Sayfa 6 / 8 İlkİlk ... 45678 SonSon
151 ile 180 arası toplam 222 sonuç

Konu: Türkçe'nin Oyunda Olmamasının Nedeni?

Angry

Quote Originally Posted by Kenshin View Post
    Şimdi ilk olarak siagames in bize değil Türkiye Meclisine we Türkiyeyi yönetenlere kızması lazım yani eğer bu devletteki wergiler olmasa ne kadar olcakki bu oyun zaten normalde 20 milonsa bi kdv geliyo 60 milyon oluyo yok kıl wergisi yok yün wergisi oldu oyun 80 milyon anasını satayım yani bu dewletle olmaz bu işler ama eğer AB ye girersek gümrük wergisi fln kalkacak ha o zaman basarım 40 milyonda olsa ama şu KDV yokmu 20 milyonlluk oyunu 60 milyon yapıyo ah bu wergiler ahhhh.

Aslında AB ye girmemizde sorunu tamamen ortadan kaldırmazki sorun wergilerde AB de olmayan ülkelerde oyun yine pahalı ama bizimki kadar değil Brezilyada oyun 35 peso muydu neydi öle bişi ama Türkiye Cumhiriyetinde oyunun maliyeti ne kadar tam 80 milyon sonra oyunu alınca bakıyosunuz Fenerin kadrosunda Fabioano war bakıosunuz Tuncay ın hız ı 12 bakıosunuz Olcan ın top sürmesi 8 e ondan sonra oyunu aldığınıza mı lanet edin oyundan soğuduğunuzamı üzülün werdiğiniz parayamı yanın elin gavurlarının Türkiyeyi harcadığınamı.Tabikide emeğe saygı ama herkes Türk toplumunu bilir biz bu gidişle bu işten vazgeçmeyiz we korsana dewam ederiz(toplum olarak) ama eğer ilk adımı siagames atıpta Türk Liglerine gereken önemi gösterirse belki bi kısım oyuncular bu forumlardaki gibi bilinçli oyuncular ellerini ceplerine götürüler ama bir hiç uğruna asıl 20 milyonluk oyuna neden 80 milyon wereyimki diye düşünmeden edemiyo insan açıkkçası...
    +1
    fiyati etkileyen en buyuk vergi ise gumruk vergisi o yuzden cok pahali oluyor.

dısarda oyunlar orjinal bulmak cok kolay ve herkes orjinal kullanıyor yani kopyalar kadar ucuz olmasada bizim buradaki orjinal cd ler dısardakı orjinallerden daha pahalı

Nesil
    2007
    Yer
    Küçükçekmece

FM 2008'in MAC için türkçe yamasını bulabileceğim bir yer varmıdır?

4. Default

Quote Originally Posted by turknemesis View Post
    Arkadaslar bu adamlar haklı aslında herkes oyunu kopya olarak alıyor amaaaa.... diger ülkelerde oyunun satıs parası bu kadar pahalı degil yapsın 20 milyon alalım.. Ayrıca yasadısı diyorsunuz internette bir cok oyun yasadısı olarak donuyor hatta football manager 2006 yı internetten indirmekte mümkün.. Türkçe yama cıkmassa daha cok oyuncu kaybedecekler herkes ingilizce bilmiyorki
    öğrenioz işte fena mı hem türkçe yamaları çıkıo hemen o yüzden bizim için bir sorun yok

Nesil
    2006
    Yer
    Karabük

vista için türkçe yamanın yeni versiyonu ne zaman çıkacak ?

Kesin bir tarih yok. Türkçe Yama ekibimizin çalışmaları sürüyor, ben de Vista kullanıyorum ve daha TM'nin zevkine varamadım. Beklemedeyim sizler de bekleyin, benim gibi ....

