Lig ilginç bir lig arkadaşlar. Hem staff kadrosu hem de oyuncu kadrosu yarı zamanlı sözleşme istiyor ve tam zamanlı sözleşmeyi de kabul etmiyor, kendi oyuncularımız bile yeni sözleşmeyi yarı zamanlı istiyor. Ve ligin genelinde tüm takımların taş çatlasa 10'ar tane filan oyuncusu var. Böyle bir takımda zaten "ekip uyumu"ndan bahsedilemez. Benim ilk etapta bulduğum bedava adamlar da takımın kalitesine göre hep 7 yıldızlı adamlar oldu çok iyi olmamalarına rağmen. Bu nedenle biri oynayıp öteki oynamayınca sorun çıkardılar. Ekip uyumunu bozan en önemli şey mutsuz oyuncudur, eminim. Çünkü 1-2 adam mutsuz olmaya başladı mı hemen düşüyordu. Ben de kadro statüsünü düşürüp sözleşme yenilemeye çalıştım, kabul etmeyenleri gönderdim kulüpten, hemen yükseldi uyum. Onların yerine kadro statüsü düşük adamlar aldım. Siz kurulu bir düzeni değiştirmeye çalışırsanız uyum tabii ki düşer ama yeni bir düzen kurmaya çalışıyoruz biz burada, durum farklı. Kulüp profesyonelliğe bile yeni adım attı. Staff kadrosundaki limitleri arttırdılar, gözlemcilik sınırımızı Portekiz dışına taşıdılar, Orta Avrupa'yı tarayabileceğiz artık. Hemen bize gelmek isteyen gözlemcilerin en iyi 7 tanesiyle sözleşme imzalayıp gönderdik Avrupa'ya. Ben uzun vadeli bakıyorum. Şimdilik yolunda işler.

Bütçe konusuna gelince dediğim gibi zaten bedava olan adamları yarı zamanlı sözleşmelerle yılda 3.000 € civarı paralara getirdim. Bütçe filan yok tabii ki. Gelirimiz yok, ilk sezon para filan girmedi kasaya. İlk ciddi para bir oyuncunun satışından geldi 40.000, sonra bu sezon TV geliri olarak 94.000 € aldık. Hala çok kötü tabii ki durum. Kasada sadece 20.000 € filan var sanırım. Ama bir oyuncumuz kiralık olarak başka kulüpte forma giyiyordu, o döndü, değeri de 600.000 €. İyi bir adam ama onu satmaya çalışacağım çünkü şöyle 1 milyon €'ya filan satabilirsem ihya oluruz.

İlk sezon hedefim üst lige çıkmaktı. Bu sezon orta sıralarda yer almaya çalışacağım. Şimdiki hedefim en geç 3 sezon içinde Portekiz Süper Ligi'ne çıkmak.