Aydin almanya'da pekala oynamak istiyor olabilir ama oyuna nasil yansicak bu durum? Resmi biu aciklama var mi yani Aydin bosta mi kaldi, Besiktas ile sozlesmesi devam ediyor mu, yoksa bonservisi Bursaspor'un elindemi?
TFF resmi sitesi malasef bu konularda cok yavas davraniyor, cok gec guncelliyorlar...
Bu konuda yapılan resmi bir açıklama yok bildiğim kadarıyla.
So what?
Saike
Ekrem Dağ'ın profilinde arttırılma olacakmı birde sağ kanat oynama özelliği eklenecekmi ?
Ekrem'in profilinde bazı yükseltmeler olacak, workrate, determination gibi bazı özellikler yükseldi, teknik açıdan finishing yükselecek onun dışında fazla bir değişiklik yok olmayacak ama 2 ayağını da iyi kullanabilen bir oyuncu, bu yüzden zayıf ayağını yükselttim, doğal olarak bir ca artışı da oldu.
Sağ kanat oynayabilecek, hatta iki kanatta wb olarak da oynayabilecek, kısaca wb/amrl oldu.
alemde tekiz, hepinize yeteriz..
Seric ile sözleşmenin karşılıklı feshedildiği resmi olarak açıklandı..
So what?
Saike
Acceleration'u bilmem de pace'i kesinlikle yükseltilmeli bence, bazı maçlar sağdan soldan öyle bindirmeler yapıyor ki ceza sahasının içine doğru sanırsınız arkadan mor-beyaz formalı Carlos geliyor. En azından 16 olmalı bence.
ayrıca adamın kafası direk futbolda, arkadan sert bir faule maruz kalsa bile adam kalkıp devam etme isteğinde, sene başından beri ne kendini attı ne de hakemle-rakiple uğraştı, hemen hemen hiç kritik bir hata yapmadı, olmadık yerde top kaybetmedi. Bunla iligli olan mental özellikler de artırılmalı bence, konsantrasyon olabilir, bir 18-19 son derece normaldir bence, garip bir oyuncu Ekrem.
Açıklamanız mümkünse;Ernst Almanya'dan kaç CA ile geldi?
aydin takimla antremana cikti ve besiktasta kalicak
Serdar kurtuLuşta ciddi bir fizik kaybı var. Bunu uzun süre oynamamasına veriyorum ama eğer bir kaç maç sonra yine pat, küt her darbede yerLerde geziniyorsa burda benim savunduğum en önemLi özeLLiği fiziki yapısıdır tezini çürütücek. Biraz daha dikkatLi izLemek gerek.
Ekrem konusunda bende bir kaç şey ekLemek istiyorum, Ekrem beni herkes gibi çok şaşırttı. Ben onu Antep de ofansif kanat oyuncusu oLarak izLiyordum o geLdi Beşiktaş gibi bir takımda iLeri geri giden Lahm tarzı bir adam oLuverdi. Çok hızLı değiL ama çok iyi hızLanan bir isim, Vasatın üstünde orta açabiLen ayrıca da çok cesur ve dengeLi bir yapısı var. Zayıf gibi gözüken bir fiziğe sahip oLmasına rağmen ikiLi mücadeLeLerin çoğunda ayakta kaLmayı başarıyor. Tek zaafLarından biri son vuruşLar. Çizgiye iniyor bomboş vursam mı, pas mı atsam derken bocaLıyor, ya da tam çizgi üzerine kadar çok iyi getiriyor içeri çıkaramıyor. Bu özeLLiğinide geLiştirirse son anLarda doğru karar verme yeteğinide arttırsa süper bir isim oLur.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Ekremi g.antepteyken izlemiştim açıkçası böyle olacağını biliyordum...Artış olmalı tabi..
Doğru söylüyorsun, S.Kurtuluş kendini hiç geliştiremedi aksine geri gidiyor gibi. Fiziki yapısı en önemli özelliği gibi görünüyor diyorsun sanırım fiziksel üstünlüğünden kastın yaşıtlarına göre güçlü ve sağlam oluşu demek istedin, çünkü bilindiği üzere ağır sayılabilecek bir oyuncu, hantal ve tembel. Bu şartlarda bir dönem gözümüzde abarttığımız S.Kurtuluş'u hiç göremeyecek gibiyiz. Bu kadar genç ve gelişime açık bir oyuncu kendini geliştiremeyecekse, biraz olsun hız ve çevikliği bu döneminde kazanamıyorsa, agresif ve cesur oynamaktan kaçıyorsa, tansiyonu düştüğü bir maçtan sonra neredeyse diz kapağı kırılan Uğur Uçar kadar futboldan uzak kalıp kendini toparlayamıyorsa sıkıntı vardır. Zaten düz bir oyuncu, teknik açıdan vasatı geçen tek özelliği orta açması (o da vasatın çok üstünde değil zaten) bu kadar vasat bir oyuncu, bu vasatlığını kapatmak için tıpkı S.Özkan'ın vasatlığını kapattığı gibi hızını, isteğini ve mücadelesini ortaya koyamıyorsa hiçbir esprisi kalmıyor. Bu yamada biraz daha düştü..
