Önce lig hakkında bilgi vereyim. Lig Portekiz'in 3. ligi. Türkiye'nin 3. ligi gibi gruplar var. 4 grupta 12'şer takım mücadele ediyor. İlk aşamada 24 Ağustos ile 22 Şubat tarihleri arasında her takım kendi grubundaki 11 takım ile 2'şer maç yapıyor. 2. aşama hakkında bir fikrim yok, kurallarına erişemiyorum, o aşamaya gelirsek bakarız. Bu arada takımımız geçen sene ve 2006'da ilk aşamada grubunu 1. olarak bitirmiş.

Bu kadronun genel görünümü. Tam 17 transfer yapmışız, ben geldiğimde eli ayağı düzgün 10 tane oyuncu varmış demek ki. Ligde genel durum bu ama; kulüplerin çok fazla oyuncusu yok. En başta belirttiğim gibi kulübü, Sporting, Benfica ve Belenenses ile anlaşmaları var diye seçmiştim ama tenezzül edip bir tane adam bile vermediler bana. 3 kulübün de rezerv ve u-19 oyuncularının alayına kiralık teklifi yaptım ama ya kulüpleri izin vermedi, ya da verdiklerinden bana gelen olmadı. Anlaşmalar bize para verilmesini de içermiyor. Çok kızdım ama üst lige çıkınca bu anlaşmalar işimize yarayacak. Neyse, lafı fazla uzattım, işte kadro.

Asıl kadroyu ve dizilişi ilk maçı koyduktan sonra veriyorum çünkü ilk maçtan sonra değişikliğe gittik. İşte ilk maç kadrosu, dizilişi, sonucu ve istatistikleri:

İlk maça çok hevesle çıkmadım açıkçası, neden bilmiyorum. Sönük bir oyun vardı ki Hugo şapkadan tavşan çıkardı. Sağdan Edson'un yaptığı ortaya altıpasa doğru hareketlendi ve golünü attı. İyi dedim ilk galibiyet geldi ama 14 dakika sonra bir korner organizasyonunda ön direkte kafasını uzatan Nuno beraberlik golünü attı ve maç da böyle bitti.

Bu maçtan sonra takımda 6 forvet varken tek forvetle oynamanın saçma olduğunu düşündüm ve dizilişi değiştirdim. İşte genelde kullandığım diziliş ve ilk 11 oyuncuları:

Fabio, David, Paulo, Chiquinho, Pisco ve Hugo'yu transferler kısmında ele almıştım zaten. İşte as kalecimiz Paulo Sergio:

Herhangi bir zayıf yönünün olmaması onu diğer 2 kalecinin önüne çıkardı.

Sol açık Helder Costa

Güçlü fiziği nedeniyle ilk 11'de onu oynatacağım.

Orta sahanın ortasında Edson Souza

Tahmin edeceğiniz gibi hızı ve çevikliği avantajı. Onu hücum hattına destek vermesi için düşünüyorum.

Forvette Alison ve Oscar

Forvet oyuncuları genellikle vasat ve birbirine çok yakın. Bu 2'sini düşünüyorum ama formsuzluk durumunda hemen kulübeye çekebilirim.

Evet düşündüğüm diziliş ve kadro bu. Ligin ilk maçlarını sabah ekleyeceğim.

Quote Originally Posted by Comrade Alberto View Post
Umarım bu kadar transfer kadro dengeni bozmaz. Fm 09'da kadro dengesi çok önemli olmuş. Başarılar.
Dediğim gibi en başta kadro yoktu ki dengesi olsun.