G.Saray, 20 yaşındaki Barış Özbek'i Almanya'nın Essen takımından transfer etti. Galatasaray'ın genç yıldızı Barış Özbek'in Türkiye yerine Almanya Milli Takımı'nı tercih etmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Almanya teknik sorumlusu Metin Tekin, Barış'ı Milli Takım'a davet etmelerine rağmen Almanya'yı tercih ettiğini söylerken, baba Şinasi Özbek ise Türk yetkililerinin oğluyla yeterince ilgilenmediğini iddia etti.
Eski bir amatör futbolcu olan baba Şinasi Özbek, Alman yetkililerin oğlu Barış'ı çok küçük yaşlarda takip ettiğini belirterek, "Maalesef aynı sıcak ilgiyi Türkiye'den göremedik. Hiçbir davet alamadığımız için de Almanya'nın U19 milli takımını tercih ettik. Bir Türk olarak ben de oğlumun Ay-Yıldızlı formayı giymesini arzu ediyorum. Bunu da birkaç kez dile getirdim. Ama bir türlü beklediğimiz davet gelmeyince Almanya'yı seçtik." dedi.
Baba Şinasi Özbek, oğlu için Türkiye Futbol Federasyonu'ndan sadece Antalya'da yapılacak seçmeler için davet geldiğinin altını çizerek, "Ümit Milli Takım düzeyinde oynayacak bir oyuncu için seçme yapılmasını anlamsız buluyorum. Benim oğlumun oynadığı takım belliydi. Her hafta Rot-Weiss Essen formasıyla sahaya çıkıyor. Takip etmek isteyenler gelirler ve maçını izlerler. Eğer beğenirlerse kadroya çağırırlar. Kimse kusura bakmasın; ama ben oğlumu 150 kişilik futbolcu seçmelerine göndermem. İki maçta bir futbolcunun kalitesi nasıl anlaşılacak?" şeklinde sitem etti.
Metin Tekin: Barış'ı Almanlardan önce davet ettik
Türkiye Futbol Federasyonu Avrupa Teknik Sorumlusu Metin Tekin, Barış Özbek'i Almanlardan daha önce davet ettiklerini söyledi. Tekin, "Ocak 2006'daki Antalya kampımız için Barış Özbek ve kulübüne resmî yazı yazdım. Sonra Yunanlı menajeri ile bir araya geldim. Türkiye milli takımlarına Barış'ı kazandırmak istediğimizi sözlü olarak da ilettim.
Bana Almanya Milli Takımı'nda oynamak istediğini söyledi." diye konuştu. Tekin, "2007 Ocak ayında bir kez daha Barış ile bir araya geldim. Yüz yüze görüşmemizde şu anki takım arkadaşı Serkan Çalık da vardı.
Bana yine Almanya yönünde tercihinde ısrarlı olduğunu söyledi. Resmî davet mektupları şu an elimde." dedi.