Ekrem'i Antep'te hiç izlemedim, bu sezon öncesi hazırlık kampında izlediğimde eğer adil davranılırsa kadronun değişilmezi olacağını anlamıştım (tabi sağ bek yada sol bek olarak değil sağ açık yada sol açık olarak) Onun da teknik açıdan vasat olduğunu söyleyebiliriz aslında S.Kurtuluş ile teknik açıdan çok benzer, ama dediğim gibi hızlı, çevik, istekli, çalışkan ve mücadeleci ve tüm bunlar ikisi arasında birden bire büyük fark oluşturuyor. Ekrem'in profilinde çok büyük bir fark olmayacak, ama aslında gayet yükselmiş ve iyi bir oyuncu olacak Ekrem, çünkü zayıf olan ayağı da etkili olduğundan iki ayağını da kullanan ( preferred foot: both) ayrıca wb/amrl olduğundan kanatların her bölgesinde kullanılabileceğinden gayet etkili olacaktır.
Serdar kurtuluş konusuna bende katılıyorum geçen sene ve buseneyi neredeyse boş geçti tigana zamanındaki serdar nerde şimdiki nerde..
koray_capello acaba S.Kurtuluş'u Uğur Uçar ile karşılaştırdığımızda ne gibi bir durum ortaya çıkıyor?
İkisi de uzun süredir sakat.Özellikle Uğur Serdar'dan daha uzun süredir sakat.
02'de
Uğur 125ca 152pa
Serdar 122ca 147pa
Uğur'un Serdar'ın o beğendiğimiz güçlü yapısından eksiği yok aksine Serdar'a göre daha çabuk ve diri olmasıyla fazlası var, üstüne bir de Serdar'dan daha istekli, daha çalışkan ve agresif olduğu gerçeği var, bunu onu Serdar'dan daha iyi bir oyuncu yapıyor. Tabi ben Serdar ile Uğur'u kıyaslamak niyetinde değildim, ben sakatlığının bu kadar uzun sürmesine şaşırdığımı belirtmek için o örneği verdim, ama karşılaştıracak olursak Uğur bana göre daha iyi bir oyuncudur, sakatlanmadan önceki durumuna göre konuşuyorum, futbola ne derecede geri döneceğini ve bu sakatlığın onun futbol karakterini nasıl değiştireceğini, değiştirip-değiştirmeyeceğini bilemiyoruz.
903'te sanırım,
Serdar Kurtuluş 118-147
Uğur Uçar 125-152 olacak.
Serdar ın sakatLık konusundan büyük sıkıntısı var. Çabuk sakatLanıyor ve sakatLıktan koLay kurtuLamıyor. Tigana döneminde Orta sahada görev yapıyordu. AsLında tam oynayacağı yerde görev yaptığı için sırıtmıyor ve kendini de daha da geLiştiriyordu. Serdar yapısında bir oyuncunun bek savunması yaptığını sayıLı takımLarda görürsünüz. Bek savunmacıLarı geneLde yapıLarı itibari iLe hızLı, çevik ve mücadeLeci oLmaLarı gerek. Ama Serdar da bunLarın hiç biri yok. AsLında DenizLi de onu orta sahada oynatsa bu sakatLıktan sonra kendisini daha çabuk geLiştirebiLir. Hem kendi tarzı açısından da orta sahada defansif oynaması Serdar için daha uygun. İkiLi mücadeLeye girer, top kazanıp, oLumLu pasLar yapabiLir. BöyLece de sırıtmayan bir Serdar izLenir maç içerisinde.
Ayrıca kariyerimde Serdar KurtuLuşu ben DMC oLarak oynattığımda çok çok iyi verim veriyordu. DR de sırıttığı kadar DMC de oynarken sırıtmıyor ve fuLL back oLarak yaptırdığım idmanLa DMC oLarak yaptırdığım idmanLarda da DMC oLarak çaLıştığında daha iyi geLişim gösteriyordu.
