Sayfa 15 / 50 İlkİlk ... 5131415161725 ... SonSon
421 ile 450 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Natural Fitness - Saglik - Oyuncunun ne kadar saglikli oldugu. Sakat oldugu veya antrenman yapmadigi donemlerde oyuncunun ne kadar zinde oldugu. Saglikli oyuncular, sakatliktan cabuk cikar ve yaslandiginda bile zinde kalirlar.

Nonda sakatlıktan çıktığından beri 1 ay olacak neredeyse kendini toparlayamadı gitti ki... devamlıda fiziksel özelliklerinde düşüş var.

Bunun gençlik ve ihtiyarlık arasında ki farkı nedir sence?
    Sen yukardaki tanımı okuduğun da ne anlıyorsun mesela?
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by cureshot View Post
    Barış'ınki natural fitness'tan ziyade stamina bence.
    Oyuncu özelliklerine bence diyebilecek durumda değiliz. X şudur. Şunu ifade eder. (araştırmacılar bence derse vay haline bu oyunun)
    Stamina maç içinde ki dayanıklılıktır. Barış bunda da fena değil.
    Ancak naturel fitness ile stamina farklı şeyler
    Last edited by extensor : 04.Aralık.2008 at 18:04 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    Fikirlerim burada

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Natural fitness sakatlıktan uzak durma eğilimi diye biliyorum ben. Hatta önceki oyunlarda sırf bu nedenle Alex'in bu özelliğinin 20 olduğunu görüyorduk. Sonradan oyunu yapanlar bu özelliğin tanımını değiştirdiyse bilemiyorum. Farklı şeyler olduğunu ben de biliyorum. Benim kastettiğim Barış'ın sakatlıktan çıkıp bu denli fizik kondisyonunun iyi diyebileceğimiz bir seviyede olmasının nedeninin Stamina'sıyla alakalı olduğu. Tabii bunda determination ve aggression gibi mental özelliklerinin de katkısı olduğu aşikar.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

He birde aklıma geldi hakan Balta'nın soğuklanlılık özelliği arttırılmalıu bence dünkü maçta herkes panik yaptığı sıralarda çok sakindi
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

15 değil mi Hakan'ın "composure"ı? Bence gayet iyi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bence daha da yüksek olabilir diye düşünüyorum 17 gibi... Çünkü çok sakin her zaman
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri

meiranın creativity özelliğinin en az 15 olması gerekir bence creativity boştaki adamları görme özelliği ise tabii

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by erdoganrc View Post
    meiranın creativity özelliğinin en az 15 olması gerekir bence creativity boştaki adamları görme özelliği ise tabii
    evet öyle... Composure'si de yüksek olmalı bence.

Bu arada bende şöyle bir izlenim oluştu. Kewell sakin ve oturaklı bir adam olmasına rağmen soğukkanlı biri değilmiş gibime geliyor benim.

Takımın yarısından çoğu çok soğukkanlı ancak mesela Hakan'da sahin bir adamdı ama oda çok heyecanlıydı... Kewell'da çok soğukkanlı değil gibi geldi bana
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Natural Fitness - Saglik - Oyuncunun ne kadar saglikli oldugu. Sakat oldugu veya antrenman yapmadigi donemlerde oyuncunun ne kadar zinde oldugu. Saglikli oyuncular, sakatliktan cabuk cikar ve yaslandiginda bile zinde kalirlar.

Nonda sakatlıktan çıktığından beri 1 ay olacak neredeyse kendini toparlayamadı gitti ki... devamlıda fiziksel özelliklerinde düşüş var.

Bunun gençlik ve ihtiyarlık arasında ki farkı nedir sence?
    Sen yukardaki tanımı okuduğun da ne anlıyorsun mesela?
    Sonuçta genç olan insanın vücudu iyileşmeye ve toparlamaya daha uygundur.Nonda'nın fiziki özellikleri gerileme dönemlerinde.Barış'la M.Topal'ın futbol oynadığı yılları toplasan Nondanın ki kadar etmez.Nonda 20 yıla yakındır futbol oynuyor.Doğal olarak eski gücünde kuvvetinde olması beklenemez.Eskiye oranla daha kolay sakatlanır ve toparlaması daha zor olur.Tabi ki %100 yaş etkili değildir ama mutlaka önemli bir etkendir yaş...

gençken fiziğini geliştirirse bir oyuncu yaşlılığı için yatırım yapmış olur bir nevi. misal:tugay kerimoğlu. ardayı bu yüzden eleştiriyoruz işte. inşallah 30 yaşından sonra çökmez. düşünün bir, gerrard kaç yaşına kadar oynar? giggs'e bakın, del piero'ya, nedved'e. fizik çok çok önemli. ama türk futbolcusu hiç önem vermiyor.

