Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 41 arası toplam 41 sonuç

Konu: A Long Long Journey (Clube Desportivo Olivais e Moscavide - Portekiz) (2. Sezon)

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Yok, yok, flood'a gerek yok.

Taraftarlar yılın oyuncusu olarak Fabio'yu seçtiler.

Ve kulüp profesyonelliğe adım attı.

Ligin TV gelirlerinden payımıza 94.000 € düştü.

Hedef düşmemeye çalışmak.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Çok güzel kariyer oluyor anca bakabildim Portekiz 1.ligi zor bakalım ne kadar sürede geliceksin oralara

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

başarılar diliyorum öncelikle kariyerin şu ana kadarki başarın ve anlatım stilin çok güzel ben kariyeri yeni gördüm ve bi sorum olacak.ilk sene 20 civarı oyuncu aldın maliye çokmedi mi yada şu anda nasıl?

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Valla çok takdir ettim. Ben o kadar oyuncu alsam mutlaka bazıları sorun çıkartır "squad harmony" düşerdi. Osasuna kariyerimde bir sezonda sadece 5 tane oyuncu aldım squad harmony düşmesin diye.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Lig ilginç bir lig arkadaşlar. Hem staff kadrosu hem de oyuncu kadrosu yarı zamanlı sözleşme istiyor ve tam zamanlı sözleşmeyi de kabul etmiyor, kendi oyuncularımız bile yeni sözleşmeyi yarı zamanlı istiyor. Ve ligin genelinde tüm takımların taş çatlasa 10'ar tane filan oyuncusu var. Böyle bir takımda zaten "ekip uyumu"ndan bahsedilemez. Benim ilk etapta bulduğum bedava adamlar da takımın kalitesine göre hep 7 yıldızlı adamlar oldu çok iyi olmamalarına rağmen. Bu nedenle biri oynayıp öteki oynamayınca sorun çıkardılar. Ekip uyumunu bozan en önemli şey mutsuz oyuncudur, eminim. Çünkü 1-2 adam mutsuz olmaya başladı mı hemen düşüyordu. Ben de kadro statüsünü düşürüp sözleşme yenilemeye çalıştım, kabul etmeyenleri gönderdim kulüpten, hemen yükseldi uyum. Onların yerine kadro statüsü düşük adamlar aldım. Siz kurulu bir düzeni değiştirmeye çalışırsanız uyum tabii ki düşer ama yeni bir düzen kurmaya çalışıyoruz biz burada, durum farklı. Kulüp profesyonelliğe bile yeni adım attı. Staff kadrosundaki limitleri arttırdılar, gözlemcilik sınırımızı Portekiz dışına taşıdılar, Orta Avrupa'yı tarayabileceğiz artık. Hemen bize gelmek isteyen gözlemcilerin en iyi 7 tanesiyle sözleşme imzalayıp gönderdik Avrupa'ya. Ben uzun vadeli bakıyorum. Şimdilik yolunda işler.

Bütçe konusuna gelince dediğim gibi zaten bedava olan adamları yarı zamanlı sözleşmelerle yılda 3.000 € civarı paralara getirdim. Bütçe filan yok tabii ki. Gelirimiz yok, ilk sezon para filan girmedi kasaya. İlk ciddi para bir oyuncunun satışından geldi 40.000, sonra bu sezon TV geliri olarak 94.000 € aldık. Hala çok kötü tabii ki durum. Kasada sadece 20.000 € filan var sanırım. Ama bir oyuncumuz kiralık olarak başka kulüpte forma giyiyordu, o döndü, değeri de 600.000 €. İyi bir adam ama onu satmaya çalışacağım çünkü şöyle 1 milyon €'ya filan satabilirsem ihya oluruz.

İlk sezon hedefim üst lige çıkmaktı. Bu sezon orta sıralarda yer almaya çalışacağım. Şimdiki hedefim en geç 3 sezon içinde Portekiz Süper Ligi'ne çıkmak.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Evet, arkadaşlar. Transfer sezonu nerdeyse bitti. Artık oyuncu almayı düşünmüyorum, iyi bir orta saha oyuncusu çıkarsa ne âlâ. Birçok oyuncuyla yollarımızı ayırdık, birçok oyuncuyla sözleşme imzaladık. Önce yollarımızı ayırdığımız futbolculardan bahsedelim.