türkçe dili konmaması sebepleri;
    1.Dilin dünya geneli konuşma oranı
    2.Satış oranları
    3.Siyasi sebepler
    4.Korsan(Bizden cok var ABD 'de kimse orjinal almıyo rahat olun )
    Sebepler bunlar ancak bir Türk ortak olcak ve ancak öle olcak başka yolu yok orjinal almak vergiler falan hepsi boş sebepler bunlar.neden crysis türkçe cıktı neden dünyada ilk o oyun türkler vardı oyunda yoksa cıkmazdı ea games cıkarcaz diye laflar ortada dolaşıyo bakalım başka cıkcak mı crysisin serilerinden başka.
    He bide bu ülkede gümrük vergisi onlar yüzünden var kendileri kaldırmıyolar gümrük vergisini.Türkiyeden giderken vergi yok gelirken var ama hemde %200 lük bi vergi ile oyun dışarda 15 dolar burda 45 dolar oluyo kar yol gibi masraflarla bize patlıyo böle takılmayın bunlara ve umut ,hayal etmeyin türkçe olur diye olmucaktır hiç.daha 3 4 sene oldu fifa ya türk ligi eklendi belki ondan daha kısa oldu ekleneli neden eklemediler hiç uefa kupası almıs dünya 3 olmus ülkeyi bi sorun kendinize bakalım.kusura bakmayın cok konusttum
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Aslında bir site kurulup İmza yada isime dayalı bir şekilde türkçe cıkması dahilinde orjinal alcaklar ve benzeri bi yolla başvuruyla yapılsa belki bişeyler görüp adamlar tamam derler bu konuya .yani onlarla konusmakla bi yere varılmaz bişeyler yapcaz başka seyler yapmalıyız.evet hepimiz orjinal alıyoz ama noluyo yetmiyo yine cıkmıyo bastırmalıyız adamlara
    Last edited by ups : 26.Eylül.2008 at 01:27 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

UPS adlı arkadaşımız dilin dünya geneli konusması diyor biliyormusunuz arkadaşlar türkçeyi dünya üstünde 230 milyon kişi konusuyor buda dünyanın %3 demek ve 5.sırada yer alıyor ben diyorum ki gene diyorum bunu üretici firmaya bir dilekçe veya yazı yazalım üst düzey ingilizce bilen arkadaşımız yazsın burdaki bütün forumda ki arkadaşlar bu yazıyı üretici firmaya yollıyalım türkçe olsun die diğer fm serileri eğer fm 2010 türkçe çıksın isterse 1000ytl olsun gider seve seve alırım ama türkçe değil ve danimarka dili bile varken bizim dünyanın en köklü dilleri arasında olan ve neredeyse bütün dillere bire bir çevrilen zengin bir dili nasıl koymazlar bence burda orjinal satıstan cok o insanların bize karşı bakış açıları burda biraz da politik nedenlerde yatabilir 6 tane dil olan bir oyunda türkçe bu kadar zormu yani bence hayır...

Nesil
    2006

hangi oyunda turkce gordunuzku bunda olsun.

fifa ,pes, counter strike, age of empires, red alert turkiyede en cok oynanan oyunlar oldular zamaninda. hangisi turkce yapti ki oyunu sigames yapsin.

bana gore sonu gelmeyecek bir sey zor diyorum.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Quote Originally Posted by ups View Post
    türkçe dili konmaması sebepleri;
    1.Dilin dünya geneli konuşma oranı
    2.Satış oranları
    3.Siyasi sebepler
    4.Korsan(Bizden cok var ABD 'de kimse orjinal almıyo rahat olun )
    5. Olarak yetersiz lobi çalışmalarını ekleyebiliriz

ekleyebiliriz ama hiç bişey önemli değil yapılmıcak türkçe oyunun içine görceksiniz arkadaşlar

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by medievil View Post
    5. Olarak yetersiz lobi çalışmalarını ekleyebiliriz
    Mustafa abi (Vieri) ingiltere'deki SIgames şirketine gitti. Oradakilerle birebir görüştü, konuştu. Ama nafile.

Nesil
    2008
    Yer
    SİVAS

Quote Originally Posted by ridvanv View Post
    hangi oyunda turkce gordunuzku bunda olsun.

fifa ,pes, counter strike, age of empires, red alert turkiyede en cok oynanan oyunlar oldular zamaninda. hangisi turkce yapti ki oyunu sigames yapsin.

bana gore sonu gelmeyecek bir sey zor diyorum.
    Crysis Oyna Görürsün

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Quote Originally Posted by bugra 1905 View Post
    Crysis Oyna Görürsün
    Yahu crysis'in yaratıcıları Türk olduğu için Türkçe dil seçeneği var. Herhangi bir şekilde Türklerle ilgisi olmayan bir tane oyunda Türkçe kullanılmamıştır ve uzunca bir süre kullanılmazda.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Aslında valla bizim kendimize özgü bir dilimiz var ya kullanmasınlar banane.Ayrıca Age Of empireste 3 te Türkçe vardı.Tamam ,anlasıldı filan diyorlardı
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

benim bi önerim olacak;
    bu oyuna Türkçe yama yapan arkadaşlar sonuçta bu işten büyük paralar kazanmıyolar,belkide hiç kazanmıyolar
    acaba siga games ile bir irtibat kurup oyunun orijinalina yamayı bu arkadaşlar karşılıksız bir şekilde yapsa nasıl olur?

