Yoo boyle bir durum olsa Aurelio'nun calisma orani dusuk olurdu..
Bir Gattuso'nun, atiyorum, bir Pirlo gibi alan savunmasi yapabildigini, bir Pirlo'nun Gattuso gibi muthis pres yapabilecegini varsaymak baska sey. Bu oyuncularin kendilerine normalde verilen gorevlerin disinda gorev verildiginde ne yaptiklarina dikkat edip ona gore degerlendirmek baska sey. Bir oyuncunun alan markaji yapabildigini gormeden bu konuda iyi oldugunu varsaymak ne kadar dogru olursa, taktiksel tercihler yuzunden pres yapmayan bir oyuncunun caliskan oldugunu varsaymak da o kadar dogru olur.Şurda bir karmaşa yaşıyorum. Pozisyon alarak savunma yapmak ile mücadeleci savunma yapmak. Birer yetenek midir yoksa birer oyun stilimidir? Yani Okan Buruk'un, Gattuso'un saldırganlıkları birer yeteneksizlikmidir? Yada mental bir yeteneksizlik, fiziksel bir yetenek midir?
Bunu tam olarak anlayamadim. Gecen seneki Topal'i inkar edip bu senekine benzetmek gerekli demiyorum ben. Galatasaray hem baskili, hem de geriye cekilip pozisyon alabilen bir takim olmak yolunda ilerliyor. Duruma gore farkli bir oyun stili, belki de farkli kadro ile cikabilecek bir Galatasaray yaratilmaya calisiliyor. Kadro cok iyi diye her yerde konusulmasinin nedeni de bu. Gerekirse Galatasaray gecen sezon oynadigi stile donup de oynayabilir, sampiyon olabilir. Ama dert, Avrupa'da basarili olacak sistemi oturtmak...Neyse Mehmet Topal'ın oyunun savunma yönü konusunda çok iyi olduğu aşıkar. Eee Topal'ın bir Deniz kadar şuursuzca pres yapıp rakibini fiziğiyle dağıtmaya çalışmadığı da aşikar.
O halde Mehmet'in çalışma oranının düşüp, pozisyon almasının yükselmesi gerekmez mi?