Jose Rego bekleneni veremedi, sözleşmesi de sezon sonuna kadardı zaten, onu bıraktık. Kiralık olarak oynadığı Kızılyıldız'dan geri dönen Cleo iyi bir oyuncuydu ama para adına onu da 300.000
    €'ya Boavista'ya yolladık. Daha fazla paraya satabilmeyi isterdim ama hiç isteyen olmadı o meblağlardan. Sol bek Delfim, orta saha Litos ve defans Hugo Colaço'nun talibi çıkmadı, sözleşmelerini karşılıklı feshettik. Bunun dışında sol açık Adriano Varzim'e, forvet Pance Georgievski Caldas SC'ye, stoper Chiquinho Farense'ye, orta saha Hugo Carvalho Atletico CP'ye, forvet Oscar Santa Clara'ya, stoper Mendonça Louletano'ya, sol bek David Aires Casa Pia'ya ve sağ açık Pisco Penafiel'e bedavaya verildi. Bu oyuncularla yollarımızı ayırmada takımın ortalama kalitesini düşürüyor olmaları, profesyonelleştiğimizden yarı zamanlı sözleşmelerini tam zamanlıya çevirirken abuk zamlar istemeleri veya mutsuz olmaları sebep oldu.

Gelelim yeni transferlerimize. Hiçbirine bonservis ücreti vermedik.

Joao Morais (Sol Bek, 26, Portekizli)

Anadia takımından aldım. Yedek bekleyecek. Fazla yıllık da vermiyoruz. Parasına göre gayet iyi. Onunla sezon içinde anlaşmıştık zaten.

Andre Marques (Sol Bek, 22, Portekizli)

En önemli transferimiz. Sporting'ten kiraladık. Kiralama için ücret vermedik, maaşını da onlar ödeyecek.

Selçuk Yıldırım (Orta Saha, 23, Türk)

Trabzonspor listeye koymuş, bize önerdi. Ben de 0 teklif ettim, kabul ettiler, böylelikle aldım. İlk 11'de oynatabilirim.

Serrao (Kaleci, 34, Portekizli)

Leixoes takımından aldım. "Rushing Out" özelliği yüksek olan kaleciyi seviyorum. Kalede mal gibi beklemiyor. Çok büyük bir eksisi de yok. İlk 2 kalecimden biri.

Marc Mbamba (Forvet, 20, Kamerunlu)

Adanaspor'dan aldım. Belirgin bir özelliği iyi değil ama genç olduğu ve çok önerildiği için aldım. Tırsaklığı endişe verici. Oynamazsa satılabilir.

Nuno Silva (Sağ Açık-Forvet, 23, Portekizli)

Freamunde takımından aldım. Aslında sağ açıkta Cardoso'nun yedeği diye aldım ama forvet de oynatılabilir.

Marco Matias (Sağ Açık, 20, Portekizli)

Kadro derinliği adına Sporting'den bedelsiz kiraladım. Sağ açıktaki 3. opsiyonum.

Henrique (Stoper, 22, Portekizli)

Aves takımından aldım. Bu seviyede "zekâ küpü" stoper bulmak çok zor. Tek eksiği o.

Serdar Ertemçöz (Kaleci, 22, Türk)

Onu da Karşıyaka'dan aldım. Diğer kalecim.

Miguel Rosa (Orta Saha, 20, Portekizli)

Onu da kadro derinliği için Benfica'dan bedelsiz kiraladım.

Abel Pereira (Stoper, 19, Portekizli)

Transfer ediliş amacı Miguel Rosa ile aynı.

Paulo Henrique (Orta Saha, 22, Brezilyalı)

Fena değil, umarım iş yapar.

Romeu Ribeiro (Orta Saha, 20, Portekizli)

Onu da Benfica'dan kiraladık. İlk 11'de oynatmayı planlıyorum bu kadro dahilinde.