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

bu cok zor bıse yapmak bı haylı zor.böyle bişe yapmak çn kşler özel hayatlarından vazgecmelıler ama yama yaprken boş olunca yaparlar.hemde oyun yapımcıları bunu kabul etceklerını sanmıyorum

Nesil
    2006
    Yer
    sakarya

Adamlar Türkiye standartlarında fiyat sunsalar orjinal alsak türkcede olur ama adamların Türkiyedende Türk insanındanda haberi yok biz beleşciliğe alışmış bir milletiz doğrusunu söylemek gerekirse ben korsan kullanıyorum bir cok kişide korsan kullanıyor.9.0.1 yükledim tatile cıkamamak dısında bir sorunu yok oyunun 9.0.2 yükledim sorun cıkardı yeni ilacı cıkana kadar beklerim isterse ilac bir iki ay sonra cıksın sorun değil dersenizki bu güvenlik önlemleri dahada artacak oyunun ilacı filan olmayacak o zamanda 80 ytl veripte oyunu hiç oynamam zaten benim gibi düsünende cok kişi vardır herhalde.ama söyle türkiye standartında bir fiyata cekseler orjinal oyun almaya alışsak belki korsandan vazgecebiliriz.

19. Default

sizlere katılıyorum ingilizce artık bilinmesi gereken 2.ana dil gibi bişi adamlar türkçe yapmamakda da hatalı ordaki fm ciler burdakilerin eline su dökemes

Oyundaki dillere bir bakalım
    Languages: English, French, Spanish, Italian, Korean(korece!), Danish(Danimarka'ca), Portuguese, Swedish, Norwegian(norveç'ce), Dutch(hollanda'ca), Polish(polonya'ca!!), Czech(çek'ce)

polonyaca!! bile var.
    Polonyada çokmu orjinal oyun kullanılıyor acaba?Polonya açlıktan nefesi kokan bir ülke tutupta orjinal oyunmu alacak.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Nefes kokusu buralara kadar gelen Polonya'nın kişi başına GSMH'si bizimkinden 1.000 dolar fazla, enflasyon oranı yüzde 7 - 8 düşük.
    Bir yanlışlık olmasın bu işte.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Bu ülkelerdeki satış rakamlarını çok merak ediyorum.Acaba sizin aracılığınız ile bilgi alma şansımız varmıdır?
    Bir polonyada kaç satmış, bir norveçte, korede, yada danimarkada kaç satmış acaba çok merak etmekteyim.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bence tamamen siyasi.Konu burdan alınır taa Kıbrıs'a kadar uzar.Hangimizin Kıbrıs'ın sadece Yunan tarafını oyunda görünce içi sızlamıyor ? Ülkeler tanımıyor olabilir ama ordada o kadar Türk'ün yaşadığını inkar edemezler.O ülkelerin bile dilleri varken bizim dilimizin olmaması çok üzücü...Bence buradaki arkadaşlar 2-3 ay çalışmayla o kadar iyi dil yamaları hazırlayabiliyorlarsa onlarda 1 sene içinde çok çok daha iyisini hazırlarlar ve de bunun hiç zor birşey olduğunu düşünmüyorum.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

satış rakamları konusunda herhangi bir bilgi sahibi olamıyoruz ama bu yıl bir kıpırdanma oldu gibi, özellikle digital download ve orijinal lisans paylaşımı sayesinde Türkiye'den oyun satın alanların sayında ciddi bir artış oldu. Oyunun bir çok digital ürün satan mağazalarda bulunabilir olmasıda ayrı bir güzellik.

ekibimiz Mart sonunda İngiltere'de SI'ı ziyaret edecek ve bununla alakalıda serzenişlerimizi dile getirmek istiyoruz
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Quote Originally Posted by Vieri View Post
    satış rakamları konusunda herhangi bir bilgi sahibi olamıyoruz ama bu yıl bir kıpırdanma oldu gibi, özellikle digital download ve orijinal lisans paylaşımı sayesinde Türkiye'den oyun satın alanların sayında ciddi bir artış oldu. Oyunun bir çok digital ürün satan mağazalarda bulunabilir olmasıda ayrı bir güzellik.

