara gore rahat oyuncu getirebilmektedir. galatasaray ise parasiz doneminde ne getirdigi oyunculari aklima gelenlerle sayalim. lucescu zamani gelen oyuncular kesinlikle lucescunun basarisidir lucescunun tecrubeleridir. fatih terimden sonraki donemlere bakar isek. fatih terim doneminde rezalet bir yabanci politikasi vardi bana gore cok kotuydu fiyasko transferlerdi.gerets doneminde bir tek basarili olan ilic idi. o da taninmamis vasat ustu bir oyuncuydu bunlarin disinda saido vasati asan bir oyuncuydu o da turkiye liginden alinan taninmamis bir oyuncu bunlarin disinda o sene gelen sampiyonluk yerlilerin sayesinde.feldkamp doneminde ise yine bence fiyaskoydu. gecen sene galatasaray da on birde en fazla 2 yabanci oynadi diger yabancilar ya yedekte yada kadroda yoktu yine yerlilerin sayesinde geldi sampiyonluk.
    kesinlikle 4 senelik donemden sonra olan yabanci transferleri vasati asamamis zaman zaman fiyasko olmustur
    besiktasa bakarsak da hep yabanci oyuncular ile ayakta kalmis yerli oyuncular cok iyi olmadigindan ve yonetim istikrarsizligindan basari gelmemistir.
    Yukarida transferin basarisi onemli degil, isimi onemlidir yazmistin. Simdi transferin basarisi da onemli diyorsun. Benim savundugum tez, Galatasaray'in alabilecegi kadar iyi oyunculari finansal zorluklar yuzunden alamamis olmasidir. Son iki yilda yapilan transferler de finansal zorluklar biraz asildiginda yapilabilecek transferlerin sadece ornegidir. Galatasaray'in onemli oyuncular icin cazibesinin hala oldugunu gosterir.

6 7 8 11 e katiliyorum ama bunun yabanci oyuncu transfer etmek ile bi ilgisi olduguna inanmiyorum.
    Aralarindaki belki de oyuncuya odenecek para'dan sonre en onemlisi kadro istikrari. Ozellikle kaliteli kuluplerden teklif alan oyuncularin Turkiye'de var olan kaos ortamina girmek istememesi dogaldir.

9 dada haklisiniz besiktas bu konuda her zaman basarisiz olmustur ama fatih terimin hep tanidigi oyunculari alma konusunda takintiis yuzunden galatasaryin bu konuda onde oldugunu dusunmekle beraber bununda reputation la alakali oldugunu dusunmuyorum.
    Bugun uluslararasi futbolu yakindan takip etmis herhangi birisine sorun, Sabri'yi mi daha iyi tanir yoksa Serdar Kurtulus'u mu? Semih'i mi daha iyi tanir yoksa Nobre'yi mi? Kewell'i mi daha iyi tanir yoksa Cisse'yi mi? Sonucta oyuncularin nasil veya neden milli takima cagirildigi fark etmez. Daha fazla goz onunde olduklari ise kesindir. Cok onemli bir etken degil belki de ama yine de ekten.

10 ise tamamen katilmadigim bir konu bana fifadaki 2000den sonra ki davalari tek tek onume getirin o zaman belki kabul ederim ama del bosque konusunda besiktas in adi cikti ve herkes oyle saniyor.
    Rica ediyorum Besiktas'in finansal raporunu okuyun. (www.imkb.gov.tr) Orada detayli bir sekilde hala 4-5 sene once Besiktas'da oynamis oyunculara dayanan davalar devam ediyor.

Bugünlerde Del Bosque konusunda CAS'tan çıkan ağır faturayla karşı karşıya kalan Beşiktaş, FIFA'nın gediklilerinden. 2007 Şubat ayı itibarıyla FIFA'nın elinde 7 ayrı ihtilaf dosyası bulunan Siyah-beyazlı ekibin tarihi skandallarından biri de Nevio Scala ile ilgili. Beşiktaş, İtalyan teknik adamla ilgili ihtilafında 'yetkisiz' olmasına rağmen Türkiye'de yerel mahkemeden karar çıkarmış, ancak kulübün lehine çıkan bu karar FIFA'dan geri dönmüştü.