Angelo (Forvet, 24, Portekizli)

Yeni forvetlerimden biri. O da biraz tırsak ama fiziği iyi diğerleri gibi.

Diego Zaporo (Forvet, 23, Brezilyalı)

Onu daha önce 40.000
    €'ya satmıştık hatırlarsanız para için. Yuvaya geri döndü bedelsiz olarak.

Jorge Humberto
    (Stoper, 29, Portekizli)

O da atletik bir defans. "Jumping"i biraz zayıf ama diğer özellikleri gayet iyi bizim için.

Transferlerimiz şimdilik bu kadar. Kadronun son hâli ise böyle:

Hazırlık kampını yine dandik asistanımız yönetti, dediğim gibi benim için bir önemi yok.
    Bizi üzen nokta ise sol bek Andre Marques'in sakatlanmasıydı. İyileşmesi 1 ayı bulacak.

Yukarıda da görünüyor ama sezonun ilk resmi maçı bizim için Lig Kupası'ydı. Yönetimin bizim için bu kupada belirlediği hedef 1. turdu. Biz zaten 1. turdan başlıyoruz, yani hedefleri filan yok. Rakibimiz bizimle aynı ligde yer alan Espinho takımı oldu. 16 takımlı ligde medya tahminine göre 10. sırada yer alacaklarmış. Kupa rövanşlı bir sistem. Onlarla oynadığımız 2 maç şöyle sonuçlandı:

Lig Kupası 1. Tur 1. Maç

Aslında maçın hakkı bu değildi. Top sürekli bizdeydi ama gol atamadık. Neyse, 2. maç uğraşacağız. Turun favorisi onlarmış, medya öyle diyor!

Lig Kupası 1. Tur 2. Maç

Gösterdik onlara favorinin kim olduğunu! Ama maalesef sağ bek Fabio ve Nuno Silva sakatlandı. Fabio 2 hafta, Nuno 1 ay kadar yok.

Ayrıca, arkadaşların sürekli sorduğu bir soru. Bu kadar transfer "squad harmony"yi bozmuyor mu? Siz eğer yeni bir takım kuruyorsanız "squad harmony"yi mutsuz oyuncular, transfer listesine koyduğunuz ama takımda duran oyuncular, durup dururken yaptığınız veya sürekli yaptığınız taktiksel değişiklikler, başarısız sonuçlar, kulüpte çok sevilen bir oyuncunun satılması gibi şeyler bozar. Bakın birçok oyuncuyu transfer listesine koydum, hepsi tabii ki kulüpten yakın zamanda ayrılma ihtiyacı hissi içine girdiler ve squad harmony düştü. Düşeceğini biliyordum zaten. Ama hepsi kulüpten teker teker ayrıldı. Şu anda daha lig başlamadan, 12.08.2009 itibariyle takımda tek bir mutsuz oyuncu bile yok ve bakın squad harmony nasıl.

Kulübün ismi, tarih, her şey görünüyor. Ve squad harmony % 74'te. Üstelik hiçbiri birbirinin favori personeli değil şu anda, takımın başarı durumu ortada. Başarısızlıklar bunu bozabilir, başarılar ise daha da arttırabilir. Umarım bir şeyleri anlatabilmişimdir.

Ve artık lig başlıyor!
    Last edited by cureshot : 13.Ocak.2009 at 16:34

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Transferlerin normal ne çok iyi ne kötü. Umarım bu sezon düşmezsin ve ilerleyen yıllarda daha çok güçlenip 1. lige sağlam çıkarsın.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Valla Demirel'den değilse "Ronaldo vardı da biz mi almadık?". Anca bunlar geliyor işte.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Olsun olsun, gözün regenlerin üzerinde olsun. Aldığım regenler dudak uçuklatır cinsten benim şimdi. Sen de bu sezon sonu orta seviyede regenler alırsın. Giderek artırırsın regen kalitesini.

Güzel kariyer...Formaların Roma forması gibi ama beğenmedim

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Evet ya takım renkleri cidden bi acaip.

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri