haklı olabilirsin fakat doğru yapmıyorsun. ne demek kovun falan. efendice düşüncelerini yaz, kendine göre olan yanlışları söyle ondan sonra bazı şeyler düzelmezse konuş. eleştiri var, eleştiri var. insanları yaptıkları işten soğutacaksınız.
haklı olabilirsin fakat doğru yapmıyorsun. ne demek kovun falan. efendice düşüncelerini yaz, kendine göre olan yanlışları söyle ondan sonra bazı şeyler düzelmezse konuş. eleştiri var, eleştiri var. insanları yaptıkları işten soğutacaksınız.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
fm 2009 da türkiye liglerinde gözüme çarpan önemli şeylerden biri de ligde sıralamada ilk 4 takımın gerçekteki gibi 4 büyüklerden olması.onların arasına 6-7 senede en fazla 1-2 takım giriyor. fm 2008 deyken herkesin şikayet ettiği yerlerden biriydi.kayseri,bursa gibi takımlar 1-2 sezon sonra ligi domine ediyordu.hatta bazen abartıpp uefa şampiyonu felan oluyordu,4 büyükler de küme düşmeye oynayabiliyordu.eski fm serilerinde de vardı bunlar. fm 2009 bubakımdan daha gerçekçi.yani 4 büyüklerle diğer takımların arasındaki fark daha bariz.gerçekte de öyle değil mi? geçen hafta galatasaray 5 dk. da 3 gol attı,geçen sene galiba konyaspor maçıydı fenerbahçe 1-0 geriye düştüğü maçta 20 dk. hiç yorulmadan 4 atıp maçı 4-1 bitirmişti.bunlar çok yakın örneklerle 2009 da bunlarla uyuşuyor.
beşiktaş da 3 lü defans oynadığından dolayı orta saha ve defnasta 1 kişi fazla oynuyor.benim izlediğim kadarıyla içeride 3 dc 2 wb 2 mc 1 amc ve 2 st il eoynuyor.deplasmanda amc deki delgado ya da başka birini mc ye çekerek 3 lü ortasaha yapıyor.bu sayede çopk fazla gol atıp farklı galibiyetler alıyor.delgado her sene 10 gol asist barajını geçiyor ve gol kralı bobo,holosko oluyor.
Nobre'nin concentration yükseltilmeli bence ben olsam 18 verirdim.Bu adam maçın her dakikasında oyunda varlığını gösteriyor.Ayrıca Nobre anticipationda düşük bana göre 15'e veya 16'ya çıkartılabilir çünkü Nobre oldukça fırsatcı bir forvet 14 yetersiz onun için...
Gökhan Zan'a 14 teknik çok fazla Gökhan top ayağındayken bence hiç rahat degil 11 yeterlidir bence.Aynı şekilde Gökhan'a 15 composure fazla yine zira kendisine rakip forvet tarafından baskı yapıldığında falan hemen panikleyip ileriye dan dun toplar atıyor.
Son olarak Holosko'nun bitiricilik 14'e yükseltilebilir bence bikaç golünü hatırlıyorumda özellikle yanlış hatırlamıyorsam İBB'ye inanılmaz dar bir açıdan vurduğu şut tam direğin dibine gidip gol olmuştu.Ayrıca yine Slovak'ya milli takımındada bu sefer penaltı noktası civarından zor bir pozisyonda topu kalecinin uzanamayacağı bir şekilde direk dibine yollamıştı.
Holosko'nun bence de bitiricliği arttırılmalı.Dribling ve Long Shot'dan birer puan kesilebilir.
Gökhan Zan bence o kadar panikleyen bir adam değil.15 composure yerinde.Fakat teknik 14 biraz fazla olmuş.Bir defans için çok kötü bir tekniğe sahip olmasa da 12 iyidir.
Nobre için dediklerine de kesinlikle katılıyorum...
Edit...............
Last edited by Bekq : 13.Aralık.2008 at 18:06
Last edited by Cengo : 13.Aralık.2008 at 18:44
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Yok Cengizciğim aksine bence fazla soğukkanlı ve özgüvenli bir adam. Bencede Meira gibi soğukkanlı ve teknik kapasitesi yüksek(stopere göre). Pasları iyi.
Aksine paniklemediği için ayağında topu fazla tuttuğundan top kayıpları yapabiliyor.