Bu olaydan ders almayan Beşiktaş, Del Bosque konusunda da 'yetkisi ve geçerliliği' olmamasına rağmen Levent Bıçakcı federasyonu döneminde TFF Yönetim Kurulu'ndan ve Tahkim Kurulu'ndan 'lehte' karar çıkarmayı başardı. Ancak bu kararlar da CAS ve FIFA'da aynı akıbete uğradı. Beşiktaş'ın İtalyan futbolcularından Giunti alacaklarının ödenmemesi nedeniyle siyah-beyazlı kulübü FIFA'ya şikayet etti.

1987-1993 yılları arasında Beşiktaş'ı çalıştıran ve siyah-beyazlı kulübe 3 yıl şampiyonluk kazandırarak tarihe geçen İngiliz Teknik Direktör Gordon Milne de 77 bin sterlinlik alacağını tahsil için icraya başvurdu.
    Bu ve benzerlerinin cesitli yargi organlarinda devam ettiginin detayini gorebilirsiniz finansal rapor'da.

Toplamda Besiktas'i ilk siraya yerlestirecek bir konu saniyorum ki sen de bulamadin. Ben de ugrastim ama ben de pek bulamadim. Daha cok cabalarin bazi konularda Besiktas'i 3. siradan 2. siraya yukseltme cabasinda. Ilk sirada olma sayilarini degistirmeyecek bir caba.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Abi süper kupa kupa değil mi
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2006

ben galatasarayin tek bir kupa kazandigini soylemedimki sadece onlardan ziyade su anda turkiyeye gelecek oyuncunun o zamana degil daha yakin tarihli basarilara bakacagini dusunuyorum. nottingham forest inda zamaninda sampiyonlar ligi ni almisligi vardir ama onun etkileri coktan gecmistir.

transfer konusunda ise basta taninmisliktan bahsederken siz transfer yapma becerisi dediniz bende onun ustunden yola ciktim. oyuzden galatasarayin transferlerini elestirdim.

zaten ben birseyleri degistirmek icin yazmiyorum zaten ugrassamda degistiremem kimsenin dusuncesini. siz boyle uygun gormussunuz boyle olmus.
    benim 3 kez soyledigim gibi besiktas ondedir demedim veya 2. siraya cikarmaya calismadim. sadece bu kadar cok fark oldugunu dusunmuyorum ve kesinlikle yoktu.

artik tartisacak bir sey yok sanirim ben yazdim dusuncelerimi ister goz onunde bulundurursunuz ister mantiksiz buldugunuzda goz onunde bulundurmazsiniz.

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

yazılanları çok okumadım fakat bir ekleme yapmak istiyorum.

sizin çevrenizdekilerin çoğunun galatasaraylı olmasının veya yeni nesilin çoğunluğunun galatasaraylı olması şuan için önemli değil. özellikle galatasarayın avrupadaki başarısından sonra bir çok çocuk galatasaraylı olabilir ama şuan 30 yaş civarı ve üstündeki çoğunlukta fenerbahçelidir. daha öncesine 40-50-60 lı yaşlara gidersekte çoğunluk fenerbahçelidir. fenerbahçe türkiye ligleri kurulduğundan beri en çok şampiyon olan kulüptür. ayrıca çocukların galatasaraylı olmasına gelirsem, ben o dönem 15-16-17 yaş civarındaki çocukların fenerbahçeli veya beşiktaşlıyken birden galatasaraylı olduklarına inanmıyorum. bu daha çok o dönem 10-11-12 yaşındakiler için geçerli.

10-15 sene sonra en çok taraftar galatasarayda olabilir ama şuan için katılmıyorum.

-benim çevremde de neredeyse herkes fenerbahçeli. o zaman türkiyeninde öyledir!

