Lugano kalmak istemediğini söyleyince Fiorentina’ya sattık ve yerine Fiorentina’dan Manuel Da Costa’yı transfer ettik.

Bu transfer döneminde genç oyunculara yöneldim. Bu sezonu geçiş dönemi yapıp önümüzdeki sezon patlama yapmayı düşünüyorum, bu nedenle paramızı ekonomik kullanmak gerekiyor. Orta sahaya Ajax’tan Eyong Enoh transferi de bu yönde bir transfer oldu.

Keirrison’a çok para verdik. Paranın büyük kısmını taksitle ödeyeceğiz. Güiza’yı gönderme düşüncem vardı bu nedenle gerçekleşmiş bir transfer.

Alex’e alternatif bakarken yüksek ücret ödemeyi göze alamadım. Alex’in olmayacağı maçlarda yerini doldurmak için önce Tümer’i kadroda tutmak istedim ama yaşı çok geçmişti. Bu nedenle Galatasaray’dan Emre Çolak’ı transfer ettik.

Cem Sultan’ı da forvette alternatif olması için transfer ettik.

Yedek kaleci transferi gündemimde yoktu ama Güiza’nın satılmasıyla Volkan üzüldü, her an o da ayrılabileceğini söyleyebilir. Bu nedenle Serkan Kırıntılı’yı kadromuza kattık.

Ersun Yanal ile yoğun süren pazarlıkların ardından Giray’ı da transfer ettik. Tek yedek stoper ile sezonun geçmeyeceğini düşünerek.

Yönetim Ağustos ayı ile birlikte ek bütçe çıkarttı ama şu anda onu kullanmak istemiyorum. Ama taraftarımıza sürprizlerimiz olacak.

Bu sezon kullanmak istediğim ideal 11 ve diziliş bu şekilde olacak. Geçen seneki gibi oyunun savunma yönünü daha iyi yapmaya yönelik bir taktiğimiz olacak.

Hazırlık maçlarında tam istediğim şekilde bir oyun oynayamadık.

Süper Kupa’yı kaybettik. Maçın ne kadar sıkıcı geçtiği verilerden anlaşılıyor. Bu kadar kötü bir maç beklemiyordum, yediğimiz gol de karambolden oldu.

Sezonun ilk maçı İnönü deplasmanı. Bu kadar zor bir maçla sezona başlamak çok kötü şans. Bu maçta da takım istediğim gibi oynayamadı. Bu maçtan sonra bu taktiğin tutmayacağını düşünerek taktik ve oyuncu dizilişleri üzerinde radikal değişiklikler yapmayı planlıyorum.