Fikirlerim burada
Soğukkanlılığı gayet iyi, ama konsantrasyonu, kararlılığı, çalışma oranı, cesareti düşük bir oyuncu Gökhan Zan.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Ekrem Dağ son haftalarda çok iyi işler çıkarıyor, mevcut profili ile ise oyunda fazla tutunamıyor Beşiktaş'ta...
Genel olarak CA'da bir artış yapılabilir... Hız, çeviklik ve Denge başta olmak üzere fizik özellikleri biraz daha artırılabilir...
Kesinlikle, Ekrem şu aralar taraftarın gözdesi...
Hatta fizikselin dışında, Determination, Bravery, Concentration, Team Work gibi zihinsel özelliklerinde de artış yapılabilir.
Ekrem için 10 seviyesindeki versatility bence düşük bir değer. 17 hiç de fena olmaz. Mustafa Denizli, Ekrem'i bekte bile denemekten çekinmedi. Mücadeleci, kararlı ve çalışkan yapısıyla savunma yönü çok güçlü olmasa da idareli oynamayı becerdi Ekrem.
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/10546995.asp
Bu haberdeki yer alan demecin de bunu destekler olduğu görüşündeyim.
ibob kardeşim sıkıntını derdini tam olarak anlayamadım, geri dönüp okudum ama mesajların hepsini editlemişsin, bir sıkıntın varsa ben buralardayım.
nekop, Holosko ve Nobre hakkında söylediğin değişikliklerin birçoğunu uygulamıştım zaten. Gökhan'ın soğukkanlılığının ve topla arasının kötü olmadığı düşünüyorum ve sorunun tamamen konsantrasyonda olduğu düşünüyorum, konsantre olamadığı zamanlarda yani oyundan koptuğu anlarda soğukkanlılığını da top tekniğini de tam olarak sergileyemediği bir gerçek.
Ekrem'e hiç ellemedim bana geldiği şekilde duruyor, açıkçası onun profilini gayet başarılı buldum o yüzden şimdilik dokunmaya gerek görmedim, ileri de 1-2 değişiklik yapabiliriz, versality yüksek olmalı, katılıyorum.
alemde tekiz, hepinize yeteriz..
bana gorede ekremde biraz artis olmali ozellikle versality , determination ve bir kac fiziksel ozelliginde. eger oyunda tutunamamasinin sebebi amrl olmasi ise bence mevkilerdede bir degisiklik yapilabilir cunku su anda ekrem takimin en devamliligi olan her mac tam kapasiteyle ve basarili bir sekilde oynayan ve cok mevkide oynayan bir oyuncu. orta sahanin saginda solunda sag bek sol bek de oynayabiliyor ayrica mustafa denizli dun katildigi programda sol ic ve sag ic dede oynayabilecek bir oyuncu oldugunu soyledi. ekrem sag ve sol ayagini iyi kullanan ve iki ayagiylada orta yapabilen bir oyuncu.
gokhan zan in ise paniklemedigi soyleniyor dogru soguk kanlilk yuksek ama paniklemedigi halde yanlis kararlar verip kararlarini uygulamakda zorluk cekiyor. bu yuzden kararlar ve teknigi kesinlikle dusmelidir diye dusunuyorum.
holosko ve nobredeki degisikliklere katiliyorum.
son olarak cissenin profilinde dusme bekliyorum.
Gökhan Zan'ın Cumartesi akşamı üzerine doğru hiç bir Ankaragücü'lü oyuncunun baskı yapmamasına rağmen topu göstere göstere Ankaragücü'lü oyuncuya pas atması konsantrasyon eksikliği yaşadığının çok iyi göstergesidir.Ayrıca zaman zaman adamını kaçırmasıda buna örnek gösterilebilir.Tabii bu marking ilede alakalı bir durum..
So what?
