Sayfa 21 / 50 İlkİlk ... 11192021222331 ... SonSon
601 ile 630 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Üstat yazdıkların çok güzel. Ancak takımın genelinin alan savunması yapmayı bilmemesi ile çalışma oranının yüksek olması (pres) birbirini tamamlayan şeyler değil mi?

Yani takım dengeli oyunu bilmiyorsa bu şuursuzca press yapmasından mı kaynaklanıyor? Bu demek oluyor ki Skibbe'den sonra sen 9.2 yamasında yada 10 da genel olarak Galatasaray futbolcularının çalışma oranını düşürecek, pozisyon almasını yükselteceksin.

Şurda bir karmaşa yaşıyorum. Pozisyon alarak savunma yapmak ile mücadeleci savunma yapmak. Birer yetenek midir yoksa birer oyun stilimidir? Yani Okan Buruk'un, Gattuso'un saldırganlıkları birer yeteneksizlikmidir? Yada mental bir yeteneksizlik, fiziksel bir yetenek midir?

Neyse Mehmet Topal'ın oyunun savunma yönü konusunda çok iyi olduğu aşıkar. Eee Topal'ın bir Deniz kadar şuursuzca pres yapıp rakibini fiziğiyle dağıtmaya çalışmadığı da aşikar.
    O halde Mehmet'in çalışma oranının düşüp, pozisyon almasının yükselmesi gerekmez mi?
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Üstat yazdıkların çok güzel. Ancak takımın genelinin alan savunması yapmayı bilmemesi ile çalışma oranının yüksek olması (pres) birbirini tamamlayan şeyler değil mi?

Yani takım dengeli oyunu bilmiyorsa bu şuursuzca press yapmasından mı kaynaklanıyor? Bu demek oluyor ki Skibbe'den sonra sen 9.2 yamasında yada 10 da genel olarak Galatasaray futbolcularının çalışma oranını düşürecek, pozisyon almasını yükselteceksin.
    Yoo boyle bir durum olsa Aurelio'nun calisma orani dusuk olurdu..

Şurda bir karmaşa yaşıyorum. Pozisyon alarak savunma yapmak ile mücadeleci savunma yapmak. Birer yetenek midir yoksa birer oyun stilimidir? Yani Okan Buruk'un, Gattuso'un saldırganlıkları birer yeteneksizlikmidir? Yada mental bir yeteneksizlik, fiziksel bir yetenek midir?
    Bir Gattuso'nun, atiyorum, bir Pirlo gibi alan savunmasi yapabildigini, bir Pirlo'nun Gattuso gibi muthis pres yapabilecegini varsaymak baska sey. Bu oyuncularin kendilerine normalde verilen gorevlerin disinda gorev verildiginde ne yaptiklarina dikkat edip ona gore degerlendirmek baska sey. Bir oyuncunun alan markaji yapabildigini gormeden bu konuda iyi oldugunu varsaymak ne kadar dogru olursa, taktiksel tercihler yuzunden pres yapmayan bir oyuncunun caliskan oldugunu varsaymak da o kadar dogru olur.

Neyse Mehmet Topal'ın oyunun savunma yönü konusunda çok iyi olduğu aşıkar. Eee Topal'ın bir Deniz kadar şuursuzca pres yapıp rakibini fiziğiyle dağıtmaya çalışmadığı da aşikar.
    O halde Mehmet'in çalışma oranının düşüp, pozisyon almasının yükselmesi gerekmez mi?
    Bunu tam olarak anlayamadim. Gecen seneki Topal'i inkar edip bu senekine benzetmek gerekli demiyorum ben. Galatasaray hem baskili, hem de geriye cekilip pozisyon alabilen bir takim olmak yolunda ilerliyor. Duruma gore farkli bir oyun stili, belki de farkli kadro ile cikabilecek bir Galatasaray yaratilmaya calisiliyor. Kadro cok iyi diye her yerde konusulmasinin nedeni de bu. Gerekirse Galatasaray gecen sezon oynadigi stile donup de oynayabilir, sampiyon olabilir. Ama dert, Avrupa'da basarili olacak sistemi oturtmak...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Abi umarım bu sistem oturur
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

lincoln bir yükselme olması gerekmiyor mu? 9.0.1 de geçen seneki formuna göre hazırlandı 9.0.2 ise sezon başından şuan ki durumuna kadar olan performans için olacak değil mi? geçen seneki bütün sezonda yaptığı asistleri golleri çoktan aştı lincoln geçen seneki performansının üzerine koymuş oluyor ki baya koymuş oluyor lincoln değişiklik olacak mı acaba olmayacak mı?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

perpetua@

Şef aslında demem o ki; Mehmet topal defans yaparken (genel olarak) rakibinin hareketleri izleyen bir oyuncu. Hatta fiziğini iyi kullanamadığı konusunda eleştirilere mağruz kalmıştı hatırlarsak...
    Yani 186 boylarında bir adam için oldukça kibar toplar çalıyor oldukça iyi yerlerde bulunuyor, pozisyonunu oldukça iyi ayarlıyor... Dediğim gibi bir Okan buruk vari o adam benim bu adam benim saldırmıyor. Yada Servet'in geçen sene orta saha oynatılmaya çalışıldığında yaptıklarını yapmıyor. Daha mantıklı ve sabırlı davranıyor pres yapmadan önce.

