Yine 6’lıyoruz. Fenerbahçe olarak 6-0’ı çok seviyoruz.
Rakibe tek şut şansı verdik, orta sahanın oralardan etkisiz bir şuttu. Cem Sultan ve Semih çok iyi anlaştılar. Emre Çolak’ta Alex’in yokluğunda bu formayı kaldırabileceğini gösterdi. Her bölge için aklımda isimleri netleştirdim ama defansın göbeğinde oynayacak 2 isme bir türlü karar veremedim.
Bu maçta da Doğukan ön plana çıkıyor ve 2 gol atarak maçın adamı oluyor. Semih’in gününde olmadığı bir karşılaşma oluyor.
Brezilya’nın Dünya Kupası’nı almasının ardından moralli bir şekilde Almanya kampımıza katılan Kierrison ve Adriano bu maçta forma giyiyorlar. Adriano’nun ilk maçında taraftarın izdihamı vardı. İdeale yakın bir kadro ile mücadele ettiğimiz maçı 2-1 kazanıyoruz.
Ve İstanbul’da son hazırlık maçımızda İBB’yi 4-1’le geçiyoruz. İdeal kadromuzla sahada yer aldık. Sol bekte Djakpa ya da Costa ve defansta oynayacak 2 oyuncuyu hala netleştiremedim. Adriano bu maçta 2 gol atarak maçın adamı oldu. Alex’in sakatlanarak sahalardan 2 ay uzak kalacağını öğrendiğimiz maçta yerine giren Emre Çolak’ın da iyi performans sergilemesi bizleri sevindirdi.
Taktiğimiz 4-3-1-2 olacak. Gerçi şu anda Alex sakatlandı belki 4-4-2’ye dönüş yapabiliriz. Giray, Önder, Sonko, Costa ve Emre. Umarım oynayamayan oyuncular huzursuzluk çıkarmazlar.
Geçmiş senelerin aksine hızlı tempoda, önde basan ve göze hoş gelen bir oyun anlayışımız olacak. Şimdi 20 Yaş Altı takımının kontrolünü de alıyorum, oyuncuları gençken bu sistemde oynamaya alıştırmalı.
![]()