Saike
aynen oyle ben gokhan zan cisse de dusus olmasini ozellikle tello sivok zapo da yukselme olmasini bekliyorum isterseniz tek tek ozellikleride tartisabilriim ornekler vererek. gercekten her maci staddan cok dikkatli izliyorum. besiktasin oyundaki ca siralamasinada katilmiyorum bana gore siralama boyle olmalidir.
bobo
delgado
sivok
holosko
tello
nobre
toraman
zapo
ekrem
serdar ozkan
cisse
zan
rustu
ugur
kurtulus
seric
uzulmez
hakan
ali
tuna
aydin
batuhan
Beşiktaş ın en iyi oyuncusu tartışmasız HoLosko dur. OLursa o oLur birinci,
Ayrıca FM06 dan sonra iLk defa Beşiktaş iLe kariyerimde 4 sezonu geride bıraktım. Ama sonra Format tan doLayı save dosyam gitti, çekemediLer beni
GeneL oLarak Beşiktaş oyunda iyi yanıstıLmış. Tebrik ederim Koray. Ama Serdar Özkan ve Serdar KurtuLuş konusunda, Ekrem konusunda ve Rüştü konusunda seninLe epey tartışacağım ama havamda değiLim bu araLarBir ara yazacağım..
Tekrar Bravo.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
bende serdar ozkanin biraz dusuk oldugunu saniyordum ama oyunu oynayinca mac motorunda gayet iyi oldugunu gordum daha iyisi abartili olurmus bana gore
Rüştü nün top atma özeLLiği biraz daha arttırıLabiLinir diye düşünüyorum. Oyunda çünkü degaj konusunda sıkıntıLar yaşıyor. Ama gerçek hayatta Rüştü topu oyuna çok iyi sokan bir kaLeci. Bu yıL Ankaragücü ve Fenerbahçe maçLarında asistLeri yapan isim. Çoğu maçta da hemen başLattığı ve isabetLi pasLarı iLe Beşiktaşın atakLarını geriden yönLendirme yapan da isimdi. Bu özeLLiğinde biraz artış oLabiLeceğini düşünüyorum.
KatıLmıyorum. O kadar da abartı değiL. Ben Serdar özkan ı 4 yıLLık kariyerimde iLk sezon sadece 3-4 maçta görevLendirdim. İkinci sezondan itibaren sürekLi forma şansı verdim ve 3. yıL sonunda istediğim performansa uLaştı. Değeri 11 miLyon $ a çıktı. 4. Sezonumda ise esti gürLedi. Sağ kanattan 30 küsür maçta 17 asist ve 4-5 goL civarında bir performansı vardı.Tabi bunda 3 yıLLık bir süre zarfında Crossing değerini yükseLtmek için verdiğim emek önpLana çıktı. 4.Sezonumda 14 Crossing değeri vardı Serdarın bende. Bunu da onu özeL çaLıştırarak eLde ettim.
Serdar Özkan oyunda geLiştirdikçe iyi performans gösteriyor. Oyun başından Serdar dan verim aLmak çok çok zor.
Tamamen nasıL oynattığınıza değiL, nasıL geLiştirdiğinize bağLı desek daha doğru oLur. Oyunda Serdar`ın Crossing ve zihinseL özeLLikLerinde artış sağLayamazsanız ondan verim aLmak çok zor oLur. Yine oynar ama öyLe iyi istatistikLer ve performans sergiLemez.
Şimdi Ömer abi. NasıL oynattığıma bağLı nasıL oLuyor ?
Ben Serdar Özkan ı iLk ve ikinci sezonLarımda aynı şekiLde oynattım. Ama özeLLikLeri yetersiz oLduğu için sadece gösterişi vardı, bir icraat yoktu. Ne asist yapıyordu ne goL atabiLiyordu. Çizgiye iner iyi orta açamazdı, Karşısında iki kişi varken geçemezdi meseLa. Ama ben onu geLiştirdikten sonra aynı sistemde, aynı komutLar iLe goL atmaya, asist yapmaya başLadı. Karşısında iki değiL üç kişi biLe oLsa direk araLarına daLıp çaLım atmaya başLadı.
Şimdi bu durumda nasıL oLacak nasıL oynattığıma göre. Adamda yetenek yoksa nasıL performans verecek. Serdar ın oyun başLangıcında ki güçLeri çok iyi değiL, çok kötü değiL ama iyi performans gösterecek kadar yeterLi de değiL. İyi bir geLişim iLe iyi yerLere geLebiLiyor anca bunu vurguLuyorum ben. Çıksın biri iLk sezonunda bakaLım Serdar Özkan iLe 15 asisti 5 goLü geçsin geçebiLecek mi o profiLi iLe ?