- 

Wijnaldum Liverpool'da

Osasuna kulübünden gelen açıklamaya göre Wijnaldum'un bonservisi 26 milyon pound karşılığında Liverpool'a verildi.

Transferin Gelişimi:

Wonderkid Wijnaldum Feyenoord'dan Osasuna'ya 18 yaşındayken 3 milyon pounda gelmişti. Osasuna'ya geldiği ilk sene ligin ikinci yarısında kadroya katılan Wijnaldum 16 lig maçında forma giymiş, 1 gol atıp 1 asist yaparken 1 kere de maçın adamı olmuştu. Ortalama maç puanı 7.06 olan Wijnaldum ikinci sene bir açılmış pir açılmış ve Avrupa'nın büyük kulüplerinin transfer listesinde yer almıştı.

İkinci sezon ligde 33 maçta 2 gol atıp 17 asist yapan Wijnaldum, La Liga asist krallığına taht kurmuş tecrübeli rakibi Sneijder'in önünde ipi göğüsleyerek asist kralı olmuştu. Sezonun bitmesiyle önce Milan sonra da Liverpool ve Juventus'un transfer etmek için yarıştığı Wijnaldum kendisine ve kulübüne en çok para teklif eden Liverpool'u seçti.

Ayberk Hoca'nın yorumları:

Oyuncuma teklifler geldikten sonra onunla görüştüm, gitmek istediğini bana söyledi. Ben de ona hayırlı olsun o zaman dedim. Wijnaldum'a teşekkür eder başarılar dileriz.

Mesaj Yetkileri
				Mesaj Yetkileri