Son zamanlarda dikkat edilmesi gereken başka bir husus da Nonda'nın durumu.Bu adam nasıl Baros'tan fazla CA alır, hayret edilecek bir şey.
    Yıldız olmak kolay değil, ışık saçmak için önce yanmak gerek.

"PAS VEREBİLECEĞİNİZ BİR ARKADAŞ"

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by anilton View Post
    Sonuçta genç olan insanın vücudu iyileşmeye ve toparlamaya daha uygundur.Nonda'nın fiziki özellikleri gerileme dönemlerinde.Barış'la M.Topal'ın futbol oynadığı yılları toplasan Nondanın ki kadar etmez.Nonda 20 yıla yakındır futbol oynuyor.Doğal olarak eski gücünde kuvvetinde olması beklenemez.Eskiye oranla daha kolay sakatlanır ve toparlaması daha zor olur.Tabi ki %100 yaş etkili değildir ama mutlaka önemli bir etkendir yaş...
    Yas onemli bir etken tabii ama natural fitness yas ile orantili oyunda da degisen bir deger (hatirladigim kadariyla).

Bu nedenle de oyuncularin son durumlarina gore natural fitness inis/cikis yasamasi normal bir deger.

Extensor: Baris'in natural fitness'da ufak bir yukseltme yapmistim zaten.

Taylan: Balta icin 15 yeterli bence. Lincoln'de stamina biraz yukseldi, passing biraz dustu, creativity biraz yukseldi. Saniyorum o kadar.

Baristayfur: Devre arasina kadar Servet'in tackling 12 seviyesinde kalacak. Benim bu sezon Servet'de ilgimi ceken daha iyi pozisyon almaya calismasi. Ayrica aggression ozelligini cok fazla kayarak mudahale yapmamasi icin dusurdum.

YusufT19: Midfield general olmak icin yanilmiyorsam tamamen iki yonlu oynayabilen orta saha oyuncusu olmak gerekiyor (hangi ozellikler bunu veriyor emin degilim) ama Baris boyle devam ederse (ki sezon basinda da cok iyiydi) onemli bir gelisme yapmak kacinilmaz olacak.

Exciting: Baris/Topal ikisi de esasinda cok farkli oyuncular. Baris toplara giren, dagitici, cok etkili pres yapan. Topal geride kalip supuren. Topal'in pozisyon alma konusunda (hatta bu hemen hemen butun Galatasaray takimi icin gecerli - Skibbe'nin takgigi nedeniyle) biraz daha iyiye gittigini ben de dusunuyorum. Buna Baris'in biraz daha deli-dolu olmasinin da katkisi var.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by hhkahraman View Post
    Son zamanlarda dikkat edilmesi gereken başka bir husus da Nonda'nın durumu.Bu adam nasıl Baros'tan fazla CA alır, hayret edilecek bir şey.
    Hmm.. Baros'un CA, Nonda'dan daha yuksek 9.0.0 ve 9.0.1'de.

Aradaki fark biraz daha da acilacak bir sonraki yamada.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bence Baros, Kewell, Meira nın üstünde durulmalı 9.0.2 de. Özellikle Baros... Bu 3 oyuncu pek iyi gelmemiş ingiltere ve almanya arastrmacılarından. Bastan savma gibi yapılmışlar. Nonda'da ciddi düşüş olmalı . Eski Nonda degil.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by PesimiSTyLa View Post
    . Nonda'da ciddi düşüş olmalı.
    Ciddi olmamalı. Olmayacaktırda. Zira 15'er 20'şer dakikalık periotlarla performans değerlendirmek adil olmaz. Lig başında Kayseriye 1 Kocaeli'ye 1 Steau'ya 2 gol atan da Nonda. Yani bir kaç ay önce.

Ard arda maçlara çıksa kendisini toplayamayacak diye bir önyargıda bulunamayız. O yüzden ciddi düşüş olmaması daha mantıklı.
    Fikirlerim burada

baros kewell ve meirayı siz yapmadınız mı perpetua?