ekibimiz Mart sonunda İngiltere'de SI'ı ziyaret edecek ve bununla alakalıda serzenişlerimizi dile getirmek istiyoruz
    hadi hayırlısı diyor ve eklliyorum.İnşallah istediklerimizi alarak(kopararak, söke söke alarak (baya hırs yaptımda) ) gelirsiniz.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Bir kaç sene evvel Sega'nın internet sitesinden bir kısım satış verisine ulaşabiliyorduk. Ama hatırladığım kadarıyla sadece Uzakdoğu versiyonu için geçerliydi sitenin, öyle İsveç, Norveç, Danimarka falan yoktu.
    Geçenlerde bir şey için lazım oldu satış rakamları tadında bir veri, baktım, bulamadım. Ömer Abi (perpetua)' ye sordum, galiba o da bulamadı.

Hasıl-ı kelam; yok yani, öyle bir veriye ulaşamıyoruz.

Ama yine de bir iki yorum yapmak gerekirse; korsan yazılım konusunda, İspanya, Rusya ayarında mimlenmiş bir ülkeyiz. Bu öyle "Valla biz orijinal oyun alırız" diyerek temizlenecek bir imaj değil. Bu işin bir boyutu.
    Bir diğer boyut; AB ülkesi değiliz, Uzakdoğu ülkesi de değiliz ve oyun, atıyorum, bir Polonya sınır kapısından içeri girdiği fiyatın çok daha fazlasına giriyor Kapıkule'den.

Bu şartlar altında Türkiye yatırım için ideal bir pazar değildir, risksiz veya az riskli hiç değildir.

Biz bunu 3 senedir evirip çevirip söylüyoruz da, gönül ferman dinlemiyor tabii. Kim istemez, oyunda Türkçe olsun.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Avrupa'lılar bizi sevmiyorlar. Bu kadar basit.

Riskmiş, korsanmış, pahalıymış cartmış curtmuş bunlar hep içi boş şeyler. 70 milyon insanın yaşadığı, aynı şekilde milyonlarca insanın futbol tutkunu olduğu, futbol oyunlarına hastalıklı bir ülkede pazar oluşturmak risk öyle mi? Peh ki ne peh!.. Külahıma anlatsınlar!

600 yıl dünyanın hakimi olan bu millet, fazla değil 80 yıl önce, en kötü döneminde bütün Avrupa'yı yurttan def etti kazma kürekle. Kolay değil Türklere milyonlarca kez mağlup olmak tabi ki

Sonucunda ise;
    Avrupa Birliğine alınmıyoruz, üstüne bir de çıkardıkları malzemeleri onların belirlediği sınırlandırmalara tabi tutularak almak zorunda bırakılıyoruz.
    Almıyorum, almam da... Türkçe'sini çıkar almazsam namerdim. Bana hizmet etmeyene neden para kazandırayım ki? Benim dilimi önemsemeyeni ben neden önemseyeyim?

Bunun izahı bana göre budur. Biraz siyasi tarafından baktım ama benim için değişmeyecek düşünceler bunlardır. Gerisi hikaye.

UEFA'nın resmi sitesinde bile Türkçe yayın yapılmıyor, FM'e gelene kadar akşam olur.

SAYGILAR.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

http://www.totalwar-turkiye.com

Önemli bir konu hakkında sizleri bilgilendirmemiz lazım. Yıllardır yayındayız diyoruz ama profesyonel anlamdaki yayın hayatımıza Medieval 2 çıkmadan hemen önce başlamıştık. Bu yüzden Medieval 2 ve Kingdoms ek paketleri için Türkçe çeviri çaşlışmalar büyük anlamda üyelerimizin yaptığı hatalar sonucunda iptal edilmişti. Bireysel olarak çeviren kişilerlede yönetim olarak sorun yaşadık ki bu sorunların kaynağı karşı taraf olunca iyice çıkmaz yola girilmişti. Fakat şimdi durum farklı. Site olarak üyelerimize tek borcumuz olan Türkçe çeviriyi Empire: Total War Türkçe ile ödemeyi düşünüyoruz. Fakat oyun üreticileri tarafından…

