2.bir Berlin zaferine taniklik ettik bu macta.

70.000 kisilik Berlin Olimpiyat stadinda 40.000 Türk vardi,Galatasarayi macin basindan sonuna kadar harika desteklediler,macin sonlarinda klasik Auf Wiedersehen(güle güle) eksik olmadi tabi ki. (=

Mactan önce kadrolari görünce cok umutlandim,cünkü orta sahamiz da dinamik,pres yapan,cok kosan Baris-Mehmet Topal ikilisi vardi.Hakan Balta´nin da sakatligini atlatip ilk 11de olmasi iyice heyecanlandirdi beni.O kadrolari gördügümde anladim,bizim bu macta bir daha tarih yazacagimizi.

ilk 20 dakika kontrollü gecti oyun her 2 taraf adina da,Hertha Pantelic ile sansini yoklarken,biz Sabri ile tribünleri asmayi planliyorduk.=)

Sonra iste gercek futbolumuzu oynamaya basladik.Lincoln sazi eline aldi ve takimi sef gibi yönetti,bütün ataklari o yönetti,cok tehlikeli sutlar cekti,takimin cosmasinda bas etkenlerden birisiydi.

Belki ilk yarida golü bulabilirdik ama oynanan futbol,ortaya konulan futbol bizi daha da ümitlendirdi maci kazanacagimiz konusunda.Mutlaka golümüz gelecekti,öyle ya da böyle.Bu cok net bir sekilde belli oluyordu.

Nitekim 2.yariya tempolu basladik,Lincoln sovlarina devam etti,Kewell bu dakikalarda etkili göründü sol kanatta.Baris-Topal ikilisi orta sahaya inanilmaz dinamizm getirdiler,Hertha takimini kendi yari sahasina hapsoldu.Ve Baros´un golüyle öne gectik.Golü bulduktan sonra kontrollü futbolumuza devam etmemiz cok önemliydi,takim mücadeleyi bir an bile elden birakmadi.Hakan Balta,Servet,Baris,Mehmet Topal defansta cok kritik müdahalelerde bulundular,Sanctis cok tehlikeli sutlar cikardi.Macta zor anlar yasamamiza ragmen kazanmamiz cok iyi oldu.
Nitekim bugün maci kazanmamizda en büyük etkenlerden birisi cok iyi dayanisma,mücadele ve konsantrasyondu bana kalirsa.Kewell,Lincoln tecrübeleriyle hücumda takimi organize ettiler,cok sogukkanli davrandilar pozisyonlarda.Lincoln´e kaptanlik yaradi.

Servet haddini bilerek oynadigi zaman,ruhunu ortaya koydugu zaman inanilmaz isler basariyor,bu bilinen birsey zaten.Bugün de cok yerinde müdahalelerde bulundu,defansin en önemli parcasiydi.

Baris ve Mehmet Topal macin yildizlariydilar bana göre.Bu 2li defansa cok yardim ettikleri gibi,hücumda da iyi isler yaptilar,topu cok iyi ileri tasidilar,Lincoln bugün bu kadar etkili olduysa bu ikilinin payi büyüktür!

Lincoln bugün gercekten cok terbiyesizce oynadi,kardesim sen deplasmandasin,rakip takim maglup durumda,yakisiyor mu sana o hareketler ? Bak degerli(!) spor yazarlarindan laflar yiyeceksin yine,o sovlar yakisti mi ?

Coooook yakistiiiii ....

Artik Metalist-Benfica macini bekliyoruz,gruptan ciktik ama 1. ya da 2.olmamiz bu maca bagli.2.olsak bile bizim bu serüvenimiz devam edecektir bana kalirsa,Avrupa da baska bir ruhla oynuyoruz,cok iyi mücadele ediyoruz.Bu oyunu sürdürdügümüz takdirde yolumuza emin adimlarla ilerlemeye devam ederiz.