Hayrettin abi, Serdar dediğin gibi önliberoda nispeten daha faydalı olabilir ama önlibero dediğin adam,
ya agresif olacak, vuracak-kıracak yılmayacak savasaşacak, ki Serdar bu dediklerimi düşünürken bile sakatlanır,
ya hızlı olacak, önsezileri üstdüzey olacak topları toplayacak, ki Serdar yavaş bir oyuncu,
ya top tekniği, vizyonu iyi olacak oyun kuracak, ki bunları da yapamayacağını biliyoruz,
üstüne Beşiktaş tarihinin en sağlam ortasahası, Ernst, Sivok yedekler bile Cisse, Uğur
yani Serdar bu kadroda bu yeteneğiyle yer bulursa, benim de klupte bir kaç tanıdığım var hazır Serdar da sağ beki boşaltıp önliberoya geçmişken ben de sağ beke talibim abi o zaman![]()
Serdar'ı düşürmek için biraz erken davranılmadı mı acaba?Sonuçta Uğur çok uzun süredir sakat.Serdar'da keza öyleydi fakat iyileşti.Düşmesinin tek sebebi sakatlıktan çıktıktan sonra eski performansı gösterememesimidir?
Ayrıca Uğur'un Serdar'dan bek olarak daha iyi olduğuna katılıyorum.
Sen anLayamadın sanırım demek istediğimi. Serdar sürekLi ErtuğruL sağLam tarafından oLsun, DenizLi tarafından oLsun hep sağ bek savunması yapabiLmesi açısından geLiştiriLmeye çaLışıLıyor. Ama Adamda zaten bu kabiLiyet oLmadığı için de hiç bir iLerLeme kaydedemiyor. Ama Tigana bunu görüp onu defansif anLAmda oynatmaya başLadı ve o şekiLde idmanLar yaptırdı. Serdar kendini günden güne geLiştirdi. iLk oynadığı maçLarı hatırLarsanız yine yıkıLıyordu Serdar. Ama nabiyordu isabetLi bir kaç pas yapıyordu. Sonra zamanLa rakipLe mücadeLe etmeye başLadı, yıkıLmamaya başLadı, pas yüzdesini arttırdı. Yine korkak oynuyordu ama en azından garanti oynuyordu. İLeri çıkıp şut biLe atmaya başLamıştı adam
Yani demek istediğim şu anda Orta saha için oynatıLmayı düşünüLse ve o şekiLde geLişimine katkıda buLunuLsa Serdar daha iyi oLabiLir. Ernst gibi bir isimden de çok şey öğrenebiLir meseLa. Çünkü Serdar 10 yıL daha Beşiktaş ta Sağ bek oynasa 10 yıL sonra yine aynı Serdar oLacak. İbrahim ÜzüLmez = Serdar KurtuLuş gibi. Ama daha genç. Vakit varken kurtarmak gerek.
Serdar'ın düşürülmesinde sakatlığının etkisi yok, daha çok izledikçe daha çok tanıyıp daha uygun bir profil yapıldı, yada başka deyişle iyi oynadığı dönemlere aldanıp gereğinden fazla ca verip puanları bol keseden dağıttık
Evet dediğine katılıyorum ama işin enterasan tarafı bu adam sağ bek olmaz diyorsun ama bizimkiler bu çocuğu sağ bek iken izleyip beğendi ve sağ bek diye aldı, yani Tigana diye bir adam olmasaydı ve Serdar'ı ortasahada denemeseydi yada Tigana'nın da elinde Ernst ve Sivok gibi oyuncular olsaydı Serdar ortasahada denenmeyecekti bile![]()
Tigana nın zaten varoLduğu sürece yaptığı tek iyiLik o bize. Başka birşey yapmadı![]()
Erkan beni yanıltmadı tam da değerlendirdiğim gibi. Diğer karşılaşmalarda da iyi oynarsa seneye takımda olacak.
Serdar hakkında sabah o kadar yazdık adam çıktı hiçbir ikiLi mücadeLede yıkıLmayarak hop kardeşim birşey demişmiydiniz dedi![]()
serdar kurtulus icin dediklerine aynn katiliyorum agir ve tembel bir oyuncu ayrica karar vermesi de cok vasat izledigim kadariyla ne yapacagina bir turlu karar veremiyor. dediginiz gibi orta acmasi bence gayet basarili bitek. takimin hala en isabetli orta yapan adami o kadar mac eksigine ragmen.
birde `tipki serdar ozkanin vasatligini kapaattigi gibi` demissin. burdan ben serdar ozkan vasat serdar kurtulus gibi yetenekleri kisitli sadece hiziyla vasatligini kapatiyor gibi bir dusunce algiladim. eger dogruysa hic katilmiyorum. serdar ozkan en az arda turan kadar yetenekleri ust duzey bir oyuncu. her zaman bunu soylemistirim. iki eksigi vardi fizik ve kafa yapisi ,oyun zekasi. fizik olarak son maclarda gayet iyi gordum. birde oyun zekasini gelistirse arda kadar emin olun en az arda kadar basarili olucak.