… Empire: Total War bildiğiniz üzere steam destekli olarak piyasaya sürülecek. Yıllardır steam kullanan biri olarak işimizin zor olduğunu sizlere söylemek istiyorum. Benim steam tecrübelerim ve daha eski steam kullanıcıların yaşadığı olaylara bakılacak olursa bir sorunumuz var. Steam destek olup, Valve oyunu olmayan tüm oyunlar için yapılan modifikasyonlar gelecek olan steam güncellemeleri ile siliniyor. Yani onca gün çalışıp yaptığımız çeviri çalışmaları bir saniye sonra yok olabilir. Şuan için dileğimiz SEGA’nın ve The Creative Assembly’nin Steam ile olan anlaşmalarında, Empire: Total War’ın Steam desteklemesinin yanısıra Steamworks’ün de tüm getirilerinden yararlanmasıdır. Eğer böyle olursa oyunun kendi güncellemeleri dışında yapılan değişiklikler yaptığımız çalışmalara zarar vermeyecek. Oyunun sitesinde yapılan açıklamaya göre Steamworks özelliklerinin oyuna getirileri yazılmış ama modifikasyon ve lisan değişimleri hakkında bir bilgi verilmemiş doğal olarak endişelenmemiz normal. Oyunun ne derece steamworks’ü destekleycek bunu bilmiyoruz. Bu durumu ancak demo çıktığında öğrenebiliriz. Kesinleşen bilgileri sizlere sunduğumuzda mod yapmamız için bir editörün bizlere sunulacağı söylenmişti. Umarız endişelerimiz boşa çıkar ve bizde sizlere olan son borcumuzu öderiz.

Son olarak son çeviri çalışmamız olan Medieval 2: Total War - Kingdoms Crusades Campaign Türkçe çeviri dosyalarının büyük bir bölümü bitti bunları size açık kaynak olarak önümüzdeki günlerde sunacağız. Dilediğiniz gibi yararlanıp bir yama bile yapabilirsiniz. Tabii ki Total War Türkiye sitesinden alınmıştır dediğiniz sürece

Yorumsuz diyorum başkada birşey demiyorum. Umarım bazı kişiler şu yazıyı okurda biraz örnek alır! sözüm meclisten dışarı...

Tr gamerdan alıntıdır.

Strateji sevenler tarafından merakla beklenen Empire: Total War'un piyasaya sürülmesine az bir süre kaldı. Ancak oyunun tanıtım videolarındaki bazı detaylar, Türk oyuncuların canını sıkacak düzeydeydi. Oyun Osmanlı döneminde geçmesine rağmen, devletin başkenti olan İstanbul'un ismi hala Constantinapolis olarak geçiyordu. Oyunun Türk fanatiklerinin birleştiği totalwar-turkiye.com sitesi ise bu tarihi yanlışa tepki gösterdi. Creative Assembly'deki görevlilerle görüşen site yetkilileri, bu olayı onur meselesi haline getirdi. Bu hata düzeltilmezse siteyi kapatmayı bile düşündüler. Sonuçta bu gergin dönem sonunda, yapımcı firma hatasını düzelti ve İstanbul olması gerektiği gibi oyuna eklendi...

Türk oyun severlerin bu tarz protesto, tepkilerle dünyayı kendini duyurması sevindirici. Umarız, uluslar arası platformlarda, bu tarz Halkla İlişkiler çalışmaları devam eder. Bu sevindirici haber bilgisizlikten ya da kasıtlı olarak yapılan bu tarz hataları, Türk oyun severlerin düzeltebileceğinin kanıtı oldu.

Tam olarak türkçe meselesiyle aynı şey değilsede orjinal satışları atmış olduğu halde önümüzdeki senede türkçe konulmaz ise bir yaptırım (protesto, boykot vb) uygulanması gerektiği kanısındayım.
    Last edited by sardokar : 16.Ocak.2009 at 15:34

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Bu konuda görev turksportala düşüyor. Türkçe Fm konusunda ne kadar ısrarcılar onu bilmiyorum. Zaten oyun Türkçe olur bu işide TSİ ekibi yaparsa Türkçeleştirme çalışmasının oyunun çıkmasına yetişeceğinide sanmıyorum. Çünkü reklam almalarına rağmen çok yavaş ilerliyorlar.

Ayrıca dışardan TSİ nin görüntüsü şu:

Oyuna Türkçe eklenmesini istemiyorlar. Çünkü oyun için Türkçeleştirme çalışması yapıyorlar ve reklam alıyorlar. Eğer oyun türkçe çıkarsa maddi açıdan kayıba uğrayacaklar.

Dışarıdan insanların konuştukları bunlar haberiniz olsun.

Sayfa 6 / 8 İlkİlk ... 45678 SonSon

Mesaj Yetkileri