Nesil
    2003

Meira'yi ellemedim.

Baros'da biraz yukseltme yaptim (137 CA gelmisti, 145'e Cikti)

Kewell'da biraz yukseltme yaptim (140 gelmisti, 147'ye cikti)

Ilk yamada CA olarak ayni kalacaklar, ama ozelliklerde biraz ayarlama bazilari dustu, bazilari yukseldi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

edit... şef cevaplamış
    Fikirlerim burada

meira almanyada oynarken çok daha iyiydi galatasaraya geldi diye mi düşürmüşler özellikleri

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Lincoln'ün cornerleri de sanırım artacaktı.
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Lincolnun staminanın artması çok doğru olmuştur.

Ayrıca 1-2 değişiklik de meira'da düşünüyordun sanırım ömer abi. Bence composure, passing beki technique arttırılabilir, tackling 16 herhalde o 14-15 olabilir diye düşünüyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Lincoln'da passing neden dustu onu anlayamadim bu adamin en onemli ozelliklerinden biri degil mi? CA yuzunden sanirim peki CA yukselmesi cok mu kotudur acaba? Yoksa su anki passing degerini fazla buldugunuzdan mi?

Nonda'da ciddi dusus isteyenleri anlayamiyorum bir futbolcu formsuz bi donem geciremez mi? CA form anlamina gelmiyor sonucta... Tabi bazi degisiklik yapilmalidir ama ole ciddi dusus gibisinden degil.

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

Ömer abi, Arda´nin PA´sinda degisiklik düsünüyormusun? 172´de pek sorun görmüyorum aslinda, ancak önceki bir mesajimda da belirtigim gibi 178 tam yerinde bir deger olur bana göre.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Lincoln icin bisey daha eklemek istiyorum Flair sizce 19-20 olmaz mi? bence en azindan 19 olmali ama 20 bile cok rahat olur.

harry kewellın headinginde ve jumpinginde bir artış olması mümkün mü? ayrıca topalın creativitysinin de 10 olması baya acaip bu adam çok iyi görüyo boşlukları tabi gözlemci olan sizsiniz ama fikrimi belirtmek isterim bir de topal için 12 flair fazla, 14 strength az, 13 anticipation da az, ardanın da preferred movesa cuts inside özelliği, lincoln'e de tries tricks özelliği eklenmesi lazım... gibi geldi bana...
    Last edited by erdoganrc : 05.Aralık.2008 at 10:01

topal'ın oyundaki profili'ni görmedim ama maçlarda kaptığı toplarda çok fazla basit pas hatası yapıyor.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

harry kewellın headinginde ve jumpinginde bir artış olması mümkün mü? ayrıca topalın creativitysinin de 10 olması baya acaip bu adam çok iyi görüyo boşlukları tabi gözlemci olan sizsiniz ama fikrimi belirtmek isterim bir de topal için 12 flair fazla, 14 strength az, 13 anticipation da az, ardanın da preferred movesa cuts inside özelliği, lincoln'e de tries tricks özelliği eklenmesi lazım... gibi geldi bana...
    O bahsettigin PPM'ler artik oyunda yok... Kewell'in heading fena degi brlki degisiklik olur ama jumping artmasi icin boyu mu uzadi benim haberim yok?

jumpingle boyun alakası yok ki cannavaro 177lik adam ama 15 jumping var jorge martinez var mesela boy 178 jumping 18

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

O konuda haklı mesela Suat şimdi oynasa jumping 18 olurdu O boyla yabancı takımlara karşı az kafa golü atmadı sıçrayarak

Basketbolda da öyledir.Daha geçen senelerde vardı New York'un gardı smaç elemelerinde.O boyla Yao ile aynı anda zıplasalar Yao'nun en az 30 santim üzerine çıkıyor

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

hatta ona blok koymuştu
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by Baba Hamdi View Post
    O konuda haklı mesela Suat şimdi oynasa jumping 18 olurdu O boyla yabancı takımlara karşı az kafa golü atmadı sıçrayarak

Basketbolda da öyledir.Daha geçen senelerde vardı New York'un gardı smaç elemelerinde.O boyla Yao ile aynı anda zıplasalar Yao'nun en az 30 santim üzerine çıkıyor
    Nate Robinson.

Sayfa 15 / 50 İlkİlk ... 5131415161725 ... SonSon

Mesaj Yetkileri