Hatırlarsak geçen yıl bahsettiğin sistemde de Barış, Ayhan biraz daha önde basar... Topal ise bu ikilinin dağıttığı, bozduğu oyuncudan top çalardı...(pozisyon almayı iyi bildiği için de başarılı oluyordu)
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim çok açıklayıcı bir cevap oldu..

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by sardokar View Post
    yapmayın gözünüzü seveyim 35 yaşında adamı hala taraftarlık adına savunuyorsunuz.
    Bir oyuncunun 35 yaşında olması onun değerini düşürmez.35 yaşında adam diye başladığınız cümlelerin maalesef ki hiçbir anlamı yok.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by extensor View Post
    perpetua@

Şef aslında demem o ki; Mehmet topal defans yaparken (genel olarak) rakibinin hareketleri izleyen bir oyuncu. Hatta fiziğini iyi kullanamadığı konusunda eleştirilere mağruz kalmıştı hatırlarsak...
    Yani 186 boylarında bir adam için oldukça kibar toplar çalıyor oldukça iyi yerlerde bulunuyor, pozisyonunu oldukça iyi ayarlıyor... Dediğim gibi bir Okan buruk vari o adam benim bu adam benim saldırmıyor. Yada Servet'in geçen sene orta saha oynatılmaya çalışıldığında yaptıklarını yapmıyor. Daha mantıklı ve sabırlı davranıyor pres yapmadan önce.

Hatırlarsak geçen yıl bahsettiğin sistemde de Barış, Ayhan biraz daha önde basar... Topal ise bu ikilinin dağıttığı, bozduğu oyuncudan top çalardı...(pozisyon almayı iyi bildiği için de başarılı oluyordu)
    Bu sene Topal boyle. Gecen sene her yere ayagini sokan, her yere kosan, her yere yetismeye calisan bir Topal vardi.. Surekli alanini bosaltip topun oldugu yere giden Topal vardi.

Fizigini kullanmadigina da katilmiyorum. Topal hizini gayet iyi kullaniyor. Gucunu kullanmiyor diyorsan, bu da dogru. Kullanmaya pek ihtiyaci yok cunku rakiplerinin cogundan zaten hizli.

Ömer abi Topal hakkında az çok olumlu düşündüğünü görebiliyorum.
    Ben daha da ileri gideyim bu adam bir kaç yıla kadar sayılı ön liberolardan olacak abi.
    Fiziği gayet yerinde, hızı var,şutu var, gücü fena değil, pas yapmayı da öğrenecek bu kadar teknik oyuncu arasında,tekniğini de geliştirecek.

Gel sen bunu şimdiden oyuna yansıt
    Yıldız olmak kolay değil, ışık saçmak için önce yanmak gerek.

"PAS VEREBİLECEĞİNİZ BİR ARKADAŞ"

Umarım pas yapmayı bir an önce öğrenebilir.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

mehmetin profili gayet iyi diye düsünüyorum yalnız posizyon alması artırılabilir.....

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Beyler Mehmet Topal daha ne yapılsın? 1 yıl sonra adamı takımda tutmak imkansız en sonunda milana 10 M Euro ya gönderdim rahatladı. Bence fazla bişeye gerek yok, hatta düşürülmeli bile.

Feldkamp Galatasaray'a eklenicek herhalde, peki görevi ne olarak gösterilecek consultant falan mı?

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Batuhandemirel View Post
    Umarım pas yapmayı bir an önce öğrenebilir.
    Onu öğrenirse overrated olur, bir de zamanında kademe almayı öğrenirse tam olacak.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

overrated olunmaz overrated yapılır onu da Ömer Abinin yapacağını hiç sanmam zaten
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bu sene Topal boyle. Gecen sene her yere ayagini sokan, her yere kosan, her yere yetismeye calisan bir Topal vardi.. Surekli alanini bosaltip topun oldugu yere giden Topal vardi.

Fizigini kullanmadigina da katilmiyorum. Topal hizini gayet iyi kullaniyor. Gucunu kullanmiyor diyorsan, bu da dogru. Kullanmaya pek ihtiyaci yok cunku rakiplerinin cogundan zaten hizli.
    Pardon şef fizikten kastım, güçtü zaten. kusura bakma. Ben fizik olarak hep gücü düşündüğüm için...
    Fikirlerim burada

Feldkamp konusunda cevap alamadım hala. Bir de son maçta dikkatimi çekti, daha önce oynadığı kimle oynadığımızı hatırlamadığım bir maçta da öyleydi, Mehmet Güven sanki güzel uzun arapaslar atıyor. Tabii 1-2 maçta değerlendirmek zor ama yine de fazla forma bulmayan bir oyuncu olduğundan bu özelliği dikkatimi çekti. İleriki yamalar için takip edilebilir.

