ben de netten araştırdım şimdi... yönetime el atmakmış.. yani düşük olması iyi birşeymiş(böyle diyenler var)
kelime anlamı farklı bunun fakat FM de farklı anlama geliyor... bazı yerlerde yönetime el atmak yazıyor... fakat bazı yerlerde daha değişik anlamlar verilmişhangisi şimdi bu ?
1)ing. işleri ele almak, kolları sıvayıp işe girişmek.
ukteyi veren için not: football managerda bu değerin düşük olması, aslında muhtemelen benim gibi bol bol save ederek, kaybettiğiniz maçları tekrar tekrar oynarak garantici bir oyun tarzı uygulamanızdan kaynaklanıyordur, işleri ele almanızı gerektirecek bir durum oluşmuyordur.
2)football manager'daki anlamı futbolcu transferlerindeki tutarlığınızla ilgilidir. mesela forvetinizde sözgelimi drogba,van nistelrooy, rooney, van persie varken siz gidip 100 milyon euro'ya ibrahimovic'e talip olursanız hands on approach'unuz düşer. bir başka önemli kriter ise bir transfer döneminde 25-30 tane futbolcuyla adınız anılıyorsa, yani shortlist'iniz topçudan geçilmiyorsa ve birbiriyle alakasız çok fazla oyuncuya transfer teklifi sunuyorsanız hands on approach'unuz benimki gibi 2 senede 10'dan 2'ye 3'e düşer. tabi başka detayları da olabilir...
3)football manager'daki medyaya verdiğiniz cevaplarla ilgilidir. diyelim ki "bir oyuncunuz gidecek, ne düşünüyorsunuz?" gibi bir soru geldiginde "issue warning" diyip sonradan pişmişkelle gibi o oyuncuyu satarsanız yani sözünüzde durmazsanız da düşüyormuş veya "bir oyuncuyu alcakmışsınız kurt hoca, ne diyorsun bu işe?" denildiğinde "i'm sorry, just speculations" diyip sonradan "hehe mehe şaka yapmıştım" diyip alırsanız o oyuncuyu yine düşüyormuş. hep düşürmenin yollarını öğrendim, hiç yükseltmenin yolunu öğrenemedim. o yüzden 2 senede 5'e düştü sanırım. ama kupalardan tutun lig şampiyonluğuna doymuş bünyem bundan sonra kendini buna adıyor. birgün yolda giderken tanımadığım birisi durdurup "kardeş sen niye fm oynuyorsun?" diye sorarsa vereceğim cevap bellidir.
4)ingilizce deyim karşılığı ile paralel olarak football manager'da takımın idari ve sportif işlerinin tamamını üstlenmek ile gelişen vasıf. tüm kontratlar, dostluk maçı aranjmanları, alt takımların yönetiminin yapılması halinde yükselmektedir. kurduğunuz ekip iyi ise bu vasfın düşük olmasının çok bir anlamı yoktur. ancak ekibiniz iyi değilse alt yapıdan yetişecek futbolcuların kötü olması gibi bir sonuç doğurmaktadır.
Bana en mantıklı gelen en sondaki yani 4. seçenekteki yazılanlar![]()