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Quote Originally Posted by xpoera View Post

sizin çevrenizdekilerin çoğunun galatasaraylı olmasının veya yeni nesilin çoğunluğunun galatasaraylı olması şuan için önemli değil. özellikle galatasarayın avrupadaki başarısından sonra bir çok çocuk galatasaraylı olabilir ama şuan 30 yaş civarı ve üstündeki çoğunlukta fenerbahçelidir. daha öncesine 40-50-60 lı yaşlara gidersekte çoğunluk fenerbahçelidir. fenerbahçe türkiye ligleri kurulduğundan beri en çok şampiyon olan kulüptür. ayrıca çocukların galatasaraylı olmasına gelirsem, ben o dönem 15-16-17 yaş civarındaki çocukların fenerbahçeli veya beşiktaşlıyken birden galatasaraylı olduklarına inanmıyorum. bu daha çok o dönem 10-11-12 yaşındakiler için geçerli.

10-15 sene sonra en çok taraftar galatasarayda olabilir ama şuan için katılmıyorum.

Kesinlikle öyle.Anketlerde Galatasaray taraftarının çok çıkmasının sebebi 15-19 yaş arası grubun şu anda genelde Galatasaraylı olmasıdır.O da Uefa Şampiyonluğu, 4 yıllık şampiyonluk vs. sonra takım değiştiren çocuklar, babası Fenerli, Beşiktaş'lı olup yine de Galatasaray'lı olanlar vs. 40-50 yaş üstü insanlarda Fenerliler'in Galatasaray'lılara ezici bir üstünlüğü vardır.Son yıllarda bu fark kapanmıştır, doğrudur fakat yine de Fenerbahçelilerin bir nebze üstün olduğunu düşünüyorum...

Nesil
    2003

ben galatasarayin tek bir kupa kazandigini soylemedimki sadece onlardan ziyade su anda turkiyeye gelecek oyuncunun o zamana degil daha yakin tarihli basarilara bakacagini dusunuyorum. nottingham forest inda zamaninda sampiyonlar ligi ni almisligi vardir ama onun etkileri coktan gecmistir.
    Ama Nottingham Forest'in kupa kazandigini bilirsin ama ayni lig'de oynayan Doncaster Rovers ile karsilastirdiginda Nottinham Forest'in tabii ki taninirligi tabii ki daha fazladir.

transfer konusunda ise basta taninmisliktan bahsederken siz transfer yapma becerisi dediniz bende onun ustunden yola ciktim. oyuzden galatasarayin transferlerini elestirdim.
    Galatasaray'in yaptigi kotu transferler, olabildigince az para harcayarak takviye yapma isteginden kaynaklandi. Galatasaray gecen yil ve bu yil para harcadi ve alinan oyuncular ortada. Son 10 yilda Besiktas 54 milyon, Galatasaray ise 34 milyon euro bonservis ucreti odemis. Bu 34 milyonun 25 milyonu da son 2 senede harcanmis. Pek de basarili transferlerin olmamasi gayet dogal.

zaten ben birseyleri degistirmek icin yazmiyorum zaten ugrassamda degistiremem kimsenin dusuncesini. siz boyle uygun gormussunuz boyle olmus.
    benim 3 kez soyledigim gibi besiktas ondedir demedim veya 2. siraya cikarmaya calismadim. sadece bu kadar cok fark oldugunu dusunmuyorum ve kesinlikle yoktu.
    Ben de zaten durumu aciklamak icin yaziyorum.

Not: Su anda Hertha macini yabanci televizyondan izliyorum (Setanta). Az once "Galatasaray ile Fenerbahce'nin ayni sayida sampiyonlugu var ancak Galatasaray'in toplam kupa sayisi cok daha fazla ve bu nedenle hala Turkiye'nin en buyuk takimi, UEFA kupasi ve Super Kupa'yi kazanmalari da tabii bu kupalar arasinda yer aliyor" denildi.

