-
Ligde 14. Hafta

Pozisyon vermememiz güzel. Hugo hem penaltı kaçırdı, hem kırmızı kart gördü, sinirlendirdi beni. 2 maç ceza aldı. Goller 2 duran toptan geldi.
Ligde 15. Hafta

Kırmızı kart cezalısı Hugo'nun yerine Edson'u kaydırdık. Onun yerinde de Wrobleski oynuyor. İlk yarıda 2 gol buluyoruz, dünyaları da kaçırıyoruz. 71. dakikada yediğimiz gol sadece skoru değiştirmeye yetiyor. Topla oynama yüzdemiz çok iyi yine.
Bu maçtan sonra ara transfer dönemine girdik. Sezon başından beri rezervlerde bekleyen kaleci Hugo Borges, sezon başı aldığımız sağ bek Ruben, zaman zaman bize önemli katkılar yapan sağ açık Ricardo Vinhais kulüpten ayrıldı. Sol açık yedeği Adriano rezerv takıma gönderildi. Anlaştığım oyuncuların bazılarını önceden vermiştim. Bunlar da sonradan anlaştıklarım ve takımımıza katılanlar:
Nuno Miranda (Sol Açık, Yaş 30, Portekizli)
Bedavaya aldık. Adriano mutsuz olunca yedek bir sol açık gerekiyordu. Nuno yeterince iyi.

Filipe Cardoso (Sağ Açık, Yaş 31, Portekizli)
Pisco'yu kesecek kadar iyi bir adam aldık. İyi frikiği de cabası. Çok gol atar.

Pedro Mendes (Stoper, Yaş 18, Portekizli)
Anlaşmalı Sporting'den aldığımız ilk adam. Diğerleri gelmedi. Pedro da stoper rotasyonun son oyuncusu şu anda.

Ligde 16. Hafta

Yeni transferler Filipe Cardoso ve Rego ilk 11'de. Rego, Hugo cezalı olduğu ve Wrobleski yorgun olduğu için oynuyor. Çok pozisyona girdikleri bir maç ama ben memnunum çünkü şutlarının çoğunun uzaktan olmasını sağladık, yakından olanları da kalecimiz iyi kurtardı. Oscar formda, Cardoso'nun golle buluşması sevindirici. Bizi üzen nokta ise iki forvetimiz Oscar ve Alison'ın sakatlanmaları. İkisi de yaklaşık 1 ay kadar bizimle olamayacaklar.
Ligde 17. Hafta

Forvette Oscar ve Alison'ın sakatlığı nedeniyle yeni transfer Careca ve Pance Georgievski oynuyor. Cezası biten Hugo da kadroda. 4 gollü güzel bir galibiyet atıyoruz. Cardoso gollerine devam ediyor. Gollerin birisi frikikten.
Artık 1. aşamanın son 5 maçına giriyoruz. 14 puan öndeyim. 1.lik % 99 garanti. 2. etabı sabırsızlıkla bekliyorum.
-
Biraz kendi kendime anlatıyorum gibi oluyor ya neyse. 
Talipleri olan Diego Zaporo'yu 40.000 € karşılığında Naval'a verdik. Ayrıca, beklentileri karşılayamayan Arjantinli orta saha oyuncusu Wrobleski ve Brezilyalı Tita'yı kulüpten gönderdik. Forvete bir adam daha alarak transferi noktaladık.
Bessa (Forvet, Yaş 29, Portekizli)
Diego Zaporo takımdan ayrılınca 6.000 € karşılığında Portosantense takımından aldık. Gollerini bekliyorum.

İlk etabın son 5 maçı ise şöyle sonuçlandı:

Bu maçlarda son transferlerden Cardoso ve Careca oynadıkları futbol ve attıkları gollerle göz doldurdular. Ayrıca, Alison ve Oscar da iyileşerek aramıza döndüler. 2. etaba bomba gibi giriyoruz.
İlk etap sonundaki grubumuzdaki genel görünüm:

2. etap şu şekilde oynanacak: Söylediğim gibi ilk etapta 4 grup, her grupta 12 takım vardı. Her grupta ilk 6 sırayı alan takımlar yükselme grubuna, son 6 sırada yer alan takımlar küme grubuna kalıyorlar. Yani 4 grupta 6'şar takım yükselme için, yine 4 grupta 6'şar takım düşmeme için oynayacaklar. Gruplar karışmıyor, kendi gruplarının düzenini muhafaza ediyorlar. Bir nevi İskoçya gibi olmuş yani. İlk etapta aldığımız puanların yarısını 2. etaba taşıyoruz ki bu güzel. En yakın rakibimizden 11 puan önde başlıyoruz 2. etaba. Buçuklu puanlar üste yuvarlanıyor. Diğer 5 rakibimizle 2'şer maç yapacağız ve 4 grubun lideri playoff'a kalacak. Sistem bu. Hadi hayırlısı!
Mesaj Yetkileri