-
Ben geniş kadroyu severim. Her mevkinin en az bir alternatifi olsun isterim. Mehmet Demirkol'dan değilse "kadro mühendisliği"ne önem veririm. Ama ne var ki kadronun ilk hali acınacak haldeydi. Oynatacak tek bir tane kanat oyuncusu, bek, stoper yoktu. Transfer pazarında işimiz çoktu. Ne var ki doğal olarak genellikle serbest oyuncuları, kulüplerinin bize bedavaya vermeye razı olduğu oyuncuları kadromuza kattık. İşte onlar:
Pance Georgievski (Forvet, Yaş 35, Makedon)
Bu lig için iyi bir fiziğe sahip. İlk 11 için düşünmüyorum, yedek oturacak genellikle.

Tita (Orta Saha, Yaş 29, Brezilyalı)
Yedek bile değil, aşırı sakatlık olursa kadroya girebilir.

Adilson (Forvet, Yaş 29, Brezilyalı)
Tita ile aynı statüde.

Luis Fernandes (Orta Saha, Yaş 27, Brezilyalı)
O da kadro derinliği için transfer edildi.

Sebastian Wrobleski (Orta Saha, Yaş 28, Arjantinli)
Tekniğinden ve yaratıcılığından sezon içinde faydalanabiliriz.

Ruben (Defans, Yaş 26, Brezilyalı)
Sağ bek yedeği olacak.

David Aires (Defans, Yaş 28, Portekizli)
Sol bekte ilk 11 oynayacak. Güçlü fiziği avantajı.

Ricardo Branco (Defans, Yaş 29, Portekizli)
O da sol bekte David'in yedeği olacak. Fiziği biraz daha iyi olsa ilk 11 çıkar ama zıplaması çok düşük.

Fabio (Defans, Yaş 25, Portekizli)
Kayda değer para vererek aldığımız tek adam çünkü bize gelmek isteyen arasında ondan iyisi yoktu. İyi oynayacak, eminim.

Paulo Pina (Defans, Yaş 27, Portekizli)
Gerçekten iyi bir adam aldığımızı düşünüyorum. Defans oyuncularının genelinde olan "zeka geriliği" var ama yine de bedavaya alabileceklerimizin en iyilerindendi. 

Laelson Mendonça (Defans, Yaş 28, Brezilyalı)
Pina'yla benzer özelliklere sahip. Yedek bekleyecek genelde.

Pisco (Orta Saha, Yaş 31, Portekizli)
Sağ açık mevkisi ona emanet. Hızı, çevikliği, top sürme kabiliyeti, ortaları can yakacak.

Chiquinho (Defans, Yaş 35, Portekizli)
Tandemde Paulo'ya eşlik edecek. Onu ilk 11'e alma nedenim Mendonça'ya oranla daha hızlı oluşu. Yaşı dezavantaj gibi görünse de tecrübesiyle (!) bize çok şey katacak.

Adriano (Forvet, Yaş 27, Portekizli)
O da forvet mevkisinin geniş kulübünden bir üye. Genellikle tribünde olabilir ama sakatlıklar ona da fırsat yaratabilir.

Hugo Carvalho (Orta Saha, Yaş 31, Portekizli)
İşte en çok şey beklediğim isim. Orta sahanın ortasında hiçbir zayıf noktası bulunmayan bir adam arıyordum ki Hugo'yu buldum. Asistan raporunda herhangi spesifik bir zayıflığı olmadığını görünce hemen kaptım. Koskaca takımda bir penaltıcının bile olmaması yüzünden penaltısının iyi olması da önemli bir artı. Fiziği çok iyi değil ama mental özellikleri bunu kapatacak seviyede.

Festas (Kaleci, Yaş 26, Portekizli)
2 tane kalecimiz vardı. 3.sü Festas oldu. Fena bir kaleci değil.

Gonçalo (Orta Saha, Yaş 23, Portekizli)
Son transferimiz o oldu. Hugo'nun yedekliğini yapacak. Onun da mental özellikleri ve nispeten iyi fiziği dikkat çekiyor.

Transferlerimizin genel görünümü. Dediğim gibi Fabio haricinde hatrı sayılı para vermedik hiçbirine.

Her zaman yaptığım gibi staff kadrosunu da değiştirdim. Kulüp 3 antrenöre, 1 fizyoterapiste ve 3 gözlemciye izin veriyor. Ama şimdilik antrenörleri asistan yapma suretiyle birkaç antrenör kattık kulübümüze. Bulabildiğimiz en iyi adamları aldık. Bu da staff kadrosu. İleride çokça değişecek bu görünüm de tabii ki.

Hazırlık maçları önemli değil, sadece maç eksiğini kapatma ve kondisyon açısından dikkate değer. Zaten asistanımız yönetti maçları. İşte hazırlık maçlarımız:

Taktik, ilk 11 tercihim ve yeni sezon maçları birazdan geliyor.
Last edited by cureshot : 11.Ocak.2009 at 05:04
Mesaj Yetkileri