Quote Originally Posted by hissiz View Post
sana oyuncu tavsiyesi değilde yönetimin gelen teklifi kabul etmesinin önüne geçmek için kendim uygulayıp sonuç aldığım ufak bir oyundan bahsetmek istiyorum.
orta sahada yıldız bir oyuncum var Malo Pineau diye oyunun sonradan yarattığı bir oyuncu. milan, roma, man utd, bayern başta 7-8 devin transfer listesindeydi. Abartmıyorum kullandığı 10 frikikten 7 veya 8'i gol. Müthiş bir orta saha. Klübün finansal durumu gayet normal hatta iyi olmasına rağmen oyuncu maaşlarının ayrılan bütçeyi aşmasından sıkıntı vardı. 9 milyon avroya aldığım bu oyuncuya gelen 10-12 milyonluk teklifleri geri çevirdim daha sonra man utd 14m teklif etti ve adnan polat kişisel inisiyatifini kullanarak teklifi "iyi teklif" olduğu gerekçesiyle kabul etti. bu noktadan sonra yapacak bişe yok, yapılması gereken bundan öncesi. oyundan kaydetmeden çıktım. tekrar girdim (her tekrar girişimde man utd 14m teklif ediyor adnan polat kabul ediyordu) ve hemen maaşlara ayrılan bütçeyi transfer bütçesinden kısarak maximum oranda yükselttim (budget adjustment). sonra oyuncumun set transfer status 'üne girerek istediğim parayı 37.5milyona ayarladım nolur nolmaz diye reject all offers'ıda işaretledim. squad rotation olan squad status'ünüde indispensable olarak değiştirdim (daha önceki teklifleri reddettiğim için mutsuz olduğundan ve yeni sözleşme imzalamayı kabul etmediğinden). continue game'e tıkladığımda ertesi gün oyuncuyu isteyen klüp kalmadığını gördüm. oyuncunun mutsuzluğu geçene kadar bekledim ve geçtiğinde yeni sözleşme teklifinide kabul ettiğini gördüm.
sizinde kesinlikle satmak istemediğiniz böyle oyuncularınız varsa önleminizi bu şekilde erken almanızı tavsiye ederim.
Güzel yöntem sağol.. Bende yapıyordum eskiden ama bu sene "Squad Harmony" çok büyük bir önem taşıdığı için, o sırada mutsuz oyuncu yüzünden ard arda alınan galibiyetler azalıyor.. Bu durumda tek oyuncu için bence buna gerek yok. Alırsın o 14 milyonu, üzerine 5-6 milyon daha koyarsın, çok daha iyisini bulabilirsin.. Bu da bir yoldur