Nesil
    2006

nottingham forest in kupayi aldigini ben bilirim siz bilirsiniz ama cogu kimse bilmez. cevremde 10 kisiye sorsam 1 tanesi belki bilir bilmez.

ama siz dedinizki galatasaray besiktastan daha rutbeli oyuncular aldi dediniz ben buna karsilik soyledim. bunu besiktasin daha taninmis oyuncu aldigini kabul ediyorsunuz diye algiliyorum.

siz benim sanki besiktas i birinci siraya cikartmaya calistigimi soylediniz. bu yuzden bende sadece farkin bu kadar buyuk olmamasi gerektigini soyledim.

ne guzel sevindim ordaki spikerin onlari hala bilmesine ama sunuda unutmayin ertem sener de evra nin kac tane kardesi oldugunu ne is yaptigini bile biliyor

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by BlackEagle19o3 View Post
    Kesinlikle öyle.Anketlerde Galatasaray taraftarının çok çıkmasının sebebi 15-19 yaş arası grubun şu anda genelde Galatasaraylı olmasıdır.O da Uefa Şampiyonluğu, 4 yıllık şampiyonluk vs. sonra takım değiştiren çocuklar, babası Fenerli, Beşiktaş'lı olup yine de Galatasaray'lı olanlar vs. 40-50 yaş üstü insanlarda Fenerliler'in Galatasaray'lılara ezici bir üstünlüğü vardır.Son yıllarda bu fark kapanmıştır, doğrudur fakat yine de Fenerbahçelilerin bir nebze üstün olduğunu düşünüyorum...
    yazıma başlarken benzer şeyler yazmaya niyetliydim fakat arada kaynadı.

anketlerde galatasaray önde çıkıyorsa bunun nedeni; o dönemki 10-11-12 yaş civarındaki çocukların bugün internette takılanların ve lise, üniversitede okuyanların büyük çoğunluğunu oluşturmasıdır.

Nesil
    2003

nottingham forest in kupayi aldigini ben bilirim siz bilirsiniz ama cogu kimse bilmez. cevremde 10 kisiye sorsam 1 tanesi belki bilir bilmez.
    Futbol duynasindaki insanlarin bilgisi onemli, yoldan gecen insanin degil. Sonucta bu transferleri etkiliyorsa, kulubun gecmisinden, oyun stiline kadar her turlu etken bir oyuncunun transfer olma istegini etkiler.

[/quote]
    ama siz dedinizki galatasaray besiktastan daha rutbeli oyuncular aldi dediniz ben buna karsilik soyledim. bunu besiktasin daha taninmis oyuncu aldigini kabul ediyorsunuz diye algiliyorum.
    [/quote]
    Alabilme becerisi baska, almis olmak baska... Galatasaray'in alabilme becerisi hic azalmadi, parasi olmadigi icin alamadi. Bu nedenle de su anda oldugu seviyede. Aksi takdirde Galatasaray'in en tepede olmasi gerektigini savunurdum.

siz benim sanki besiktas i birinci siraya cikartmaya calistigimi soylediniz. bu yuzden bende sadece farkin bu kadar buyuk olmamasi gerektigini soyledim.
    Bunu soylemedim. Maddelerde 2. siraya yukseltmek icin caba gosterdiginizi soyledim. 2. siraya yukselmenin de pek bir yarari olmadigini belirttim.

ne guzel sevindim ordaki spikerin onlari hala bilmesine ama sunuda unutmayin ertem sener de evra nin kac tane kardesi oldugunu ne is yaptigini bile biliyor
    Bu tip gayri ciddi spikerler kullanilmadigi icin zaten yabanci kanallardan maclari izlemeyi tercih ediyorum. Benim yazdigim ufak bir anekdot idi. Disaridan nasil gorundugunu gosteren. Tabii Galatasaray'dan ve Fenerbahce'den bahsedilip, Besiktas'in agiza alinmamasi da zaman darligindan dolayi degildi.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by xpoera View Post

Turkiye'de ortalama yas yaklasik 29. Yani nufusun yarisi 30 yasinin altinda. Yani nufusun yarisi Galatasaray'in son 20 yilda kazandigi basarilarla buyudu.

15-20 sene once cok farkli cikacak anketlerin simdi bu sekilde cikmasinn altinda da Turkiye'nin cok genc bir nufusa sahip olmasi yatiyor.

Sayfa 8 / 23 İlkİlk ... 67891018 ... SonSon

Mesaj Yetkileri