Papy’de ince taktik

PAF Takım Teknik Direktörü Ahmet Özen’in, bir süre görev yaptığı Burundi Milli Takımında izleyip çok beğendiği orta saha oyuncusu Faty Papy’nin 5 yıllık sözleşme imzalaması için Trabzonspor Yönetiminin attığı adım alkışlandı. Önceki akşam Trabzon’a gelip, resmi sözleşmeyi de imzalayan Papy’nin 1993 olarak gözüken doğum tarihinin 1990’a yükseltilmesi Bordo-Mavililerin stratejik başarısı olarak kabul edildi. Bilindiği gibi 18 yaşından küçük futbolcularla ancak 3 yıl sözleşme yapılabiliyor. Ama Papy’nın yaşı 18’e yükseltilerek 5 yıllık sözleşme yapma hakkı elde edildi. Papy, “Trabzonspor’u Ahmet Hoca sayesinde tanıdım. Gelmek için çok uğraştım. Hatta statü gereği yaşım itibarıyla gelemiyordum Ben nüfusta 1993 doğumlu gözüküyordum.” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Yeteneklerime İnancım Büyük’

“Sonunda mahkeme kararıyla doğum tarihimi 1990 yaptım ve gelebildim Burada çok şey yapacağımı düşünüyorum. Trabzonspor’un unutulmazları arasına gireceğim. Kısa sürede kendimi kanıtlayacağım. Kendime inanmazsam böyle büyük bir kulübe gelmezdim. Zaten bu kadar genç yaşta Burundi A Milli Takımının formasını 15 kez giymek kolay olmazsa gerek. Türkiye’de de vatandaşım Galatasaraylı Nonda’yı tanıyorum. Ama kısa sürede buraya ayak uyduracağımı da biliyorum” şeklinde konuştu. Teknik Direktör Ersun Yanal’ın, Faty Papy konusundaki tutumunun nasıl olacağı merakla beklenirken, O da, ‘Papy’yi izleyen arkadaşlar çok beğenmiş. O, artık Trabzonspor’un oyuncusu ve kampa gelecek. İdmanlara çıkacak, yeterliyse takımda forma giyecek” dedi.

Hadi HayırLısı Papi, papi, papi chulo papi papi papi ven a mi