Nesil
    2006
    Yer
    Karadeniz

Arda'nın finishingi bir 12-13 oolabilir 902 için. Şuanda 11 benim oyunda. Kariyer başında yanılmıyorsam 9'du. Sabri gibi kaleyle alakasız şutlar çeken bir oyuncudan bile az. En azından 12 olabilir kanımca.

Quote Originally Posted by hakan sükürü View Post
    Beyler Mehmet Topal daha ne yapılsın? 1 yıl sonra adamı takımda tutmak imkansız en sonunda milana 10 M Euro ya gönderdim rahatladı. Bence fazla bişeye gerek yok, hatta düşürülmeli bile.
    Mehmet Topal'ın özellikleriyle alakalı değil bence o. Çünkü oyunda, koca bir sezon yedek oturttuğunuz vasat bir oyuncuyu bile çoğu kaliteli denebilecek Avrupa takımları 4-5 milyon euroya alıyorlar.

9.0.2 de Aykut Erçetin yok...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Nasıl yok?
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by P0RT View Post
    9.0.2 de Aykut Erçetin yok...
    Aykut var. Turkiye ligini acmazsaniz Aykut oyunda yuklenmeyebilir.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Genc oyuncular hakkinda yazilanlara dikkat edip onlari elinizden geldigince takip ettiginizden dolayi size tesekkur ediyorum ilk once. Yalniz bi cok genc oyuncuda editorde girilmis degerlerden daha dusuk rakamlar goruyoruz (kimi zaman da bazi oyuncularin mesela 1 puan yuksek bile olabiliyor ama onlar daha az sayida genelde dusuk bazen 1 puan bazen 2-3 puan bile) oyun icinde sanirim CA'lerin az kalmasi ya da sayif ayaklarinin cok yuksek olmasindan kaynaklaniyor... Gelecek yama icin buna goz atarsaniz sevinirim yoksa oyunculara verdiginiz degerler hakkinda sikayetim yok.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

9.0.2. yamasına göre

Ayhana kısa basit paslar kullanır eklenebilir
    Baros teknik 16 fazla buluyorum 13-14 daha uygun bence..

Onun dışında gayet güzel olmuş özellikle kewell ın headinginin ve lincolnün corneri ve staminası artmasına sevindim..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Genc oyuncular hakkinda yazilanlara dikkat edip onlari elinizden geldigince takip ettiginizden dolayi size tesekkur ediyorum ilk once. Yalniz bi cok genc oyuncuda editorde girilmis degerlerden daha dusuk rakamlar goruyoruz (kimi zaman da bazi oyuncularin mesela 1 puan yuksek bile olabiliyor ama onlar daha az sayida genelde dusuk bazen 1 puan bazen 2-3 puan bile) oyun icinde sanirim CA'lerin az kalmasi ya da sayif ayaklarinin cok yuksek olmasindan kaynaklaniyor... Gelecek yama icin buna goz atarsaniz sevinirim yoksa oyunculara verdiginiz degerler hakkinda sikayetim yok.
    Bu konuda tek gozume carpan Emre Colak.

Emre'nin sag ayagini 10'dan 7'ye cekerseniz sorun ortadan kalkar.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Açıkçası değişikliklerin çoğu çok güzel olmuş ilk izlenim olarak söylüyorum ama tek memnun kalmadığım bi şey var o da Şu an form açısından iyi bir Baros finishingi 13ten 12 olurken, açıkçası neleri kaçıran (boş kale dahil) acayip formsuz Guzia da sadece Composure değişiyor, finishing yine 18..

Açıkçası tabii ki olay sadece finishingten ibaret değil tmm ama hani diyoruz ya hangi özelliklerini abartılı ya da az buluyorsun diyorsanız bence bu finshing çok gerçekçi değil..

Baros oyunda gerçek hayatta gösterdiği etkinliği oyunda gösteremiyor.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

ömer abi ardanın ılk temasını yukseltsen artık yavv 13
    mehmet topalın proflı 10 numara olmuss kewellın hızlanmasından 1 puan daha kırabılırdın aslında.....lıncolnunde teknıgı 19-20 olabılırdı .....barosun proflı gercektekı gıbı hız ve hızlanma harıc 16-17 verılmelı onun dısında 10 numara olmus ......

Futbolcunun zayıf ayağının ne kadar iyi olduğu oyunu ne açıdan etkiliyor, daha doğrusu oyuncuların özelliklerini??
    Açıklarsanız sevinirim.
    Yıldız olmak kolay değil, ışık saçmak için önce yanmak gerek.

"PAS VEREBİLECEĞİNİZ BİR ARKADAŞ"

Sayfa 21 / 50 İlkİlk ... 11192021222331 ... SonSon

Mesaj Yetkileri